Στα Διογένεια και τον 3ο ημιμαραθώνιο Μεσολογγίου ο Σ.Μ.Α.Χ. Φειδιππίδης

Δευτέρα, Οκτώβριος 15, 2018 - 8:30πμ

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 14-10-18 στην Κόρινθο,  ο 1ος  Ημιμαραθώνιος αγώνα Δρόμου και παράλληλα δύο αγώνες 5km και 1500m τα Διογένεια, αφιερωμένα στον φιλόσοφο Διογένη που έζησε τον 4ο αιώνα Π.Χ. στην πόλη της Κορίνθου.

Ο Διογένης πίστευε πως ο άνθρωπος είναι από τη φύση εφοδιασμένος, με όλα όσα χρειάζεται, αυτάρκης,  και δεν έχει ανάγκη από περιττά πράγματα. Για τον Διογένη μόνο η ικανοποίηση των φυσικών αναγκών και η άσκηση  οδηγεί στην ευτυχία και καμία σωματική ανάγκη δεν μπορεί να θεωρηθεί ανήθικη, αφού η φύση τις δημιουργεί όλες.

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, πήραν εκκίνηση οι δρομείς,  το πρωί της Κυριακής, από το άγαλμα του Διογένη στην παραλία της Κορίνθου και διερχόμενοι μέσα από  όμορφα λιοστάσια , μέχρι το   ύψος της αρχαίας Κορίνθου (διέλευση από ιστορικά μνημεία) σε μια πολύ απαιτητική διαδρομή, επέστρεψαν για να τερματίσουν τα 21,5 χλμ μπροστά πάλι στο άγαλμα του Αρχαίου φιλοσόφου.

Για τον Σύλλογό ήταν εκεί η Μαρία Καραγρηγόρη και ο Κώστας Γιαννακάκης αγωνιζόμενοι στον Ημιμαραθώνιο. Εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Κατσίκης, γιατί ο αγώνας ήταν προς τιμή ενός μεγάλου Κορίνθιου δρομέα, και προσωπικού φίλου του, Παύλου Τζαναβάρα (που βραβεύτηκε).

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα στα 5 χλμ είχαμε την πρωτιά της φίλης Ευγενίας  Παπαδημάτου του Ποσειδώνα Λουτρακίου και στα 1500μ την πρωτιά, της ανιψιάς του Προέδρου, Γεωργίας Καραμάνη του Αθλητικού Συλλόγου Νεμέας. Όσο αφορά την διοργάνωση, αν και με μικροατέλειες ,ένεκα της πρώτης φοράς, προσέφερε πλούσια φιλοξενία (τεχνικό μπλουζάκι, μετάλλιο , γλυκά, φρούτα, χυμούς , ισοτονικά) με μηδενικό κόστος, ενώ παίρνοντας αφορμή, με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακουφιστικής Φροντίδας, οι Διοργανωτές, φρόντισαν να παρέχουν ένα ανακουφιστικό μασάζ στον τερματισμό ύστερα από τόσο δύσκολη διαδρομή.

Την ίδια ώρα περίπου στο Μεσολόγγι, στο προστατευόμενο περιβάλλον NATURA, μεγάλης οικολογικής σημασίας, διεξήχθη ο 3ος  Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου της Λιμνοθάλασσας της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, 21.097 μέτρων, και ο Αγώνας 5 χλμ.

Ο Ανδρέας Γριντέλας εκπροσώπησε τον Σύλλογό μας στα 21,1 χλμ με  πολύ καλή επίδοση και δεύτερος στην κατηγορία του. «Από το Δ.Σ. του Σ.Μ.ΑΧ. ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ πολλά συγχαρητήρια σε όλους !!!»

Υποστήριξη: SilkTech