«Super League 2 με 12 ομάδες» ζητούν οι ΠΑΕ της B΄ κατηγορίας

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 10, 2020 - 6:02μμ

Τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος της Super League 2 με δώδεκα ομάδες, μετά και τη δικαίωση της ΠΑΕ Χανιά από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητούν οι ομάδες που -βάσει των όσων ισχύουν- έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι 11 εκ των 12 ΠΑΕ (με την υποσημείωση ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με εκπρόσωπο του Πλατανιά), επισημαίνουν ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει ακυρώσει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της SL2 μe 18 ομάδες και δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση «... σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Με την με αριθμό 104/2020 Απόφαση του ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ της Ε.Π.Ο. έγινε δεκτή η Προσφυγή της «ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ» με 5-0 ψήφους (μεταξύ αυτών και του εκπροσώπου της ΕΠΟ) και ακυρώθηκε η με αριθμό 41/19-8-2020 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της SL2 μe 18 ομάδες.

Αυτό σημαίνει πλέον ότι, το Πρωτάθλημα κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021 της Super League 2, θα διεξαχθεί με 12 Ομάδες.

Ομοίως απερρίφθησαν από το ίδιο Δικαστήριο και οι Προσφυγές των ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ και ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΝΤΟΥ, οι οποίες μεταξύ άλλων αιτούντο την κατάργηση της Football League και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 σε δύο ομίλους.

Σεβόμενοι τις ως άνω Αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την πλειοψηφία του οποίου απαρτίζουν εν ενεργεία ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και οι οποίες είναι ανέκκλητες, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά, ότι είμεθα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών».

Την ανακοίνωση προσυπογράφουν οι ΠΑΕ Ξάνθη, Πανιώνιος, Χανιά, Λεβαδειακός, ΑΕ Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα και Ιωνικός.

Δεν κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα οι ομάδες της Football League αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση!

Αναδιάρθρωση, αλλιώς… γιοκ η Football League. Οι 22 ομάδες της κατηγορίας μοιάζουν αποφασισμένες να το φτάσουν μέχρι τέλους, καθώς μαζεύουν υπογραφές ώστε να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η ενοποίηση των SL2 και FL. Με τη διαμόρφωση της λίγκας σε δύο ομίλους.

«Παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε ΑΜΕΣΑ ότι εφόσον δεν θα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της Super League 2 - Football League αγωνιστικής περιόδου 2020-21, οι κάτωθι είκοσι δύο (22) ομάδες, δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα της Football League και ως εκ τούτου θα παραδώσουμε στο Υπουργείο Αθλητισμού την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 τις σφραγίδες των σωματείων μας», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Οι συνυπογράφουσες ΠΑΕ

1. ΚΑΣΣΙΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ

3. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ

4. ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

5. ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019

6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

7. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

8. ΚΑΒΑΛΑ ΑΟ

9. ΑΙΓΑΛΕΩ

10. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ

11. ΙΑΛΥΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

12. ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

13. ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑ

14. ΚΑΛΑΜΑΤΑ

15. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

16. ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

17. ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

18. ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

19. ΚΑΛΛΙΘΕΑ

20. ΡΟΔΟΣ

21. ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

22. ΕΠΙΣΚΟΠΗ

Υπενθυμίζεται ότι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης της Super League 2 και επικύρωσης της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για Super League 2 με 18 ομάδες εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους οι σύλλογοι της δεύτερης κατηγορίας.

Υποστήριξη: SilkTech