Στην τελική ευθεία για το Πανελλήνιο Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ

Παρασκευή, Νοέμβριος 17, 2023 - 4:00μμ
Το προσεχές διήμερο στο Εθνικό Στάδιο στο Κουκούλι εις μνήμην του Γιάννη Ασημακόπουλου

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον επί σειρά ετών πρόεδρο της Τ.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιάννη Ασημακόπουλο που απεβίωσε το 2010.

Η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, αναφέρει: "Ο κος Γιάννης , όπως τον μνημονεύουν όλοι στο χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ), ήταν ένας αξιόλογος παράγοντας του αθλήματος, που πρόσφερε στο χώρο για πολλά χρόνια δουλεύοντας ανιδιοτελώς και με πολύ μεράκι . Επί ημερών του, η ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχε μεγάλη άνθηση στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. ΄Ηταν ένας άνθρωπος αγαπητός σε όλους και για αυτό οι άνθρωποι της Τ.Ε. Ε.Φ.Ο.ΕπΑ., με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του, αποφάσισαν μετά το θάνατό του, να δώσουν το όνομά του στους αγώνες αυτούς, αποδίδοντάς του έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής .
Στον αγωνιστικό τομέα, ελπίδες διάκρισης από τους ντόπιους αθλητές που θα αγωνιστούν είναι μεγάλες. Όπως μας δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ζήκος Σωτήρης, αναμένουμε να δούμε καλά αποτελέσματα και γιατί όχι πλασαρίσματα στα μετάλλια, κυρίως από τα αδέλφια Φουσέκη Αναστάσιο και Σπύρο (ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου ) στις κατηγορίες παίδων και παμπαίδων αντίστοιχα, από τα αδέλφια Μπιτχαβά Αλεξάνδρα και Μιχάλη (ΠΑΛ.ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Πατρών ) στην κατηγορία νεανίδων και παμπαίδων αντίστοιχα, καθώς και από τον Μαστρογιάννη Γιάννη (ΠΑΛ.ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Πατρών ) στην κατηγορία των εφήβων. Πέραν αυτών, ενδιαφέρον παρουσιάζεται και για πολλούς άλλους αθλητές της περιοχής και των σωματείων εντός της αρμοδιότητας της τοπικής επιτροπής που θα συμμετάσχουν, και θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους, δίνοντας αγώνες με δυνατούς αντιπάλους από όλη την Ελλάδα.
Οργανωτικά, στο πρωτάθλημα αυτό ο Δήμος Πατρέων είναι πάντα αρωγός και προσφέρει στην Τ.Ε. την αμέριστη βοήθειά του και συμπαράσταση".
* Οι κατηγορίες στις οποίες θα αγωνισθούν οι αθλητές και αθλήτριες αντικατοπτρίζουν το μέλλον του ελληνικού πιγκ-πογκ και είναι οι :Εφήβων -Νεανίδων (Κ19), Παίδων -Κορασίδων (Κ15) Παμπαίδων-Παγκορασίδων (Κ13) και μίνι Παμπαίδων – μίνι Παγκορασίδων (Κ11). Από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες , μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται αρκετοί που προσβλέπουν σε μία διάκριση.

Υποστήριξη: SilkTech