Στην αποστολή για το Παγκόσμιο υγρού στίβου η Νόρα Δράκου

Παρασκευή, Ιούλιος 12, 2019 - 11:50πμ

Σχετικά ολιγομελής θα είναι η ελληνική αποστολή, για τα αγωνίσματα κολύμβησης του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου. Μαζί τους μόνιμο στέλεχος η Πατρινή πρωταθλήτρια, Νόρα Δρακού.

Συνολικά επτά αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν στη Γκουανγκζού, αφού, πέραν των πέντε που είχαν πιάσει από πέρυσι τα σχετικά όρια (Κριστιάν Γκολομέεβ, Ανδρέας Βαζαίος, Απόστολος Χρήστου, Νόρα Δράκου, Άννα Ντουντουνάκη), η ΚΟΕ αποφάσισε να συμπεριλάβει στην αποστολή για τη Νότια Κορέα μόλις δύο ακόμη κολυμβητές: τον Δημήτρη Νέγρη, που πλησίασε πολύ το όριο στα 800μ. ελεύθερο, και τον «πρωτάρη» Γιάννη Γεωργαράκη, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Γκολομέεβ, Χρήστου και Βαζαίο στα 4Χ100μ. ελεύθερο (είχε νικήσει τον Χρήστο Κατραντζή τον Μάιο, στο μίτινγκ «Ακρόπολις»).

Τους αθλητές θα συνοδεύσουν οι προπονητές Πάνος Βελέντζας και Άκης Οικονόμου. «Αν και πρόκειται για μία ολιγομελή αποστολή, θεωρώ πως και στην Γκουανγκζού θα έχουμε διακρίσεις», δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας.

«Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Το επίπεδο της παγκόσμιας κολύμβησης έχει πλέον ραγδαία άνοδο. Οι χώρες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες και βλέπουμε διαρκώς τις επιδόσεις των αθλητών να βελτιώνονται. Το ίδιο προσπαθούμε κι εμείς, με τα φτωχά βέβαια μέσα που διαθέτουμε, τις ελλείψεις στις εγκαταστάσεις, την απουσία κολυμβητικού κέντρου και φυσικά την έλλειψη πόρων για την προετοιμασία των αθλητών.

Γνωρίζουμε πως υστερούμε σημαντικά σε σχέση με άλλες χώρες, όμως προσπαθούμε και τα αποτελέσματα έρχονται, με αποκορύφωμα μέχρι στιγμής το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Καζάν», πρόσθεσε ο κ. Χούμας.

Υποστήριξη: SilkTech