Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας του EuroCup ο Προμηθέας

Τρίτη, Ιούλιος 7, 2020 - 9:02πμ

Ενόψει της κλήρωσης της φάσης των ομίλων, προγραμματισμένη για την Παρασκευή (10/7) στη Βαρκελώνη, το Eurocup ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας.

Στο πρώτο βρίσκεται ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ στη διοργάνωση, Προμηθέας Πατρών, όπερ σημαίνει πως τίθεται επικεφαλής ομίλου, στη μόλις δεύτερη παρουσία του.

Οι υπόλοιποι «ισχυροί» που θα μπουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κληρωτίδα και εύλογα δεν θα βρεθούν στο δρόμο των Αχαιών στην πρώτη φάση είναι οι Μάλαγα (Ισπανία), Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία) και Ούνιξ Καζάν (Ρωσία).

Στο Eurocup της σεζόν 2020-21 θα λάβουν μέρος 24 ομάδες από 15 διαφορετικές χώρες, οι οποίες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων. Στη φάση των ομίλων κάθε ομάδα θα δώσει 10 αγώνες, πέντε εντός έδρας και πέντε εκτός. Η φάση των ομίλων του Eurocup θα αρχίσει στις 30 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Δεκεμβρίου.

Την πρόκριση στη φάση των «16» εξασφαλίζουν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο. Στη φάση των «16» δημιουργούνται τέσσερις νέοι όμιλοι με τους αγώνες να αρχίζουν στις 30 Δεκεμβρίου και να ολοκληρώνονται στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι υπόλοιπες τρεις φάσεις θα κριθούν σε αγώνες "best-of-three", δηλαδή στις δύο νίκες ανάμεσα στα ζευγάρια που θα έχουν προκριθεί. Στα προημιτελικά (2-10 Μαρτίου), τα ημιτελικά (16-24 Μαρτίου) και τους τελικούς (6-14 Απριλίου).

Τα γκρουπ δυναμικότητας στο Eurocup ενόψει της κλήρωσης της φάσης των ομίλων για τη σεζόν 2020-21 έχουν ως εξής:

1ο
Προμηθέας Πάτρας
Μάλαγα
Ούνικς Καζάν
Λοκομοτίβ Κουμπάν
2ο
Μπουντούτσνοστ
Ανδόρα
Γκραν Κανάρια
Μπανταλόνα
3ο

Μακάμπρι Ρισόν
Λιετκαμπέλις
Παρτιζάν
Τρέντο
4ο
Τσεντεβίτα
Βίρτους Μπολόνια
Βενέτσια
Μπρέσια
5ο
Μονακό
Μπούρσασπορ
Μπαχτσεσεχίρ
Ουλμ
6ο

Ναντέρ
Μπουλόν
Μπουρζ
Αντβέρμπ

Υποστήριξη: SilkTech