Στέρλινγκ: "Θα μου άρεσε να παίξω στο εξωτερικό"

Κυριακή, Οκτώβριος 17, 2021 - 3:04μμ
αχίμ Στέρλινγκ

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν καλεσμένος στο αθλητικό συνέδριο των Financial Times, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μέλλον του το οποίο δεν θα είχε πρόβλημα να το δει μακριά από τη Μάντσεστερ Σίτι και το εξωτερικό.

Παράλληλα αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά για τα φαινόμενα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν οι Σάντσο, Ράσφορντ και Σάκα για τα χαμένα πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 με την Ιταλία. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός υπήρξε θύμα σε κάποια περιστατικά, ενώ έχει κάνει έντονο αγώνα για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέρλινγκ: Για το μέλλον του και αν σκέφτεται να φύγει: "Αν υπήρχε μια ευκαιρία να πάω κάπου αλλού θα ήμουν ανοικτός σε αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα.

Σαν Άγγλος ποδοσφαιριστής το μόνο που ξέρω είναι η Premier League και έχω σκεφτεί ότι μια ημέρα θα μου άρεσε να παίξω στο εξωτερικό και να αναλάβω αυτή την πρόκληση. Βασικά πρέπει να μάθω διαφορετικές γλώσσες. Μου αρέσει η γαλλική και η ισπανική προφορά".

Για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές για τα χαμένα πέναλτι στον τελικό με την Ιταλία: "Είναι απογοητευτικό το να δέχεσαι ρατιστική επίθεση, ενώ έχεις δώσει τα πάντα για τη χώρα σου. Οι κύριες ανησυχίες μου είναι να είναι καλά οι συμπαίκτες μου".

Υποστήριξη: SilkTech