Στην Άρτα (15:00) ο πρώτος από τους 10 τελικούς ανόδου

Σάββατο, Μάρτιος 9, 2019 - 8:31πμ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα της Football League και η Παναχαϊκή τα δίνει όλα για όλα για να προλάβει την δεύτερη θέση και να διεκδικήσει την πρώτη. Οι «κοκκινόμαυροι» στο πρώτο από τα δέκα παιχνίδια που τους απομένουν φιλοξενούνται (15:00, live στο sportin.gr) από τον Καραϊσκάκη στην Άρτα για την 21η αγωνιστική.

Η Παναχαϊκή έχει δύσκολο πρόγραμμα μπροστά της, αλλά θέλει να κάνει, αρχής γενομένης από την Άρτα, την αντεπίθεσή της για της δύο προνομιούχες θέσεις της κατάταξης.

Η… αρμάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, είναι πλέον μόνη τρίτη, με τον Απόλλωνα Λάρισας να προπορεύεται με 4 βαθμούς διαφορά και τον Βόλο στην κορυφή να απέχει 9 πόντους από τους «κοκκινόμαυρους», οι οποίοι θέλουν τη δεύτερη συνεχόμενη, και έκτη στα τελευταία οχτώ παιχνίδια νίκη τους, πριν από ένα ακόμα ντέρμπι, με τη Δόξα Δράμας την άλλη Κυριακή (17/3) στην Αγυιά.

Ο Καραϊσκάκης με δύο νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια του (και μία ισοπαλία με ισοφάριση της Κέρκυρας στο τελευταίο λεπτό) είναι από της πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος και έχει σκαρφαλώσει στην 9 θέση με 25 βαθμούς, 10 λιγότερους από την Παναχαϊκή και 4 περισσότερους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς τέρματα στην Αγυιά, ενώ η Παναχαϊκή είχε πάρει και τα δύο περσινά παιχνίδια (τα πρώτα επίσημα στην ιστορία των δύο ομάδων), με 2-0 στην Πάτρα και 1-0 στην Άρτα.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος με την προσαρμογή των νέων έχει στα χέρια του ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ρόστερ της κατηγορίας και είδε τον Αργυρόπουλου να βγάζει κανονικά το πρόγραμμα προπόνησης και να συμμετέχει κανονικά στην αποστολή, στην οποία μπήκε για πρώτη φορά και ο Σέρβος τερματοφύλακας, Πέτριτς.

Από αυτήν θα απουσιάζει ο Πλέγας, ο οποίος τραυματίστηκε στο μάτι στην αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Αήττητο Σπάτων και οι Καπούταγλης, Μοντιέλ που αισθάνθηκαν ενοχλήσεις.

Στην Άρτα ταξίδεψαν οι:

Σούλης, Κολοβούρης, Petric, Πολίμος, Ντάσιος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Moshni, Coll, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος, Μουστακόπουλος, Παπατόλιος, Ελευθεριάδης, Μαυριάς, Kovacec, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός, Μωραΐτης.

Πριν την αναχώρηση της ομάδας που βρίσκεται από χθες στην πόλη της Άρτας, για το γήπεδο, θα «κοπούν» δύο ποδοσφαιριστές για να προκύψει η τελική 18άδα.

 

Υποστήριξη: SilkTech