Σπουδαίο διπλό με επιβλητική εμφάνιση στα Χανιά

Τρίτη, Μάρτιος 13, 2018 - 5:27μμ

Μπορεί να προέρχονταν από πικρή ήττα στις καθυστερήσεις, μπορεί να είχε περικυκλωθεί από αμφισβήτηση και δυσπιστία, μπορεί να ισοφαρίστηκε από αμφισβητούμενο πέναλτι. Και τι με αυτό; Η Παναχαϊκή απάντησε σε όλους και με επιβλητική εμφάνιση πέρασε από μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος.

Οι «κοκκινόμαυροι» επικράτησαν με 2-1 του Κισσαμικού στα Χανιά, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Φούτμπολ Λιγκ και επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι της χρονιάς με τον Άρη στην Αγυιά.

Οι ποδοσφαιριστές του Σωκράτη Οφρυδόπουλου απέδειξαν για μία ακόμα φορά πως έχουν μέταλλο πρωταθλητών και δεν πτοούνται από μία ήττα ή άσχημη εμφάνιση.

Η Παναχαϊκή μπήκε στο γήπεδο των Περιβολίων σαν να ξεκινούσε σήμερα το πρωτάθλημα και απέδειξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, πως είναι καλύτερη ομάδα.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και την ευκαιρία του Κισσαμικού, οι «κοκκινόμαυροι» πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά παρά ελαχίστων εξαιρέσεων.

Εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποίησε ο δημιουργός και των δύο γκολ, Θύμιος Αργυρόιπουλος, στην επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα, όπως και ο Νίκος Λουμπαρδέας που με μία ακόμα αρχηγική εμφάνιση και την εμπειρία του, ηγήθηκε των «κοκκινόμαυρων», ενώ δεν υστέρησε κανείς από τους παίχτες του Οφρυδόπουλου.

Για την Παναχαϊκή, σκόραραν ο Παναγιώτης Μωραΐτης, φτάνοντας τα 11 γκολ στη σεζόν (με μεγάλη διαφορά ο πρώτος σκόρερ των «κοκκινόμαρων) και ο αρχηγός Γιώργος Φωτάκης.

Είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους προσωρινά ο Ξύδας, με αμφισβητούμενο πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Οι «κοκκινόμαυροι» που πλησίασαν τους πρωτοπόρους (5 βαθμούς τον ΟΦΗ και 7 τον Άρη) ετοιμάζονται  πλέον για το παιχνίδι (μέχρι ώρας), της χρονιάς με τον Άρη την ερχόμενη Κυριακή, στην Αγυιά.

Κίτρινες: 33' Σαμιωτάκης, 34' Λαζαρίδης, (ημίχρ.) Παντελάκης / 45' Βρονταράς, (ημίχρ.) Αργυρόπουλος, 60' Στεργίδης, 71' Φουρλάνος, 74' Φωτάκης, 87' Πολίμος

Γκολ: Ξύδας πεν. 48’ / Μωραΐτης 23’ , Φωτάκης 57’

ΑΟΧ Κισσαμικός (Πετράκης): Λαζαρίδης, Τόλι, Παντελάκης, Ζιούλης (84' Βρεττός), Αρναούτογλου, Σελινιωτάκης (68' Αποστολίδης), Γκίνη, Λεμονής, Τασιούλης (68' Χαλκιαδάκης), Ξύδας, Λέο.

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Ντάσιος, Μπουτζίκος (68' Πολίμος), Φουρλάνος, Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Στεργίδης (76' Πολυχρόνης), Αργυρόπουλος (87' Μουστακόπουλος), Μωραΐτης.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΤΣΑΣ

Υποστήριξη: SilkTech