Στους "4" στην Στοκχόλμη ο Τσιτσιπάς

Παρασκευή, Οκτώβριος 19, 2018 - 11:30μμ

Στα ημιτελικά του τουρνουά της Στοκχόλμης προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αποκλείοντας ύστερα από «μάχη» μιας ώρας και 37 λεπτών τον Γερμανό Φιλίπ Κολσράιμπερ με 6-3, 7-6.

Αντίπαλός του αύριο (20/10) θα είναι το Νούμερο 2 του ταμπλό, ο Ιταλός Φάμπιο Φονίνι, που με τη σειρά του άφησε εκτός τον Νοτιοκορεάτη Χιόν Τσουνγκ, ο οποίος αποσύρθηκε στο 1-2 του δεύτερου σετ, κι ενώ είχε χάσει το πρώτο με 5-7.

Η αυριανή θα είναι η πέμπτη εφετινή συμμετοχή του Έλληνα πρωταθλητή στα ημιτελικά μιας διοργάνωσης της ATP, μετά από το Rogers Cup στο Τορόντο, το Citi Open της Ουάσινγκτον, το Estoril Open (Πορτογαλία) και το Barcelona Open. Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε απόλυτα με το καλό σερβίς του, έκανε break από νωρίς, ξέφυγε με 4-1 και όλα πήραν το δρόμο τους.

Εκ διαμέτρου η εικόνα στο επόμενο σετ, με τον 20χρονο Έλληνα να μην ξεκινά καλά, να δέχεται αμέσως «σπάσιμο» στο σερβίς του και ως εκ τούτου να βρίσκεται να κυνηγά την ανατροπή του 0-3.

Ο 35χρονος Κολσράιμπερ, όμως, δεν διατήρησε τη συγκέντρωσή του ως το τέλος. Παρότι προηγήθηκε με 5-2 σετ και 40-15 στο σερβίς του αντιπάλου του, ουδέποτε κατόρθωσε να φτάσει στους δύο πόντους που θα του επέτρεπαν να ισοφαρίσει.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε να «πυροβολεί» από κάθε σημείο του τερέν και μετέτρεψε γρήγορα το 2-5 σε 5-5, επανακτώντας την ψυχολογία του και οδηγώντας το σετ στο τάι μπρέικ.

Πιο άνετος πια ο Έλληνας, προηγήθηκε 3-1, 5-2 και 6-3, έχοντας πια τρία ματς πόιντς στη διάθεσή του. Το πρώτο πήγε «χαμένο», όμως στο δεύτερο τελείωσε σετ και αγώνα, κατακτώντας την πρόκριση στους τέσσερις καλύτερους αθλητές του τουρνουά.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech