Στην ΑΕΚ ο γιος του Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς

Σάββατο, Ιανουάριος 12, 2019 - 12:01μμ

Ένας φίλος από τα παλιά βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι. Ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς «κληροδότησε» στην Ένωση τον γιο του, καθώς ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 19χρονου Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς.

Ο νεαρός άσος είχε συμφωνήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και το μόνο που απέμενε ήταν η υπογραφή του. Αυτή μπήκε σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο «τρέχει» από τώρα και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2023. Ωστόσο θα παραμείνει στην Ζελέζνιτσαρ έως το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα ενσωματωθεί στους «κιτρινόμαυρους».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς από την Ζελέζνιτσαρ. Ο Βόσνιος άσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως τις 31/12/2023 και θα ενσωματωθεί στην ομάδα μας το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος με την κιτρινόμαυρη φανέλα πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (1992, 1993, 1994) και ενός Κυπέλλου Ελλάδας (1996). Ο Ανέλ γεννήθηκε στις 24 Μαΐου του 1999 στο Μιζούρι των ΗΠΑ και αγωνίζεται ως μέσος.

Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της Ζελέζνιτσαρ. Σε ηλικία 17 ετών έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε αγώνα Κυπέλλου με την Γκοράζντε, συνδυάζοντάς το με γκολ.

Συνολικά μετράει 41 εμφανίσεις και τρία τέρματα με τη φανέλα της Ζελέζνιτσαρ, στην οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως δανεικός έως το καλοκαίρι, έχοντας κατακτήσει και ένα Κύπελλο Βοσνίας (2018, βασικός στον πρώτο τελικό). Παράλληλα, έχει χριστεί διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Βοσνίας (U17, U19 και U21).

Ανέλ, καλωσόρισες στην οικογένεια της Πρωταθλήτριας Ελλάδας!»

* Ομαλά κύλησε η πρωινή προπόνηση και ο μόνος που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα ήταν ο Κώστας Γαλανόπουλος. Η συμμετοχή του στο ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει αμφίβολη. Λογικά ούτε ο Νέναντι Κρίστισιτς είναι έτοιμος, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας ίσως είναι στην αποστολή καθώς προέρχεται από μακρά αγωνιστική απουσία.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech