Στην Πάτρα και το πανελλήνιο πρωτάθλημα σκαφών τύπου J/24

Πέμπτη, Απρίλιος 26, 2018 - 1:27μμ

Η πόλη της Πάτρας έχει μπει για τα καλά στο ρυθμό των σημαντικών ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων και, μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα laser 4.7, που διεξήχθη με επιτυχία στην πλαζ, ένας ακόμα σημαντικός αγώνας έρχεται στην πόλη μας. Πρόκειται για την πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου J/24, που θα διεξαχθεί στις 28, 29 και 30 Απριλίου, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. 

Ο αγώνας εντάσσεται στους αγώνες test event (απόκτησης εμπειρίας του στίβου) για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα J/24, που έχει αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών και θα διεξαχθεί του χρόνου, τέτοια εποχή, στην πόλη μας. Ένας, ακόμα, διεθνής αγώνας, προπομπός των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που θα φιλοξενήσει η Πάτρα, στα τέλη Αυγούστου 2019. 

Το σκάφος J/24 είναι τετραθέσιο σκάφος, το οποίο μεταφέρεται με τρέιλερ και μπορεί να έχει πλήρωμα αθλητές όλων των ηλικιών και επιπέδου. Πρόκειται για ένα δημοφιλές σκάφος με το οποίο τα ελληνικά πληρώματα έχουν χαρίσει πολλές διακρίσεις στη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες και μπορεί να συνδυάσει  υψηλού επιπέδου αγωνιστική ιστιοπλοΐα αλλά ακόμα και αναψυχή.

Τα σκάφη θα ελλιμενιστούν δίπλα από την Αγ. Νικολάου, στο χώρο του αγκυροβολίου του Ο.Λ.ΠΑ. και οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν παράκτια, κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της μαρίνας και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών.

Με αυτό τον τρόπο ο διοργανωτής όμιλος επέλεξε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της πόλης, που διαθέτει κοντινό παράκτιο θαλάσσιο στίβο και να φέρει στο κέντρο της πόλης αγωνιζόμενους και συμμετέχοντες.  

Διοργανωτής όμιλος είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την Ελληνική Κλάση J/24, ενώ σημαντικός υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι ο Ο.Λ.ΠΑ.. 

Υποστήριξη: SilkTech