Στη μνήμη όσων έφυγαν το 2021

Τρίτη, Ιανουάριος 4, 2022 - 8:45πμ
Μεγάλη η προσφορά τους

Πολλές σημαντικές και επώδυνες ήταν οι απώλειες για τον αθλητικό κόσμο της Αχαΐας το 2020.

Νέοι αθλητές, μα και απόμαχοι της ζωής, προπονητές και παράγοντες, έφυγαν μαζί με τη χρονιά που αποχαιρετούμε.

Ο πόνος βαρύς για τους οικείους τους, όμως θα τους θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θα στεκόμαστε διαχρονικά στην μεγάλη τους προσφορά στον αθλητισμό. 

ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ (17/1)

Ο Νίκος Κορακιανίτης, που δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, νικημένος μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ήταν από τους μεγαλύτερους εν ζωή παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Πατρών. Αγωνιζόταν σαν επιτελικό χαφ και τη 10ετία του ΄60 θεωρείτο ένας από τους καλύτερους παίκτες του Συλλόγου. Μάλιστα, ο Ηρακλής επρόκειτο να τον βραβεύσει στην γιορτή για τα 100 χρόνια ζωής της ομάδας, εκδήλωση που αναβλήθηκε, όμως, εξαιτίας της πανδημίας. Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Ηρακλή συλλυπείται την οικογένεια Κορακιανίτη. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, δίνοντας γενναία μάχη, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ψήφισμα για την απώλεια του Νίκου Κορακιανίτη εξέδωσαν ο Απόλλωνας και η Απόλλωνιάδα.

ΝΤΙΝΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ (18/1)

Φτωχότερο είναι από τη Δευτέρα (18/1) το Αχαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Ντίνος Αραβαντινός «έφυγε» σε ηλικία 70 ετών έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Υπήρξε εμβληματικός αρχηγός της Θύελλας Πατρών και ανιψιός του αείμνηστου Φώτη Αραβαντινού. Ο εξαιρετικά αγαπητός Ντίνος Αραβαντινός είχε πάθος με το ποδόσφαιρο και είχε συνδέσει το όνομά του με την αγαπημένη του Θύελλα, ενώ ήταν μάλιστα βασικό στέλεχος της ομάδα, που είχε φτάσει μέχρι τη Β’ Εθνική.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (30/1)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Νίκος Κανελλόπουλος, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας . Ο θάνατός του προξένησε θλίψη στον επιχειρηματικό και αθλητικό κόσμο. Για χρόνια διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της βιομηχανίας επεξεργασίας άλατος ΧΙΩΝ την οποία εξέλιξε μαζί με τον αδελφό του Μίμη, ενώ είχε ενεργό συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα ως μέλος του Απόλλωνα. Ψήφισμα για την απώλεια του Νίκου Κανελλόπουλου εξέδωσαν ο Απόλλωνας, η Απολλωνιάδα και ο Εσπερος ΑΟΠΑ:

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (2/2)

Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Αθλος Πατρέων, πατέρας του πρώην προέδρου Ανδρέα Σπυρόπουλου και του Περιφερειακού Ομοσπονδιακού Προπονητή Πετοσφαίρισης Δημητρίου Σπυρόπουλου. "Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ στήριξε και προσέφερε άοκνα τις υπηρεσίες του παλαιότερα στον ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετείχε και στήριζε ενεργά τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας. Μεταλαμπάδευσε στα παιδιά και τα εγγόνια του τις αρχές και αξίες του αθλητισμού. Αιωνία του η μνήμη", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αθλου. Για πολλά χρόνια η Ψυχή των ανοιχτών γηπέδων του Απόλλωνα, μαζί με την κυρία Αφροδίτη...

ΝΙΚΟΣ ΡΑΖΗΣ (6/2)

Έφυγε από την ζωή ο αγαπητός σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων και όχι μόνο, ο γιατρός Νίκος Ραζής. Ο Νίκος Ραζής υπήρξε άνθρωπος της δράσης και της προσφοράς. Διετέλεσε επί σειρά ετών γιατρός στα Καλάβρυτα, διευθυντής του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, πρόεδρος του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) και στυλοβάτης σημαντικών διοργανώσεων στο σκάκι, σε άλλα αθλήματα και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα, ενώ ήταν και εκλεγμένο μέλος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής.

ΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (7/2)

Βαρύ πένθος στην οικογένεια του Άρη Πατρών, αλλά και στο ποδόσφαιρο της Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη Πατρών, Θόδωρος Σταυρόπουλος. Από τις σημαίες της ομάδας των Προσφυγικών, διατηρούσε επί σειρά ετών κουρείο και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Με τη σύζυγό του Σοφία απέκτησε δύο παιδιά τον Κωνσταντίνο και τον Μάριο. Όλοι περίμεναν να γυρίσει νικητής και από αυτή τη μάχη, όμως μάταια. Το «θεριό» τον κατασπάραξε, αφού πρώτα ο Άκης Σταυρόπουλος τού κατάφερε απάνωτα χτυπήματα, σε σημείο που το πείσμωσε για τα καλά. Η μάχη αυτή χάθηκε και μαζί της ο πόλεμος που λυσσαλέα είχε κηρύξει ο παλιός παίκτης του Άρη Πατρών, της Θύελλας Πατρών και του Πάτραι, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών αφήνοντας πίσω απαρηγόρητους τη σύζυγό του, τα δύο τους παιδιά και τον πατέρα του.

ΝΑΣΟΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (7/2)

Πιο φτωχή από σήμερα η δημοσιογραφία καθώς ο 58χρονος Νάσος Νασόπουλος νικήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής (7/2) από τον καρκίνο, με τον οποίο πάλευε, για 2η φορά την τελευταία 12ετία. Δημοσιογράφος από νεαρή ηλικία, εργάστηκε στην εφημερίδα «Ημέρα», ενώ πολύ πρώιμα, όντας ανήσυχο πνεύμα, έφτιαξε το πρώτο σάιτ στην Πάτρα και στην επαρχία, το thebest.gr. Είχαν προηγηθεί πολλές επιτυχημένες εκδοτικές προσπάθειες, περιοδικών αλλά και βιβλίων. Ευτύχησε να  δει to thebest.gr να γιγαντώνεται και να συγκαταλέγεται στα κορυφαία όλης της χώρας. Υπήρξε γενναιόδωρος στη δουλειά του με όλους τους συνεργάτες του κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο πράγμα. Λάτρης του αθλητισμού, διετέλεσε City Manager των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ενώ σχεδίασε τον φάκελο διεκδίκησης των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας το 2019. Ενταγμένος από μικρός στη σοσιαλδημοκρατία, είχε πάντα στα κείμενά του, ως κέντρο τον άνθρωπο. Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, παντρεμένος δύο φορές, και είχε δύο γιους, τον Περικλή και τον Θάνο. Όλοι οι δημοσιογράφοι, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του sportin.gr τον ευχαριστούμε για όλες τις παρακαταθήκες που μας άφησε. Kαλό σου ταξίδι Νάσο...

ΧΡΟΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (26/2)

Ο Πολυχρόνης (Χρόνης) Παπαδάκης μας χαιρέτησε σήμερα πλήρης ημερών. Ύστερα από μια γεμάτη ζωή. Γεννήθηκε στην Πάτρα. Έζησε τα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής και ανδρώθηκε μέσα από της κακουχίες μιας δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα. Ο πατέρας του Γιώργος είχε ένα από τα ελάχιστα τυπογραφεία (και βιβλιοπωλείο), της εποχής στο κέντρο της πόλης, μέχρι που το έκαψαν οι Γερμανοί. Ο πατέρας μας και παππούς, Πολυχρόνης υπήρξε αρχηγός ομάδος ναυτοπροσκόπων και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, το μπάσκετ και την κολύμβηση. Ως έφορος κολύμβησης, οδήγησε τον Αχιλλέα Πατρών στην τρίτη θέση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο, κατά την δεκαετία του 1950. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική (ΑΣΟΕΕ), και το 1960, διορίσθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στο οποίο σταδιοδρόμησε μέχρι το 1995, με σημαντική συνεισφορά (Στατιστική Υπηρεσία) και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Διευθυντή.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑΣ (27/2)

