Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το Κλειστό του Απόλλωνα και το γήπεδο της Θύελλας

Πέμπτη, Ιούνιος 27, 2019 - 8:00μμ

Με 16,7 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τέσσερα νέα σημαντικά έργα σε Ηλεία και Αχαΐα που θα λειτουργήσουν αναπτυξιακά, έπειτα από την απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη που ενέκρινε τις αντίστοιχες προτάσεις της Περιφέρειας για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται μεταξύ άλλων, 705.870 ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου του Απόλλωνα Πατρών και 309.715 ευρώ για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Θύελλας Πατρών.

Αναλυτικά:

- Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Κλειστού Γυμναστηρίου Α.Σ. Απόλλων Πατρών, 705.870 ευρώ.

Χρηματοδοτείται η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του κλειστού γυμναστηρίου του «Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ» στην Περιβόλα Πατρών. Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί ανακατασκευή των WC και των χώρων των αποδυτηρίων. Επίσης, για την ενεργειακή αναβάθμιση του γηπέδου θα γίνει εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας τύπου LED, αντικατάσταση των ενεργοβόρων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου, όπως επίσης τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Στη χρηματοδότηση περιλαμβάνεται ακόμη η προμήθεια δύο μπασκετών και δύο ηλεκτρονικών πινάκων αγώνων, όπως επίσης η αναβάθμιση με νέα όργανα της αίθουσας του γυμναστηρίου και του φυσιοθεραπευτηρίου.

- Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα σε ξερό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Θύελλας Πατρών, προϋπολογισμού 309.715 ευρώ.

Με βάση τη μελέτη που έχει υποβληθεί θα γίνει τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο ξερό γήπεδο, διαστάσεων 95,00 μ. X 65,00 μ., στο Αθλητικό Κέντρο της Θύελλας καθώς και όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την πλήρη και έντεχνη κατασκευή που θα αναβαθμίσει σημαντικά μία ακόμη αθλητική εγκατάσταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Υποστήριξη: SilkTech