Σβιτολίνα: «Όσοι Ρώσοι πάρουν θέση κατά της εισβολής να παίξουν στο Γουίμπλεντον»

Σάββατο, Απρίλιος 23, 2022 - 8:00πμ
Πρότεινε να αγωνιστούν κανονικά

«Οι τενίστες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία που είναι πρόθυμοι να ταχθούν ανοιχτά ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να μπορούν να παίξουν στο Γουίμπλεντον».
Αυτό δήλωσε η Ουκρανή πρωταθλήτρια του τένις, Ελίνα Σβιτολίνα, η οποία, ενώ συμμερίζεται την απόφαση του All England Lawn Tennis Club (AELTC) -το οποίο διοργανώνει το φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ- να αποκλείσει τενίστες από τις δύο χώρες από την προσεχή διοργάνωση, πρότεινε να υπάρξει μια εξαίρεση για εκείνους τους αθλητές που θα πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στο Κρεμλίνο.
«Δεν θέλουμε να αποκλείονται όλοι» είπε η πρώην νούμερο 3 -και νυν νούμερο 25- στον κόσμο, μιλώντας στο BBC. «Εάν οι παίκτες δεν επικρίνουν δημόσια τη ρωσική κυβέρνηση, είναι σωστό να μην τους αφήσουμε να παίξουν. Θέλουμε να ακουστούν οι φωνές τους, είτε τάσσονται με τη ρωσική κυβέρνηση είτε με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό για μένα είναι το κεντρικό σημείο» πρόσθεσε, ενώ είπε ότι ATP και WTA «δεν πήραν θέση τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε».
«Είδαμε ότι έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε Ρώσους πολίτες. Γιατί να αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι παίκτες του τένις; Δεν νομίζω ότι είναι σωστό» τόνισε η Σβιτολίνα.
«Είναι μια κατάσταση που με στεναχωρεί πολύ, γιατί είναι συνάδελφοι που συναντώ κάθε εβδομάδα σε όλο τον κόσμο» συμπλήρωσε.
Όπως είναι γνωστό, χθες (20/4) ανακοινώθηκε ότι το Γουίμπλεντον θα διαξαχθεί φέτος χωρίς τενίστες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, λόγω της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Υποστήριξη: SilkTech