Στη Βουλή και πάλι το κολυμβητήριο της Αγυιάς

Τετάρτη, Ιανουάριος 8, 2020 - 9:03μμ

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για την επαναλειτουργία του παλαιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς στην Πάτρα. 

 Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: «Το παλαιό κολυμβητήριο της Αγυιάς υπήρξε σημείο αναφοράς για την πόλη της Πάτρας όπως και κοιτίδα αθλητικής δραστηριότητας και αναψυχής για εκατοντάδες αθλητές. 

Επίσης, αποτέλεσε την φυσική έδρα του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Πατρών.  

Το κολυμβητήριο της Αγυιάς μεσουράνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ώς ένας χώρος υψηλών προδιαγραφών, με άριστη υποδομή, υποδειγματική λειτουργία και άρτια οργάνωση. 

Από το έτος 2005 έπαψε οριστικά η λειτουργία του με αποτέλεσμα να έχει παραδοθεί στην ολοκληρωτική εγκατάλειψη και την απέραντη φθορά που προκάλεσε πρωτίστως η έλλειψη συντήρησης. 

Ο συγκεκριμένος χώρος δεν φημίζεται μόνο για την παρακμή που το χαρακτηρίζει αλλά και για τον δημόσιο κίνδυνο που αφορά άμεσα την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Οι εστίες μόλυνσης καθιστούν το σημείο επικίνδυνο προς κάθε πρόσβαση. 

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι συναρμόδιοι φορείς για τη διαχείριση του χώρου εξέφρασαν τις προσδοκίες τους για την άμεση αξιοποίηση του κολυμβητηρίου. Οι συγκεκριμένες προσδοκίες δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν. 

Συνεπώς, προκύπτει η ανάγκη επανασχεδιασμού και επαναπροσέγγισης του θέματος με σκοπό την υλοποίηση ενός κοινού σχεδίου το οποίο θα αναδιαμορφώσει, θα ανακατασκευάσει και θα επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο της Αγυιάς στην Πάτρα. 

 Ένα δομημένο σχέδιο με γνώμονα τόσο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος όσο και τις πρακτικές ανάγκες αναψυχής και αθλητισμού των δημοτών της Πάτρας αλλά και των αθλητικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής».

Υποστήριξη: SilkTech