Στη θλίψη βυθίστηκε το Ζακυνθινό ποδόσφαιρο με τον ξαφνικό χαμό του Νίκου Καλλιβωκά σε ηλικία 63 ετών. Το πρώην μέλος της ΕΠΣ Ζακύνθου ήταν και πατέρας του άσου του ΑΠΣ Ζάκυνθος Γιάννη Καλλιβωκά. Ο έμπειρος πρώην παράγοντας αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Νίκος Καλλιβωκας είχε διατελέσει παίκτης και στον ΑΟ Αγίου Δημητρίου Πατρών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ (2/3)

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ρουμελιώτης, ένας εκ των ιδρυτικών μελών του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου και πρώτος πρόεδρος του συλλόγου. Η ανακοίνωση της ομάδας: «Το Δ.Σ. του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Γεωργίου Ρουμελιώτη. Ο εκλιπών ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου μας και μεταξύ άλλων είχε διατελέσει και 1ος πρόεδρος κατά την σύσταση του σωματείου. Σύσσωμη η οικογένεια του Κεραυνού εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΙΒΟ ΤΡΟΥΜΠΙΤΣ (12/3)

«Έφυγε» την Παρασκευή (12/2) το βράδυ από την ζωή σε ηλικία 86 ετών ένας θρύλος της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, ο οποίος άφησε έντονα το αποτύπωμα του ως προπονητής στο Ελληνικό αλλά και το Πατρινό πόλο. Προπονητής του Ολυμπιακού (1971-1973), του Ναυτικού Ομίλου Πάτρας 1983-1984 και ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας το 1985-1986. Σε μια δύσκολη περίοδο, αγωνιστικής παρακμής, ήρθε στην Πάτρα και αναζωογόνησε τον ΝΟΠ. Διετέλεσε προπονητής από τον Φλεβάρη του 1983 (διαδέχτηκε τον Νίκο Βασιλείου) έως τον Μάιο του 1985, οπότε και τον διαδέχτηκε ο Γιώργος Κακουλίδης. Σπουδαία μορφή άλλαξε την πορεία του ΝΟΠ και του Πατρινού πόλο. Ο Λώλος, κατά κόσμον Γιώργος Κακουλίδης, που ήταν μαζί του εκείνη τη διετία βρήκε πρόσφορο έδαφος για να συνεχίσει το έργο του για τα επόμενα 20 χρόνια.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΡΙΣΗΣ (15/3)

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Χάρη Παρίση το απογευμα της Καθαράς Δευτέρας (15/3). Ο  υπάλληλος των γραφείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου έδωσε μεγάλη μάχη το τελευταίο διάστημα αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από την ζωή ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Ο εκλιπών χτυπήθηκε από παγκρεατίτιδα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά τελικά "έσβησε". Ο Χάρης Παρίσης ήταν άνθρωπος με σημαντική προσφορά στο χώρο του στίβου και του μπάσκετ όπου είχε υπηρετήσει την ομάδα του Απόλλωνα για αρκετά χρόνια. Εφυγε μερικούς μήνες μετά τον χάμό του πατερα του Γεράσιμου, κορυφαίου ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Πατρών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΠΟΠΟΥΛΟΣ (17/3)

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Αχιλλέα Καμαρών, με τον θάνατο του Κώστα Λιαππόπουλου σε ηλικία 62 ετών. Ο εκλιπών ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας αλλά και πατέρας του Γιάννη Λιαππόπουλου που αγωνίζεται τώρα στην ομάδα της Αιγιάλειας. Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του συλλόγου: «Το Δ.Σ. του Α.Σ Αχιλλέας Καμαρών, οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Λιαππόπουλου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας και πατέρα του ποδοσφαιριστή μας Γιάννη Λιαππόπουλου , που έφυγε από κοντά μας στα 62του χρόνια έπειτα από ολιγόμηνη μάχη που έδωσε. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΝΙΚΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΟΣ (28/3)

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (28/3) ο Νίκος Λεβεντάκος, παλιός ποδοσφαιριστής του Πατρέα συν τοις άλλους. Ο εκλιπών ήταν αδελφός του άσου της Παναχαϊκής, Πέτρου Λεβεντάκου και πεθερός του Κώστα Καρπέτα ο οποίος συγκίνησε με τον αποχαιρετισμό του: «Ένας γενναίος μαχητής της ζωής, ένας ατόφιος μάγκας με γνήσιες αξίες και ανεπιτήδευτες συμπεριφορές που στεκόταν  δίπλα σου στα ίσα χωρίς καβάτζες. Ένας αγωνιστής της εργατικής τάξης που τίμησε την τάξη του και τους αγώνες της. 33 χρόνια μαζί. Καλό ταξίδι Νικόλα μου. Καλό ταξίδι παππού "Μπομπότα"...».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ (31/3)

