Στην 6η θέση της Α1 Εθνικής Μπάντμιντον η ΝΕΠ

Τρίτη, Νοέμβριος 27, 2018 - 2:43μμ

Επέστρεψαν οι Πατρινές ομάδες ΝΕΠ και Απολλώνιος Πατρών από το πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα Μπάντμιντον Α1 εθνικής. Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 17-18 Νοεμβρίου το πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα Μπάντμιντον όπου συμμετείχαν οι 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Από την Πάτρα συμμετείχε η ΝΕΠ και ο Απολλώνιος Πατρών που ανέβηκε πέρυσι από την Α2. Από τον Απολλώνιο συμμετείχαν οι μικροί μας αθλητές παίδες και έφηβοι με σκοπό να αποκτήσουν εμπειρία αγώνων αλλά και να έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τους μεγάλους αθλητές.

Οι αθλητές του Απολλώνιου που αγωνίστηκαν ήταν οι Σωτηρόπουλος Άκης, Αθανασόπουλος Νίκος, Βαγενά Κωνσταντίνα, Στυλιδιώτη Βασιλεία και Τσιμπούκη Γεωργία. Η ομάδα του Απολλώνιου δεν τα κατάφερε να μείνει στην κατηγορία καθώς φέτος θα πέσουν 6 ομάδες με σκοπό του χρόνου η Α1 να αποτελείτε από μόνο 12 ομάδες.

Κέρδισαν όμως σπουδαίες εμπειρίες και σε ατομικό επίπεδο κέρδισαν αρκετούς αγώνες.

Η ΝΕΠ τα τελευταία 13 χρόνια αγωνίζεται σταθερά και πρωταγωνιστεί έχοντας ως καλύτερη θέση για 2 συνεχόμενα χρόνια την 2η θέση σε πανελλήνιο ομαδικό.

Έτσι και φέτος αν και αρκετά προβλήματα ταλανίζουν το άθλημα μας οι αθλητές έδωσαν το παρόν  με μόνο στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Οι αθλητές που αγωνίστηκαν ήταν οι: Κτενάς Γιώργος, Αθανασόπουλος Κωστής, Δεληβοριά Χριστίνα Δεληβοριά Εύη.

Η ΝΕΠ στον όμιλο αντιμετώπισε τους πρωταθλητές ΩΑΓΩ από την Θεσσαλονίκη όπου έχασε εύκολα και στην συνέχεια χρειαζόταν 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με σκοπό να μείνει στις θέσεις 1-8 και να μην κινδυνεύσει με αγώνες play out και υποβιβασμό.

Έτσι αγωνίστηκε με την ομάδα των  Εκπαιδευτηρίων Δούκα όπου με πολύ ωραίους αγώνες που κρίθηκαν πραγματικά στις λεπτομέρειες κέρδισε με 4-1. Επόμενη ομάδα που αντιμετώπισαν ήταν το Λαύριο όπου η ΝΕΠ επικράτησε εύκολα με 3-0.

Στην 8αδα η ΝΕΠ αντιμετώπισε τον ΙΑΣΩΝ Θεσσαλονίκης όπου και εκεί οι αθλητές μας δίνοντας το καλύτερο εαυτό τους κέρδισαν με 3-2 και η ΝΕΠ κατέκτησε την  6 θέση στην Α1. Για την πρόκριση στην Τετράδα η πατρινοί αθλητές αντιμετώπισαν την ομάδα της Θήβας όπου έχασαν 3-0. 

Υποστήριξη: SilkTech