Στις 12 Σεπτεμβρίου οι εκλογές της ΕΟΚ - Το Πρωτοδικείο «αποφασίζει»!

Τετάρτη, Ιούνιος 16, 2021 - 10:02πμ

Η προσωρινή διοίκηση Βασιλακόπουλου πήρε απόφαση για εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου, η παράταξη Φασούλα προσέφυγε στο Πρωτοδικείο ζητώντας διορισμό νέας και θεωρώντας την ομοσπονδία ακέφαλη και το μπάχαλο στο ελληνικό μπάσκετ συνεχίζεται!

Όσοι διέδιδαν εδώ και καιρό ότι πρόθεση της απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ είναι να βγάλουν και το καλοκαίρι στα γραφεία της ομοσπονδίας και να «μεθοδεύσουν» τις εκλογές για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (24/07-09/08), δικαιώθηκαν με την απόφαση της προσωρινής διοίκησης, η οποία προγραμμάτισε την διεξαγωγή των στοιχειωμένων αρχαιρεσιών στις 12 του Σεπτέμβρη.

Κοινώς, αν οι εκλογές διεξαχθούν το επόμενο φθινόπωρο, τότε θα έχουν παράταση ρεκόρ της τάξεως του ενός χρόνου και φυσικά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα είναι η μοναδική που δεν έχει αλλάξει διοίκηση μετά το τέλος της θητείας της.

Η λέξη “αν” χρησιμοποιείται επειδή την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το Δ.Σ., στο Πρωτοδικείο παιζόταν ένα ακόμη «επεισόδιο» στο σίριαλ εκλογές της ΕΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη “Πρώτα το Μπάσκετ” κατέθεσε αίτημα δύο σωματείων για τον διορισμό νέας προσωρινής διοίκησης, καθώς θεωρεί ότι από την 1η Ιούνη η ομοσπονδία είναι ακέφαλη!

Πλέον, το αν η προκήρυξη εκλογών για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο είναι νόμιμη θα κριθεί από την απόφαση του Πρωτοδίκη. Και αυτό γιατί στην περίπτωση που το Πρωτοδικείο ορίσει νέα προσωρινή διοίκηση, τότε οι αρχαιρεσίες είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνουν πολύ νωρίτερα, από την στιγμή που η νέα σύνθεση που θα οριστεί, θα είναι σε θέση να πάρει μία διαφορετική απόφαση.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει: 

«Με ομόφωνη απόφαση του, κατά την σημερινή συνεδρίαση, το προσωρινό Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. προκήρυξε Γενική Συνέλευση και Εκλογές για την 12η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00, στο Ο.Α.Κ.Α., Λ. Κηφισίας, αρ. 37, Μαρούσι (έναντι των γραφείων της Ε.Ο.Κ.), και σε περίπτωση επιβολής περιοριστικών μέτρων λόγω COVID19 τα παραπάνω θα διεξαχθούν με έτερη νόμιμη διαδικασία, που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως».

Υποστήριξη: SilkTech