Στο πλευρό του Λιόλιου για τις εκλογές της ΕΟΚ Τσαρτσαρής και Ντικούδης

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 21, 2020 - 6:02μμ

Δύο ισχυρούς «συμπαίκτες» για τις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ απέκτησε ο Βαγγέλης Λιόλιος. Το δίδυμο των «ψηλών» της Εθνικής στα χρόνια της επιτυχίας, Κώστας Τσαρτσαρής και Δήμος Ντικούδης ανακοίνωσαν πως θα είναι στο πλευρό του ισχυρού άνδρα του Προμηθέα.

Ο παλαίμαχοι πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, θεωρούν πως μπορεί να τον βοηθήσουν στην υλοποίηση του οράματος που έχει για το ελληνικό μπάσκετ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κώστας Τσαρτσαρής αναφέρει:

«Όπως όλοι γνωρίζετε, στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η προσφορά της τωρινής διοίκησης, υπήρξε για πολλά χρόνια καθοριστική για την εξέλιξη του αθλήματος στην Ελλάδα.

Ήρθε όμως, η στιγμή για αλλαγή. Για νέες ιδέες, φρέσκα πρόσωπα, ανασύνταξη και ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα, ωστε να δούμε και πάλι το Μπάσκετ μας εκεί που του αρμόζει.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ανακοίνωσε επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές. Από την μία η προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ μέσω του Προμηθέα Πατρών και της πρωτοποριακής Ακαδημίας του.

Από την άλλη η επιχειρηματική του εμπειρία που είναι απαραίτητη στην διοίκηση μιας ομοσπονδίας και σε συνδυασμό που με το ξεκάθαρο και ρεαλιστικό πλάνο του για την επόμενη μέρα του Ελληνικού μπάσκετ, έκαναν πολύ εύκολη την απόφασή μου να στηρίξω την προσπάθειά του και να είμαι στο πλευρό του.

Ήρθε η ώρα να δώσω πίσω στο μπάσκετ, τα εφόδια που αποκόμισα κι εγώ από αυτό, από την πρώτη μέρα που έπιασα την μπάλα του μπάσκετ στην Βέροια, μέχρι την τελευταία της επαγγελματικής μου καριέρας.

Καλή δύναμη σε όλους τους υποψήφιους».

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ο Βαγγέλης Λιόλιος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της ΕΟΚ.

Μία μέρα μετά, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Ντικούδης ενημέρωσε πως θα τον στηρίξει. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής ήταν μέλος -μεταξύ άλλων- της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το EuroBasket 2005 και το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ 2006.

Αναλυτικά:

«Φίλες και φίλοι,

αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόσκληση/πρόκληση του κ. Βαγγέλη Λιόλιου και να συμπορευθώ και να στηρίξω την προσπάθεια του στην διεκδίκηση της προεδρίας της Ομοσπονδίας του μπάσκετ. Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε ένα ελληνικό μπάσκετ με νέες ιδέες, μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος, συνεργασία φορέων, διαφάνεια κ αγωνιστικές επιτυχίες. Προτρέπω όλους όσους πιστεύουν σε αυτή τη πορεία να πράξουν το ίδιο».

Υποστήριξη: SilkTech