Στα 61 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γεωργούλης, ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Πάτρας με πολλούς φίλους και γνωστούς. Ολους τους είχε εξυπηρετήσει όσο εργαζόταν στο πάρκινγκ στην οδό Γεροκωστοπούλου. Ο εκλιπών υπήρξε άνθρωπος του αθλητισμού, Απολλωνιστής και φίλος του μπάσκετ. Παλαιότερα είχε αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα και πρόσφερε στο παρελθόν τις υπηρεσίες του στο μπάσκετ ως κριτής. Με τη σύζυγό του Εφη είχαν δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. Τον Κωνσταντίνο που είναι εκπαιδευτικός και την Χάρις που είναι ιδιωτική υπάλληλος. Το τελευταίοα διάστημα έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.  Ααπό τους πλέον φανατικούς φίλους του Απόλλωνα εδώ και πολλά χρόνια. Έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με σημαντικό πρόβλημα υγείας, αλλά και μεγάλη αποφασιστικότητα, τόλμη και... χαμόγελα (όπως πάντα στη ζωή του). Μόλις στα 61 χρόνια, αλλά αφήνοντας «παρακαταθήκη» μια εξαιρετική οικογένεια.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΟΛΛΙΑΣ (5/4)

Πένθος στην οικογένεια της Αναγέννησης Ψαθοπύργου, αφού έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης (Σούλης) Τόλλιας. Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος του σωματείου και για πολλά χρόνια παράγοντας της ομάδας. Η ανακοίνωση της Αναγέννησης: Το ΔΣ, η προπονητική ομάδα, οι ποδοσφαιριστές, οι φίλαθλοι και όλη η αθλητική οικογένεια του ΑΟ Αναγέννηση Ψαθοπύργου εκφράζουν τη βαριά τους θλίψη και οδύνη για την απώλεια του τ. προέδρου και εμβληματικού παράγοντα για πολλά χρόνια της ομάδας μας, Αθανασίου (Σούλη) Τόλλια. Καλό παράδεισο φίλε Σούλη, οι παρακαταθήκες σου θα είναι οδηγός για εμάς.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ (8/4)

Σε βαρύ πένθος ο χώρος του ελληνικού Στίβου, καθώς ο πρώην πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής πέθανε σήμερα (8/4) από κορωνοϊό. Ο κλασσικός ελληνικός αθλητισμός και όχι μόνο πενθεί το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή. Ο επί χρόνια ηγέτης του ΣΕΓΑΣ νοσηλευόταν σε ΜΕΘ από τις 24 Μαρτίου, έχοντας βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και τελικά υπέκυψε σήμερα (8/4), φεύγοντας από την ζωή σε ηλικία 72 ετών. Ο Βασίλης Σεβαστής υπηρέτησε τον Στίβο καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του. πρώτα ως αθλητής με διακρίσεις στις δεκαετίες του '60 και του '70. Κατέκτησε το 1971 στο δέκαθλο το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν στη Σμύρνη και ένα χρόνο αργότερα το χάλκινο μετάλλιο στο δέκαθλο στους Βαλκανικούς Αγώνες. Καλύμνιος στην καταγωγή βρέθηκε το 1975, έχοντας ήδη δοξαστεί ως πανελληνιονίκης του δεκάθλου, στην Αχαΐα ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Πρώτα στο Γυμνάσιο Καλαβρύτων και από το 1977 μέχρι το 1996 σε διάφορα Σχολεία στην Πάτρα από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Από το 1978 μέχρι το 1981 διετέλεσε διευθυντής στο Εθνικό Στάδιο κι επί θητείας του ολοκληρώθηκε το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο. Διετέλεσε παράλληλα και προπονητής στο τμήμα στίβου Ολυμπιάδας αλλά και της ΕΑΠ καθώς και τεχνικός σύμβουλος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου το διάστημα 1983-1984.Ακόμα κι όταν επέστρεψε στην Αθήνα, την τελευταία 25ετία, δεν σταμάτησε να νοιάζεται για την Πάτρα και τον στίβο της. Ανά πάσα στιγμή «πεταγόταν» στην Πάτρα, παρακολουθώντας όχι μόνο τις μεγάλες διοργανώσεις, μα και τις «απλές» ημερίδες κλειστού στίβου στου Λαδόπουλου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΟΜΠΛΙΟΣ (20/4)

