Στην Πάτρα απόψε Ιωαννίδης και Γιαννάκης για τον Πέτροβιτς

Τετάρτη, Μάιος 22, 2019 - 8:01πμ

Η βιογραφία του Ντράζεν Πέτροβιτς παρουσιάζεται απόψε (20:00) στην Πάτρα με εκλεκτούς καλεσμένους. Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις MVPublications παρουσιάζουν τη βιογραφία του Ντράζεν Πέτροβιτς σε μία εκδήλωση πουν θα πραγματοποιηθεί στο king George Hall, πλ. Γεωργίου 1.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Παναγιώτης Γιαννάκης, Γιάννης Ιωαννίδης, Κώστας Πετρόπουλος, Βασίλης Σκουντής & Δημήτρης Καρύδας.

Ο Ντράζεν Πέτροβιτς διαφέρει από τους σούπερ σταρ που έφυγαν νωρίς από τη ζωή· δεν πέθανε για να γίνει αθάνατος - ήταν αθάνατος πολύ πριν το νήμα της ζωής του κοπεί απρόσμενα και τραγικά, σε έναν γερμανικό δρόμο, το καλοκαίρι του 1993.

Ο "Μότσαρτ του μπάσκετ", όπως έμεινε στην Ιστορία, κατάφερε από νεαρή ηλικία να πετύχει πράγματα, για τα οποία άλλοι αθλητές χρειάζονται δύο ζωές και τρεις καριέρες. Η ιστορία της ζωής του δεν είναι απλά μια εξιστόρηση των επιτευγμάτων του, αλλά κάτι πολύ περισσότερο και μεγαλύτερο: το πάθος ενός νέου ανθρώπου να είναι ο πρώτος. Πρώτος στην Ευρώπη και ο πρώτος ξένος που τα κατάφερε στο NBA.

Ο Ντράζεν δεν ήταν ποτέ συμβατικός. Ζούσε με τους δικούς του κανόνες, ήταν ασυμβίβαστος με την ήττα και σκληρός πρώτα απ' όλα με τον εαυτό του.

Το παρόν βιβλίο, προϊόν μιας τεράστιας έρευνας, φωτίζει κάθε πτυχή της σύντομης ζωής του και της μεγάλης καριέρας του: από τα παιδικά χρόνια του στο Σίμπενικ, την πανευρωπαϊκή καταξίωση με την Τσιμπόνα και την Εθνική Γιουγκοσλαβίας, μέχρι την επιτυχία του στο NBA, αλλά και τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν. Παράλληλα, αποτελεί τον τέλειο οδηγό για κάθε αθλητή ο οποίος δεν βάζει περιορισμούς στις φιλοδοξίες του.

Για μια ολόκληρη χώρα, την Κροατία, ο Ντράζεν παραμένει ένας μύθος, που ξεφεύγει από το στενό αθλητικό πλαίσιο. Στην πραγματικότητα, όμως, ανήκει σε όλους και αποτελεί κτήμα του παγκόσμιου μπάσκετ.

 

ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Υποστήριξη: SilkTech