Σπύρος Μπαξεβάνος: «Μόνο με σοβαρότητα μπορούμε να κερδίσουμε στην Καλαμαριά»

Πέμπτη, Δεκέμβριος 12, 2019 - 5:50μμ

Στους εκπροσώπους του τύπου μίλησε την Πέμπτη (12/12) ο Σπύρος Μπαξεβάνος, στα πλαίσια της media day, όπου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Ο προπονητής των «κοκκινόμαυρων» αναφέρθηκε στο προηγούμενο ματς με τα Χανιά, αλλά και στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου για την 9η αγωνιστική της Super League 2.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος στην αρχική του τοποθέτηση δήλωσε:

«Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα από το προηγούμενο παιχνίδι. Είχαμε πει ότι ήταν ένα παιχνίδι που αν το κερδίζαμε θα μας έδινε πάρα πολλά και αν το χάναμε όπως και έγινε θα χάναμε πολλά. Ωστόσο δεν πρέπει να μείνουμε εκεί.

Υπάρχει επόμενη μέρα και αυτό είναι το σημαντικό. Να ξέρετε ότι υπήρχε και πάντα θα υπάρχει η πρώτη στεναχώρια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη και αφορά τα παιδιά (σ.σ. ποδοσφαιριστές).

Πολλές φορές ο κόσμος έχει την πίκρα του για το άσχημο αποτέλεσμα, αλλά να γνωρίζετε ότι οι πρώτοι που στεναχωριούνται είναι οι ποδοσφαιριστές. Απλά, είναι υποχρεωμένοι να ξεπεράσουν αυτή την πίκρα όσο πιο γρήγορα γιατί πρέπει να πάμε στην επόμενη μέρα.

Παίζουμε ένα παιχνίδι που για πολλούς φαίνεται εύκολο, αλλά για μένα είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί εμείς πρέπει να πάμε να αγωνιστούμε μετά από δύο άσχημα αποτελέσματα πρωταθλήματος.

Πρέπει να πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη για να κερδίσουμε ότι χάσαμε στα προηγούμενα ματς. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι θα παίξουμε απέναντι σε μία ομάδα που έχει μόνο μία νίκη απέναντι στην Κέρκυρα.

Είναι ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και πλάνο μέσα στο γήπεδο. Απλά έχουν κάποια προβλήματα που τους έχουν τραβήξει λίγο προς τα πίσω και για αυτό δεν έχουν μεγάλη συγκομιδή βαθμών. Αυτό που χρειάζεται για εμάς σαν ομάδα, είναι η σοβαρότητα γιατί μόνο έτσι μπορείς να πάρεις θετικά αποτελέσματα σε τέτοια ματς, με τέτοιον αντίπαλο και σε κακό αγωνιστικό χώρο όπως αναμένεται να είναι στην Καλαμαριά.

Είμαστε αποφασισμένοι, να πάμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και να γυρίσουμε την αρνητική κατάσταση που έφεραν τα δύο συνεχόμενα προηγούμενα ματς. Έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα, με μία νίκη βρίσκεσαι στις υψηλές θέσεις και με μία ήττα ειδικά στην έδρα σου υποχωρείς.

Νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές είναι συνειδητοποιημένοι, η πίεση έτσι και αλλιώς πρέπει να υπάρχει, απλά αυτό πρέπει να βγαίνει θετικά στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε να δείξουμε ότι τα προηγούμενα αποτελέσματα ήταν μία κακή παρένθεση για εμάς».

Υποστήριξη: SilkTech