Stark Arena: Το στολίδι που θα φιλοξενήσει το Final 4

Σάββατο, Μάιος 7, 2022 - 4:00μμ
Η EuroLeague επέλεξε τη Stark Arena του Βελιγραδίου για τη φιλοξενία του Final Four του 2022

Ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του με 94-88 επί της Μονακό στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των δύο ομάδων, εξασφάλισε μία από τις θέσεις του Final Four που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι από τις 19 έως τις 21 Μαΐου, με τους Ερυθρόλευκους να επιστρέφουν ξανά σε Final Four ύστερα από πέντε χρόνια (τελευταία συμμετοχή, το 2017 στην Κωνσταντινούπολη).
Η αλήθεια είναι πως η διοργανώτρια Αρχή είχε επιλέξει τη Mercedes Benz Arena, που βρίσκεται στο Βερολίνο, για να διεξαχθεί το φετινό Final Four, όμως τα πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα της Γερμανίας κατά του κοροναϊού έκαναν την EuroLeague να αλλάξει την απόφασή της και να μεταφέρει το Final Four στη Stark Arena του Βελιγραδίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Stark Arena είναι το μεγαλύτερο γήπεδο μπάσκετ της Σερβίας και αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη του Βελιγραδίου, ενώ έχει φιλοξενήσει και πολύ σπουδαίες διοργανώσεις.
Μάλιστα, και στο πρόσφατο παρελθόν, και πιο συγκεκριμένα το 2018, είχε φιλοξενήσει πάλι το Final Four της EuroLeague, το οποίο είχε κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα βρίσκεται ξανά εκεί και τη φετινή χρονιά.
Πριν από δύο χρόνια, όταν ξέσπασε η πανδημία και ο παγκόσμιος πανικός είχε κυριεύσει τα πάντα, η κυβέρνηση της Σερβίας χρησιμοποίησε τη Stark Arena ως χώρο νοσηλείας για όσους βρίσκονταν θετικοί στον κοροναϊό, καθώς τα νοσοκομεία της χώρας ήταν από νωρίς ασφυκτικά γεμάτα.
Οι μεγάλες διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει η Stark Arena στο πρόσφατο παρελθόν:
Το Final Four του World League των Ανδρών (2005)
Τον τελικό του EuroBasket (2005)
Τον τελικό του EuroHandball σε Άνδρες και Γυναίκες (2012)
Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο (2016)
Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (2017)
Το Final Four της EuroLeague (2018)
Το EuroBasket Women (2019)
Το EuroVolley των Γυναικών (2021)
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (2022)
Το Final Four της EuroLeague (2022)

Υποστήριξη: SilkTech