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την είδηση του θανάτου 25χρονου ποδοσφαιριστή, Παναγιώτη Ξόμπλιου, της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Ο 25χρονος επιθετικός σύμφωνα με πληροφορίες έπαθε ανακοπή καρδιάς. Ο Παναγιώτης Ξόμπλιος είχε αγωνιστεί στις: Βέροια, Καλλιθέα, Καβάλα, Παναιγιάλειο, ενώ σε επίπεδο νέων, είχε αγωνιστεί τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στον Άρη. Τα συλλυπητήρια του Παναιγιάλειου: «Ο Παναιγιάλειος Γ.Σ. εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Ξόμπλιου. Ο Παναγιώτης που είχε φορέσει την φανέλα της ομάδας μας στο πρόσφατο παρελθόν, έφυγε πρόωρα απ' τη ζωή σε ηλικία μόλις 25 ετών. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς τον πόνο και την θλίψη του μπροστά στον αιφνίδιο χαμό ενός τόσο νέου ανθρώπου. Ο Θεός ας δίνει δύναμη και κουράγιο στους οικείους του».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΑΚΗΣ (25/4)

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του Γιώργου Μητράκη πουέφυγε από την ζωή σε ηλικία 64 ετών. Ο εκλιπών υπήρξε από τους σημαντικότερους παράγοντες του πατραϊκού χάντμπολ, δραστηριοποιούμενος στηνα γαπημένη του ομάδα την Ίριδα Πατρών. Αγαπητός χαρακτήρας, τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστός δίνοντας καθημερινές «μάχες» κατά των πλειστηριασμών κι όχι μόνο, Με την σύζυγό του, είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, ενώ ευτύχησε να δει και εγγόνια. 

ΝΙΚΟΣ ΜΠΡΟΥΣΙΝΟΣ (1/5)

Έφυγε από τη ζωή, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (1/5) ο Πατρινός Νίκος Μπρουσσινός σκορπώντας τη θλίψη σε φίλους και συγγενείς. Ο εκλιπών ήταν γνωστό και αγαπητός στην Πάτρα και φανατικός Παναχαϊκιώτης. Άλλωστε υπήρξε και αθλητής στίβου της ΠΓΕ στα 800μ. και 1.500μ. Ήταν γιος του Τακη Μπρουσινού, που υπήρξε αθλητής της Γυμναστικής Εταιρείας Πατρών (πάλη και στίβο) και ακολούθως έφορος στίβου και διοικητικό στέλεχος της Παναχαϊκής. Το πατρικό του ήταν στην Κανακάρη και Κολοκοτρώνη, ενώ η καταγωγή του ήταν από την Καρυά Λευκάδας. Το όνομά του ήταν Μπουρσινός, από αναγραμματισμό σε κάποιο δημόσιο έγγραφο, έγινε Μπρουσινός. Υπηρέτησε τόσο στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο όσο και στην Μικρασιατική Εκστρατεία. Ηταν επίσης ιδρυτικό μέλος της χωρωδίας «Ορφέας», παίζοντας παράλληλα κιθάρα και κύμβαλα (πιατίνια). Απέκτησε τέσσερα παιδιά, τον Νίκο, τον Χρήστο, την Μαριάνθη και την Ελένη. Ήταν ένας από τους λαμπαδηδρόμους στην πρώτη λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936. Ο γιος του Νίκος διστηρούσε το αρχείο του, το οποίο έχει ψηφιοποιηθεί. Ήταν εργοδηγός, τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός, βέρος Πατρινός, φανατικός καρναβαλιστής με αγνή αγάπη για την πόλη. Έμενε μέχρι τέλους της ζωής του επί της Καραϊσκάκη και Αγίου Νικολάου

