Στην 54η θέση παρέμεινε η Εθνική - Φαν'τ Σιπ: «Το μέλλον φαίνεται λαμπρό»

Σάββατο, Νοέμβριος 21, 2020 - 9:02πμ

Στην 54η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και 30η στην ευρωπαϊκή ζώνη παρέμεινε η εθνική Ελλάδας, μετά τους αγώνες της με Μολδαβία και Σλοβενία, για το Nations League. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε πέσει μια θέση μετά από τις αναμετρήσεις της στη διοργάνωση τον περασμένο Οκτώβριο.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναλύεται το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2022, με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη στις 7 Δεκεμβρίου, στη Ζυρίχη. Η εθνική θα μπει από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας της ευρωπαϊκής ζώνης στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ.

Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται: «Στις 7 Δεκεμβρίου στην Ζυρίχη θα διενεργηθεί η κλήρωση για τον καταρτισμό των προκριματικών ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2022.

Οι 55 ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες θα σχηματίσουν, συνολικά, δέκα ομίλους, από τους οποίους οι επικεφαλής θα προκριθούν απευθείας στο Μουντιάλ του Κατάρ και όσες τερματίσουν δεύτερες θα συμμετάσχουν σε αγώνες πλέι οφ για να διεκδικήσουν τις τρεις επιπλέον ευρωπαϊκές θέσεις (μαζί με δύο ομάδες από το UEFA Nations League).

Οι εθνικές ομάδες θα χωριστούν σε έξι γκρουπ δυναμικότητας, σύμφωνα με τις θέσεις τους στο FIFA Ranking, που θα ανακοινωθεί στις 26 Νοεμβρίου. Τα πέντε γκρουπ δυναμικότητας θα περιλαμβάνουν δέκα ομάδες και ένα θα αποτελείται πέντε ομάδες (οι πέντε ομάδες θα κληρωθούν στους ομίλους 6 έως 10).

Σήμερα, η Εθνική Ομάδα καταλαμβάνει την 54η θέση παγκοσμίως και την 30ή στην ευρωπαϊκή ζώνη».

Φαν'τ Σιπ: «Το μέλλον φαίνεται λαμπρό»

Την επομένη της «λευκής» ισοπαλίας της εθνικής με τη Σλοβενία στη Ριζούπολη, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν'τ Σιπ, προέβη σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram. «Το μέλλον φαίνεται λαμπρό,» έγραψε ο Ολλανδός προπονητής, παρά το γεγονός πως η εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση του 3ου ομίλου της League C, καθώς αυτό θα συνέβαινε μόνο με νίκη επί των Σλοβένων.

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ έγραψε συγκεκριμένα στο Instagram: «Το μέλλον φαίνεται λαμπρό. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε και αξίζαμε. Υπερήφανος για ολόκληρο τον κύκλο στο Nations League της εθνικής ομάδας της Ελλάδας».

Αν και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν προβιβάστηκε στη League B, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης (ήττα με 2-0 από την Ιταλία και της Φινλανδίας (ήττα με 3-1 από την Ουαλία), η εθνική θα μπει από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας της ευρωπαϊκής ζώνης στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ, στις 7 Δεκεμβρίου.

Υποστήριξη: SilkTech