Στην 12 θέση του Παγκόσμιου stratego ο Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος

Κυριακή, Αύγουστος 25, 2019 - 4:50μμ

Ολοκληρώθηκε με θετικό απολογισμό για τους Έλληνες παίκτες, η κύρια κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πέμπτος στον κόσμο αναδείχθηκε ο Γιώργος Πετρουλάκης με 40 πόντους, 12ος ο Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος με 37 πόντους και 16ος ο Γρηγόρης Αδαμάκης με 34 πόντους.

Νικητής και Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2019 με ανατροπή στη δεύτερη ημέρα αγώνων ο Ολλανδός Tim Slagboom, και τον ακολούθησε ο επίσης σπουδαίος Ολλανδός Pim Niemeijer. Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο φορμαρισμένος 19χρονος Αμερικάνος Angel Baron.

Αναλυτικά, ο Πετρουλάκης στον 6ο γύρο και πρώτο αγώνα του Σαββάτου κέρδισε τον Βέλγο Maarten Leysen. Ακολούθησε επικράτηση επί του Αγγλου Jonathan Arnott, όπως και με τον δυνατό Ολλανδό George Franka.

Το σερί του σταμάτησε στον μετέπειτα παγκόσμιο πρωταθλητή Tim Slagboom. Με την νίκη στον τελευταίο γύρο, επί του Ολλανδού Ruben Van de Bilt, κατέκτησε την καλύτερη μέχρι σήμερα θέση του(5η) σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος ξεκίνησε δυνατά με νίκη επί του Αγγλου Byron Hemingway. Η επόμενη κλήρωση με τον Ruben Van de Bilt δεν έφερε ούτε έστω την ισοπαλία.

Στην συνέχεια, ο Άγγλος Josh Critchlow, αν και θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι του αγγλικού Stratego, δεν κατάφερε να περιορίσει τον Τρυπαναγνωστόπουλο, με τον τελευταίο να παίρνει τους 6 πόντους της νίκης. Στον προτελευταίο γύρο, ήρθε και δεύτερη ήττα της ημέρας από τον Ελβετό Sébastien Crot.

Για τον 10ο γύρο βρέθηκε να αντιμετωπίζει τον επίσης Άγγλο και κορυφαίο παίκτη Richard Ratcliffe. Παρόλο της κούρασης, με εξαιρετικό τακτικά και ψυχολογικά παιχνίδι, ο Τρυπαναγνωστόπουλος επιβλήθηκε ολοκληρωτικά του αντιπάλου του λαμβάνοντας την 12η θέση στην τελική κατάταξη. Μια θέση που αποτελεί και για αυτόν ατομικό ρεκόρ.

Τέλος ο Αδαμάκης ξεκίνησε την αγωνιστική ημέρα με ήττα από τον Ολλανδό Ricardo Kik και ισοπαλία με τον Kees de Vos. Η νίκη του στην συνέχεια επί του Βέλγου Maarten Leysen τον ξανανέβασε στην βαθμολογία.

Στον 9ο γύρο και σε αγώνα που κρίθηκε από διαιτητική απόφαση, ο Anthony Melbourne νίκησε τον Αδαμάκη. Στον τελευταίο γύρο ο Ολλανδός Eric van de Haar δεν μπορούσε με τίποτα να σταθεί ισάξια στον Αδαμάκη, όπου ο Έλληνας παίκτης κέρδισε κατά κράτος.

Την Κυριακή οι Έλληνες παίκτες Αδαμάκης και Τρυπαναγνωστόπουλος θα λάβουν μέρος στην κατηγορία open του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Υποστήριξη: SilkTech