Στους «8» η Εθνική, 8-3 τη Μάλτα, με Κροατία σήμερα στον προημιτελικό

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 22, 2022 - 1:03μμ
Διεκδικεί μια θέση στην 4άδα και τα μετάλλια

Δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο βρήκε λύσεις, απελευθερώθηκε πιθανότατα από το άγχος και νίκησε τελικά με 8-3 τη Μάλτα, η Εθνική μας ομάδα, στον χιαστί αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, στην Ποτγκόριτσα, το απόγευμα της Τετάρτης.

Πατρινοι είναι οι Σπ. Λυκουδης, Αν. Αλμύρας, Απ. Γεωργαράς, Αν. Μπιτσάκος, Χρ. Μπιτσάκος και βοηθός προπονητή ο Μ. Λυκουδης

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε την πρόκριση στην 8άδα της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει, πλέον, στον προημιτελικό την Κροατία, σήμερα Πέμπτη, στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), διεκδικώντας μια θέση στην 4άδα και τα μετάλλια.

Οι Μαλτέζοι αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και αντιστάθηκαν γερά στην ομάδα του Μαχαίρα, που προηγήθηκε με 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο και δεν έβαλε γκολ στο δεύτερο (0-0). Στη συνέχεια, όμως, στο δεύτερο μισό του αγώνα, οι Έλληνες διεθνείς βρήκαν λύσεις επιθετικά και διατηρώντας την καλή εικόνα στην άμυνα, κυριάρχησαν απόλυτα και έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 8-3.

ΕΛΛΑΔΑ -ΜΑΛΤΑ 8-3
Οκτάλεπτα: 3-2, 0-0, 3-1, 2-0.
ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς 1, Τόττης, Μπιτσάκος Ανδ., Αλμύρας, Καστρινάκης 1, Γκίλλας 2, Σπάχιτς 1, Μυρίλος, Πούρος 3, Μπιτσάκος Χρ., Γεωργαράς, Ηλιόπουλος.
ΜΑΛΤΑ: Μπου Τσέχα, Τουλί, Τζιαλάντζε 2, Μποργκ, Κατσία, Καρουάνα, Κουτάγιαρ, Καστίγιο, Μισφούντ, Μποναβία, Φένεχ 1, Φαρούτζια, Μπονέλο.

Η 2η ΝΙΚΗ

Τη δεύτερη νίκη της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ποτγκόριτσα πέτυχε  η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε άνετα επί της Γερμανίας με 13-4.

Στο ματς με τη Γερμανία, η ομάδα του Μαχαίρα κυριάρχησε απόλυτα σε όλους τους τομείς από την αρχή μέχρι το φινάλε και πήρε ένα μεγάλο προβάδισμα από το πρώτο οκτάλεπτο, που το αύξανε μέχρι τη λήξη. Αυτή τη φορά, μάλιστα, είχε και πλουραλισμό στο σκοράρισμα.

ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 13-4

Οκτάλεπτα: 5-1, 2-1, 3-2, 3-0.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Λυκούδης, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 2, Καστρινάκης 1, Γκίλλας 3, Σπάχιτς, Μυρίλος 1, Πούρος 2, Μπιτσάκος Χρ., Κανδανολέων 2, Ηλιόπουλος.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σπίτανκ, Γκρόσε, Πόρτιτς 1, Χόφμαν 1, Μαντσίνι, Κοβάτσι, Ρότερμουντ, Σέκουλιτς 2, Τζαέσκε, Ντικ, Τάουμπερτ, Ρεν, Ντορενχάους.

Η 1η ΗΤΤΑ

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών πάλεψε στα ίσια κόντρα στο μεγαθήριο που λέγεται Σερβία, στον δεύτερο αγώνα της στον Γ΄Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Λύγισε τελικά στο φινάλε και ηττήθηκε με ένα γκολ διαφορά, 13-12, αλλά έδειξε πως έχει πολλές πιθανότητες διάκρισης στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Με πάθος και ψυχή μπήκαν στον συγκεκριμένο πολύ δύσκολο αγώνα οι διεθνείς μας, που ήξεραν ότι παίζουν κόντρα στο μεγάλο φαβορί ακόμα και για το χρυσό μετάλλιο. Οι Σέρβοι κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ στο δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο και να προηγηθούν και με 7-4 και 9-6, αλλά οι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω. Βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς και όχι μόνο ισοφάρισαν σε 11-11, με τον κορυφαίο παίκτη μας στον συγκεκριμένο αγώνα Βαγγέλη Πούρο, στο 1.46 πριν από τη λήξη του τέταρτου οκτάλεπτου, αλλά προηγήθηκαν με γκολ του ίδιου παίκτη (12-11) στο 1.32.

Όμως οι Σέρβοι βρήκαν δυο γκολ, ένα στον παίκτη παραπάνω και ένα από τον φουνταριστό, που έμειναν αναπάντητα από την ελληνική ομάδα, καθώς η τελευταία επίθεση στον παίκτη παραπάνω, λίγων λεπτών, έπεσε στα μπλοκ κι έτσι έγινε το τελικό 12-13.

Για την Εθνική μας πρώτος σκόρερ ήταν ο Πούρος με 4 γκολ, ενώ 3 πέτυχε ο Γκίλλας.

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ 12-13

Οκτάλεπτα: 4-5, 1-3, 4-2, 3-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς 1, Τόττης, Μπιτσάκος Ανδ., Αλμύρας 2, Καστρινάκης 1, Γκίλλας 3, Σπάχιτς, Μυρίλος, Πούρος 4, Μπιτσάκος Χρ., Κανδανολέων 1, Ηλιόπουλος.

ΣΕΡΒΙΑ: Πάικοβιτς, Μάρας 1, Ντιμιτρίτσεβιτς 3, Γκάτζιτς, Κόγιτς 1, Γκαβρίλοβιτς 2, Γιαούκοβιτς, Ουρόσεβιτς 2, Μαρτίνοβιτς 2, Μπρενσκάνσκι 1, Στάνιτς, Κοβάτσεβιτς 1, Βιρίγεβιτς.

Υποστήριξη: SilkTech