Στα ημιτελικά του Champions League ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, Ιούνιος 7, 2019 - 1:50μμ

Λειτούργησε το ένστικτο του πρωταθλητή Ευρώπης και ενεργοποίησε το βασικό του όπλο, δηλαδή την εξαιρετική του άμυνα, και σε συνδυασμό με το πάθος των παικτών του και την εκπληκτική εμφάνιση του τερματοφύλακά του Γιόζιπ Πάβιτς, έδωσαν στον Ολυμπιακό το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 8-7 της ιταλικής Μπρέσια στον τέταρτο και τελευταίο χρονικά προημιτελικό του Final-8 της κορυφαίας ευρωπαίκής διασυλλογικής διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Ανόβερο (6-8 Ιουνίου).

Έτσι, θα αντιμετωπίσουν (στις 20:00, ώρα Ελλάδας) στον έναν από τους δύο ημιτελικούς την πανίσχυρη ιταλική Προ Ρέκο, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει (στη Γένοβα) και είχαν ανέβει στην κορυφή.

Με πλουραλισμό στο σκοράρισμα, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 6-2. Οι Ιταλοί μείωσαν σε 6-5, αλλά οι ερυθρόλευκοι κράτησαν την ψυχραιμία τους και με κρίσιμα γκολ των Ομπράντοβιτς (7-5) και Μουρίκη (8-6) πήραν το ψυχολογικό προβάδισμα. Οι Ιταλοί μείωσαν σε 8-7, αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω.

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-2, 0-1, 2-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Κάκαρης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 2, Γούνας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς.

ΜΠΡΕΣΙΑ (Αλεξάντρο Μπόβο): Ντελ Λούνγκο, Γκαρότσο, Πρεσιούτι Κ. 3, Φιλιόλι, Γκάλο, Ρίτσο, Μούσλιμ 1, Νόρα, Πρεσιούτι Ν. 1, Μπερτόλι 1, Γιάνοβιτς, Βούξεβιτς 1, Μορέτα.

Στους άλλους προημιτελικούς:

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ - Φερεντσβάρος 9-10, Μπαρτσελονέτα - Βερόνα 12-7, Προ Ρέκο - Ανόβερο 14-10.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών: Παρασκευή 7/6: 20:00 Ολυμπιακός - Προ Ρέκο, 21:30 Φερεντσβάρος - Μπαρτσελονέτα.

Υποστήριξη: SilkTech