Στο Π.Ε.Δ. της Πλαζ το 1ο event Inline Speed Skating στην Πάτρα

Παρασκευή, Ιούνιος 17, 2022 - 8:00πμ
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο

Το 1ο event Inline Speed Skating στην Πάτρα είναι γεγονός και γράφει ιστορία για το άθλημα στην πόλη μας.
Η νεοσύστατη Ελληνική Ομοσπονδία Τροχοσανίδας (Ε.Ο.ΤΡ.) στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Skating Πανελληνίως, σε συνεργασία με τον σύλλογο Αθλητική Ένωση Πάτρας Ακαδημία των Σπορ (είναι και επίσημα η πρώτη ομάδα της Πάτρας που είναι μέλος της Ε.Ο.ΤΡ.) συνδιοργανώνουν το 1ο event Inline Speed Skating στην πόλη μας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18/6/22, ημέρα Σάββατο και από ώρα 6.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ. στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων (Π.Ε.Δ.) της Πλαζ του Δήμου Πατρέων.
Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 105 αθλητές-τριες από τρεις συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα από το Αγρίνιο ο σύλλογος Roller Maniacs, από την Κάτω Αχαΐα το σωματείο Α.Ο. Δύμης ΄07 και από την Πάτρα η Αθλητική Ένωση Πάτρας Ακαδημία των Σπορ.
Τα αγωνίσματα των κατηγοριών όπου τα παιδιά θα αγωνισθούν είναι:
Κ-6 (2016-19): 200μ.
Κ-8 (2014-15): 200μ. και 500μ.
Κ-10 (2012-13): 200μ. και 1.000μ.
Κ-12 (2010-11): 500μ. και 1.500μ.
Κ-14 (2008-09): 500μ. και 2.000μ
Κ-16 (2006-07): 500μ. και 2.500μ
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, καθώς και του αντίστοιχου τμήματος αθλητισμού της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων κ. Τάκης Πετρόπουλος δήλωσε:
< Η ίδρυση της Ε.Ο.ΤΡ. είναι ένα ιστορικό γεγονός, που θέτει σε θεσμική κανονικότητα το skating και θα συμβάλει στη δυναμική και ορθολογιστική ανάπτυξη του σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι έγινε Ολυμπιακό άθλημα.
Το skating είναι ένα άθλημα που εκφράζει τις σύγχρονες ανάγκες, κυρίως της νεολαίας μας, για άθληση και ψυχαγωγία απελευθερώνοντας με κανόνες και με ασφάλεια εσωτερικές, ψυχικές, πνευματικές και σωματικές δυνάμεις.
Ως Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του Δήμου, όπως έχουμε κάνει με όλα τα αθλήματα, θα στηρίξουμε την ανάπτυξη του skating στην πόλη μας, με συγκεκριμένο σχέδιο που δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Στο πλαίσιο αυτό μετά την παραχώρηση φυλασσόμενου και ασφαλούς χώρου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για την εκπαίδευση των παιδιών, μέχρι να κατασκευαστεί η πίστα skate, ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της Ε.Ο.ΤΡ. και του αθλητικού συλλόγου "Ακαδημία των Σπορ" να πραγματοποιηθεί στις οργανωμένες και ασφαλείς δημοτικές εγκαταστάσεις του Π.Ε.Δ. στην Πλαζ, η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Skating στην πόλη μας και θα διευρύνουμε συνεχώς τη συνεργασία μας με την Ομοσπονδία και τους τοπικούς θεσμικούς φορείς του αθλήματος >.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού της περ. Δυτ. Ελλάδας κ. Δημ. Νικολακόπουλος τονίζει:
< Όταν μια νέα προσπάθεια ενός νέου αθλήματος, μιας νέας ομοσπονδίας που ξεκινάει κυριολεκτικά από το μηδέν με νέα παιδιά σε ηλικία κυρίως, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μας αφήνει αδιάφορους, αλλά μας υποχρεώνει να στηρίξουμε ένα νέο άθλημα με όλες μας τις δυνάμεις. Η συμμετοχή αθλητών-τριων από τρεις διαφορετικές πόλεις της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, δίνει μεγαλύτερο κύρος στο event, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη του νέου αυτού αθλήματος σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Εύχομαι στα παιδιά να το χαρούν και να απολαύσουν την κάθε στιγμή >.
Η έφορος του τμήματος της Ακαδημίας των Σπορ κ. Μαρία Αργυροπούλου δηλώνει:
< Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους συλλόγους τους που θα λάβουν μέρος. Ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο νέο αυτό άθλημα της πόλης μας. Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων κ. Τάκη Πετρόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού της περ. Δυτ. Ελλάδας κ. Δημήτριο Νικολακόπουλο, το Π.Ε.Δ., όλες τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου Πατρέων που βοήθησαν, τον Ερυθρό Σταυρό και τους υποστηρικτές που ανταποκρίθηκαν, ώστε όλοι μαζί να συνδιοργανώσουμε ένα event για το άθλημα του Inline Speed Skating. Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση σε όλα τα παιδιά >.
Τέλος σε περίπτωση άστατου καιρού το event θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στις 6.00μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech