Στελλίνα Απλαντή: Τερμάτισε... την αγάπη της για το κολύμπι!

Παρασκευή, Αύγουστος 2, 2019 - 9:50πμ

Τον Ιούνιο του 2018 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παρ΄ ότι γνώριζε ότι είχε σκωληκοειδίτιδα και σφάδαζε από τους πόνους, έλαβε μέρος κανονικά στα 400 ελεύθερο, δεν είπε τίποτα στον προπονητής της Νίκο Γέμελο, πέρασε στον τελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Μετά την απονομή πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εγχείρηση, αλλά στην ιστορία έχει μείνει η ατάκα του Νίκου Γέμελου, που όταν έμαθε τι πραγματικά είχε συμβεί είπε: «Απλά τερμάτισε».

Ο λόγος για την εκ Βόλου πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού Πειραιώς, την 22χρονη  Στελλίνα Απλαντή, η οποία έδειξε πόσο πολύ ήθελε ν΄ αγωνιστεί και πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει. Μέλος της ελληνικής αποστολής που θα βρεθεί στην Πάτρα για τους Μεσογειακούς Αγώνες και θ’ αγωνιστεί στην ανοιχτή κολύμβηση, μιλά για τη σχέση της με το νερό:

«Η κολύμβηση και κάθε άθλημα, προσφέρει πολλά συναισθήματα σε έναν αθλητή. Μέσα από αυτή, γεννιέται ένας αθλητής αλλά και ένας άνθρωπος. Έχω μάθει να ζω με την κολύμβηση. Κολυμπάω από 3 χρόνων και έχω φτάσει στην ηλικία των 22 και ακόμη το αγαπώ, όχι μόνο για τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες, αλλά γιατί πλέον είναι τρόπος ζωής.

Το κολύμπι, είτε σε πισίνα είτε σε θάλασσα, σε κάνει να νιώθεις ζωντανός και να παλεύεις για κάτι που έχεις μοχθήσει. Ποσό μάλλον το κολύμπι σε θάλασσα, που έχεις την ευκαιρία να κολυμπάς και να νιώθεις κυριολεκτικά ένα με το περιβάλλον. Αγγίζεις τη θάλασσα και νιώθεις μια ελευθερία».

-Ποιες συμβουλές θα δίνατε στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα;

«Αυτό που θα μπορούσα να δώσω σαν συμβουλή στα νέα παιδιά είναι να μη φοβούνται να δοκιμάσουν το κάτι διαφορετικό. Καλό είναι να δοκιμάζουμε τις αντοχές μας και τα όρια μας, να γνωρίζουμε κάτι το οποίο μπορεί να μας φαίνεται έξω από τα νερά μας και τελικά να μας ταιριάζει. Τα νέα παιδιά πρέπει να ξεπερνούν τον εαυτό τους, όπως και όλοι μας».

Υποστήριξη: SilkTech