ΤΑΣΟΣ ΜΠΕΡΔΕΣΗΣ (31/5)

Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία του Τάσου Μπερδέση, κορυφαίου πατρινού πυγμάχου. Η εκτέλεση έγινε νωρίς το πρωί (31/5) στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 22 στη Βάρη, την ώρα που ο γνωστός πυγμάχος κατευθυνόταν προς τον πυγμαχικό σύλλογο που υπάρχει στο σημείο. Ό Τάσος Μπερδέσης ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους Έλληνες πυγμάχους των τελευταίων 20 ετών περίπου και ίσως ο καλύτερος της κατηγορίας του και σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αν και ξεκίνησε στα 12 του με Καράτε ήταν η πυγμαχία το 1993 που τον κέρδισε.Η εξέλιξη του ήταν γρήγορη και αφού ψήθηκε τα δύο πρώτα χρόνια άρχισε να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο από το 1999 και από το 2000 και μετά δεν έχασε ποτέ από Έλληνα αθλητή. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το 2002 στα - 75 κιλά, το 2007 στα -81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2007 κέρδισε το κύπελλο Ακρόπολις, έχει κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας ενώ είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008. 

ΠΕΤΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΟΣ (29/6)

Θλίψη προκάλεσε στον αθλητικό κόσμο της Πάτρας η είδηση του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Πέτρου Λεβεντάκου το πρωί της Τρίτης.  θρύλος της Παναχαϊκής νοσηλευόταν αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας σε κλινική της Πάτρας. Ο Πέτρος Λεβεντάκος έφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του, αλλά και το φίλαθλο κόσμο της πόλης.Γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1945 στην Πάτρα και ξεκίνησε την καριέρα του το 1962 από την Παναχαϊκή.Το 1965 πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό Πειραιώς, στον οποίο έμεινε ως το 1971 όταν και επέστρεψε στην ομάδα της Πάτρας. Το δεύτερο πέρασμά του από την Παναχαϊκή διήρκεσε τέσσερα χρόνια, κατά το οποίο αποτέλεσε μαζί με τους Δαβουρλή, Ρήγα, Στραβοπόδη και πολλούς άλλους, μέλος της μεγάλης ομάδας των κοκκινόμαυρων, η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος την σεζόν 1972-73 και την έξοδο στην Ευρώπη. Το 1975 αποχωρεί από την Πάτρα και αγωνίζεται για έναν χρόνο στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα που καταλαμβάνει την 5η θέση του Πρωταθλήματος τη σεζόν 1975-76. Το 1976 συνέχισε την σταδιοδρομία του στην άλλη μεγάλη ομάδα της Πάτρας, τον Α.Π.Σ. Πάτραι, με τον οποίο αγωνίστηκε για 3 χρόνια. Μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής, ασχολείται με την προπονητική έχοντας περάσει από ομάδες όπως ο Ναυπακτιακός Αστέρας, ο Α.Ο. Κέρκυρα, ο Φωκικός Άμφισσας, ο Α.Π.Σ. Πάτραι, ο Φωστήρας Οβρυάς κ.α. Τη σεζόν 2008/09 είχε διατελέσει γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, ενώ τελευταία φορά ήταν προπονητής στον Ολυμπιακού Πύργου το 2010.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΕΦΑΝΗΣ (7/7)

Βαρύ το πένθος για την οικογένεια του Atlas FC, αφού ο Παντελής Πεφάνης έχασε την άνιση μάχη που έδινε με σοβαρή ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε. Ενας άνθρωπος που άφησε το στίγμα του στις ακαδημίες της Πάτρας, εργαζόταν πάντα με μικρά παιδιά και έβγαλε πολλά ταλέντα. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος του Ατλαντα και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, το σωματείο τον τίμησε για τα 10 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του. H ανακοίνωση του Ατλαντα: «Βαρύ το πένθος για την οικογένεια του Atlas FC, αφού ο Παντελής Πεφάνης έχασε την άνιση μάχη που έδινε με σοβαρή ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε».

ΓΙΑΝΗΣ ΒΙΔΑΛΗΣ (3/8)

Βαριά θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια του ΑΠΟ Αρόης ο χαμός του Γιάννη Βιδάλη, σε ηλικία 59 ετών μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Ο εκλιπών αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας τις δεκαετίες του '80 και του '90, όπως και στον Απόλλωνα Εγλυκάδας, ενώ παράλληλα έπαιξε μπάσκετ στον Αγιο Δημήτριο και χάντμπολ στον Ολυμπιακό Πατρών.Ο Βιδάλης εργαζόταν ως φύλακας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΣΑΚΗΣ ΞΕΝΟΣ (6/8)

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Σάκη Ξένου, συνταξιούχου δημοτικού υπαλλήλου το μεσημέρι της Παρασκευης (6/8), παλιού αθλητή της Παναχαϊκής και διακεκριμένου οδηγού αγώνων αυτοκινήτων. Επαιξε μπάλα στην Παναχαϊκή, και ακολούθως σε άλλες ομάδες, ενώ ήταν σπουδαίος οδηγός. Από την αδελφή του καμάρωσε δύο εξαιρετικούς πολίστες, τον Ανδρέα και την Ιωάννα Λυκοθανάση. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με πρόβλημα στα πνευμόνια από κορωνοϊό. Ηταν 63 ετών. Υπηρέτησε τον ΟΝΑΠ και το Τμήμα Αθλητισμού ΤΟΥ Δήμου Πατρέων και συνέβαλε σημαντικά στην διοργάνωση των Πρωταθλημάτων Εργαζομένων Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου του Δήμου Πατρέων. Για αρκετά χρόνια είχε συμμετέχει στην διοίκηση του ΑΟΠ υπηρετώντας από πολλές θέσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ (22/9)

Ο παλιός παίκτης του Απόλλωνα, Γιώργος Αντωνάκης, «έφυγε» από τη ζωή και η είδηση του χαμού του σκόρπισε τη θλίψη και βύθισε σε βαρύ πένθος την οικογένεια του. Ήταν μέλος της ομάδας του Απόλλωνα όταν οι «μελανόλευκοι» ανέβηκαν για πρώτη φορά στην κατηγορία των μεγάλων του Ελληνικού μπάσκετ. Υπηρέτησε για χρόνια το άθλημα του μπάσκετ προσφέροντας τις υπηρεσίες του και στην ΑΓΕ Ζακύνθου, στην οποία διετέλεσε και πρόεδρος. Ψήφισμα για την απώλεια του εξέδωσε ο Απόλλων εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (17/10)

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής (17/10) ο συνταξιούχος έμπορος Ανδρέας Παπαχριστόπουλος και παλιός πρωταθλητής στίβου. Ο εκλιπών διατηρούσε επί σειρά ετών εμπορικό κατάστημα δερμάτινων ειδών στην Αγίου Νικολάου, όπου σήμερα λειτουργεί το καφέ Παπαχριστόπουλος ιδιοκτησίας του γιου του, Παναγιώτη. Με τη σύζυγό του Αννίτα απέκτησαν δύο παιδιά, την Νίκη και τον Παναγιώτη ενώ ευτύχησε να δει και τέσσερα εγγόνια. Ο Ανδρέας Παπαχριστόπουλος υπήρξε από μικρό παιδί πρωταθλητής στίβου αναδειχθείς μάλιστα τρεις φορές πανελληνιονίκης. Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Ολυμπιάδας και για πολλά χρόνια γραμματέας της ΤΕ ΣΕΓΑΣ (νυν ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π.) όντας ένας από τους μακροβιότερους παράγοντες).

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ (24/10)

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Πατρών, Ανδρέα Μίχου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το παιγνίδι στην αλάνα του Γούτη, στα Σύνορα, τη δεκαετία του 60, δεν ξεκινούσε αν δεν εμφανιζόταν, με τα ρούχα της δουλειάς, ο Ανδρέας Μίχος. Ο θρυλικός Μπογιατζάρας, αυθεντικά λαϊκός, αεικίνητος, ένα κομμάτι γρανίτη στην άμυνα της ομάδας της γειτονιάς μας, την ΑΕΚ Πατρών. Με το αστείρευτο, πηγαίο, χειμαρρώδες, άκακο χιούμορ του και την πολύ μεγάλη του καρδιά κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό όλων μας και μας γέμισε μεγάλη λύπη που έφυγε από κοντά μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα με τα πιο ωραία συναισθήματα. Εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΙΑΣ (6/11)

Εντελώς ξαφνικά «έφυγε» από τη ζωή στα 81 του χρόνια ο Βασίλης Χρηστιάς! Ένας σπουδαίος άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και τον αθλητισμό της Πάτρας. Είχε διατελέσει Νομαρχιακός Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής, επί της ουσίας δηλαδή προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής στο Νομό Αχαΐας. Εργάστηκε ως προπονητής στον Απόλλωνα και την Παναχαϊκή, ενώ με τη γυναικεία ομάδα της Ολυμπιάδας είχε πανηγυρίσει την άνοδο στη Β' Εθνική, μια τεράστια επιτυχία για τα δεδομένα της εποχής.

ΤΑΚΗΣ ΒΟΥΒΑΚΗΣ (10/11)

Θλίψη στο Πατραϊκό μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Βουβάκης σε ηλικία 72 ετών. Ο εκλιπών ήταν από τα πρόσωπα που άφησε έντονο το στίγμα του στο μπάσκετ της Πάτρας, ως παίκτης τη δεκαετία του '70'. Διετέλεσε και διοικητικός παράγοντας της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής επί διοίκησης Νίκου Ράπτη, αλλά και νωρίτερα. Ηταν μέλος της πολύ καλής ομάδας των «κοκκινόμαυρων» μαζί με Γκλαβά, Χαραλαμπόπουλο, Κανελλάκη, Κώστα Βουβάκη, με προπονητή τον Στάθη Βέργο.

ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ ΜΟΛΩΧΙΤΗΣ (13/11)

Εφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 56 του χρονια σκορπώντας κύμα θλίψης στην Πάτρα. Ο εκλιπών διετέλεσε μέλος της ΔΕ του ΠΕΑΚ και στέλεχος της ΚΑΕ Ολυμπιάδας.Η Εξώδιος Ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα και η ταφή θα ακολουθήσει στο Β’ Δημ. Κοιμητήριο Λεύκας Πατρών. Συντριμμένοι από το βαρύ πένθος η σύζυγος του Λευκοθέα Τσογκα – Μολοχίτη, τα αδέλφια του: Νατάσσα Μολοχίτη, Σπύρος και Σωτηρία Τσόγκα, η πεθερά του Κυριακή Εγγλεζάκη, τα ανίψια του, οι λοιποί συγγενείς, ο καρναβαλικός κόσμος της Πάτρας και οι συνάδελφοί του.

Γιάννης Γεωργιτσόπουλος (18/11)

Ένας ακόμα αγαπητός άνθρωπος στην κοινωνία της Πάτρας, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, σε ηλικία 52 ετών, από κορωνοϊό, νοσηλευόμενος τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο του Ρίου, ο Γιάννης Γεωργιτσόπουλος γνωστός και ως "Πατσάς". Ο εκλιπων ηταν οδηγός ταξί και άφησε πίσω του δύο αγόρια ηλικίας 16 και 13 ετών. Ο θανάτος του προκάλεσε θλίψη και στο Πατραϊκό ποδόσφαιρό καθώς ασκούσε και προπονητική. Ο εκλιπών νοσηλευόταν στο ΠΓΝΠ τις τελευταίες ημέρες με σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη που έγινε. Πριν από λίγες ημέρες είχε αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Δόξας Παραλίας, ενώ ως προπονητής έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες της περιοχής. Επίσης, έχει αγωνιστεί παλιότερα στη Θύελλα Πατρών, στην Αναγέννηση Πατρών και σε άλλα σωματεία.

Δημήτρης Σκρουμπάκος (28/11)

Ελάχιστοι αντιλήφθηκαν πως έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σκρουμπάκος της Παναχαϊκής, ένας από τους σημαντικότερους μπασκετμπολίστες της δεκαετίας του ’50. Ο εκλιπών πέθανε σε ηλικία 89 ετών και κηδεύτηκε την παραμονή τ’ Αγιαντρεός στο Α’ δημοτικό νεκροταφείο. Άφησε πίσω του γυναίκα, δύο κόρες και τέσσερα εγγόνια. Γνωστός στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, η οικογένειά του διατηρούσε καφέ - ταβέρνα στη γωνία Κορίνθου και Νόρμαν.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech