Sports house: Ο Πέτρος και η Σιμέλα Πετράκη μας ξεναγούν στο ζεστό και οικογενειακό γυμναστήριο τους

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 14, 2018 - 12:56πμ

Με παράδοση 23 ετών, οικογενειακό κλίμα, στενές διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα σε αθλούμενους και γυμναστές, και έμπειρο προσωπικό, το γυμναστήριο Sports House στην Σμύρνης 250 της Πάτρας, επενδύει στο προσωπικό πρόγραμμα και στην προσωπική φροντίδα κάθε αθλούμενου γι’ αυτό και το αποτέλεσμα είναι εμφανές στην πράξη.

Αυτό το οφείλει κυρίως στους ανθρώπους που το ίδρυσαν και το «τρέχουν» όλα αυτά τα χρόνια, και το βλέπουν σαν το σπίτι τους, με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται έτσι και με την απαραίτητη προσοχή και προσήλωση στον κάθε… καλεσμένο τους.

Πήγαμε στο γυμναστήριο, μιλήσαμε με τους ανθρώπους του και πήραμε μια γεύση από το μυστικό… της επιτυχίας τους.

Δείτε όσα πολύ ενδιαφέροντα μας είπαν αλλά και τα πρωτοποριακά και προσωποκεντρικά προγράμματα και παροχές τους.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μεγάλη ποικιλία στις μεθόδους εκγύμνασης και πολλές προτάσεις από τους γυμναστές, είναι θετικό σε σχέση με παραδοσιακούς τρόπους η απλά είναι μόδα και θα περάσουν;

Είναι θετικό γιατί όλες οι νέες προτάσεις εμπεριέχουν βελτιώσεις και εξελίξεις τις αθλητικής επιστήμης και επιπλέον η μεγάλη ποικιλία στατιστικά θα αποτελέσει κίνητρο για περισσοτέρους ανθρώπους. Πρέπει όμως ο γυμναστής να φιλτράρει τις νέες μεθόδους όσο αφορά σε ποιους απευθύνεται ποιες προϋποθέσεις χρειάζονται και σε ποιο βαθμό είναι καλυμμένος γυμναστικά σε σχέση με τις ανάγκες του.

Αναμφισβήτητα πολλές τάσεις είναι προϊόντα μάρκετινγκ κατευθυνόμενης μόδας όπως πολλά πράγματα αλώστε στην εποχή μας και μεγάλο μέρος αυτών ανακυκλώνει παλιότερες μεθόδους σε «φρέσκο περιτύλιγμα» παρόλα αυτά πολλά στοιχεία είναι πολύ αξιόλογα και αλλάζουν το τοπίο της γυμναστικής. Μια συζήτηση με τον γυμναστή μας θα διευκόλυνε να κάνουμε τις σωστές επιλογές για μας.

Ερχόμενος κάποιος στο γυμναστήριο ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να βοηθηθεί σε σχέση με το τι χρειάζεται ή τι του ταιριάζει για να γυμνασθεί σωστά;

Η μέθοδος που ακολουθούμε εμείς είναι: α)συνέντευξη β) παρατήρηση γ) βασικές κατευθύνσεις –προτεραιότητες δ) πρόγραμμα εκγύμνασης –στόχοι ε) αξιολόγηση και επαναπροσδιορισμός στόχων.

H συνέντευξη αφορά γενικές πληροφορίες για τον ασκούμενο, κίνητρα , ιατρικό αθλητικό ιστορικό, διατροφικές συνήθειες προτιμήσεις σε κάποια μέθοδο και ελεύθερη συζήτηση

Η παρατήρηση είναι κατά την γνώμη μου από τις ποιο σημαντικές παραμέτρους γιατί αφορά το πώς φέρει- λειτουργεί το σώμα του ο ασκούμενος , στάσεις και κινήσεις που έχει υιοθετήσει και σωματομετρήσεις.

Επιλογή κατευθύνσεων είναι η εξατομίκευση του πλάνου γύμνασης του ασκούμενου που εμπεριέχει όλα τις πληροφορίες που αποκόμισε ένας έμπειρος γυμναστής για να θέσει τους στόχους τις προτεραιότητες με γνώμονα πρώτα την υγειά έπειτα την ολοκληρωμένη γύμναση και βέβαια την αισθητική που έρχεται ως απόρροια σωστής εφαρμογής των παραπάνω.

Πρόγραμμα εκγύμνασης αφορά το βασικό εργαλείο που παίρνει ο ασκούμενος για να πραγματοποιήσει τους στόχους που έχουν τεθεί. Δεν αποτελείται μόνο από ένα ασκησιολόγιο αλλά αφορά και των συνδυασμό ομαδικών η personal ενδεχομένως συνεδρίων.

Αξιολόγηση. Επίσης πολύ σημαντικό στάδιο γιατί ελέγχεται η πορεία του ασκούμενου περιοδικά και αυτό αποτελεί από μόνο του ισχυρό κίνητρο. σε αυτό το σημείο θέτουμε νέους στόχους βάσει της ολοκλήρωσης των προηγουμένων.

Πιστεύετε ότι οι παραπάνω μέθοδοι εφαρμόζεται στα γυμναστήρια;

Για να ισχύσουν τα παραπάνω και να εφαρμοστούν θα πρέπει να υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις όπως και συγκεκριμένη φιλοσοφία στον τρόπο λειτουργίας ενός γυμναστηρίου.

Πολλοί επιχειρηματίες και όχι απαραίτητα γυμναστές έχουν επενδύσει στη μαζική προσέλευση πελατών, και τις πολύ χαμηλές συνδρομές. εκεί είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι αφού δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος ούτε το προσωπικό να ασχοληθεί με τον καθένα ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα είναι να εκδίδονται προγράμματα για όλους τα ίδια η καθόλου προγράμματα παραλείποντας τις παραμέτρους συνέντευξη, παρατήρηση, προτεραιότητες, αξιολόγηση.

Έτσι παρατηρούμε πολλοί να προσφεύγουν στο ίντερνετ κάνοντας προγράμματα που δεν ξέρουν αν είναι κατάλληλα γι’ αυτούς χωρίς να έχουν την υποστήριξη της σωστής τεχνικής. στην παραπάνω τακτική αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού όταν κάνουν πιο απαιτητικές ασκήσεις (που έχουν έρθει στο προσκήνιο, ολυμπιακές άρσεις και ασκήσεις ενόργανης) με πιο μεγάλη επιβάρυνση.

Ποια προγράμματα παρέχει το γυμναστήριο σας;

Εκτός από την αίθουσα με τα μηχανήματα ενδυνάμωσης και αερόβια τα ελευθέρα βάρη και τα ομαδικά μαθήματα υπάρχει η δυνατότητα ο ασκούμενος να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά personal και small group personal όπως trx,cross,spinning,aerial yoga,reformer pilates, prenatal pilates,rehab training(αποκατάσταση τραυματισμών),ειδικοί πληθυσμοί(τρίτη ηλικία, υπέρβαροι) και προετοιμασία αθλητών.

Είσθε από τα μακροβιότερα γυμναστήρια στην Πάτρα (23 χρόνια) θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας το «μυστικό σας»;

Πολλοί από τους αρχικούς μας πελάτες έρχονται πλέον με τα παιδιά τους. Πάνω απ’ όλα πιστεύω είναι η συνεχής ενημέρωση και ανανέωση σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής αλλά και το φιλικό κλίμα που επικρατεί στους χώρους του γυμναστηρίου

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ PILATES REFORMER ΣΤΟ SPORTS HOUSE

Το reformer pilates είναι ένα κρεβάτι που αποτελείται από μία πλατφόρμα , η οποία μετακινείται μπρος-πίσω, μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Η μετακίνηση της πλατφόρμας γίνεται σε συνδιασμό με τα ελατήρια που βρίσκονται ενσωματωμένα στο μηχάνημα. Τα ελατήρια αυτά, παρέχουν επιλογές, με διαφορετικά επίπεδα αντίστασης.

Η πλατφόρμα αποτελείται από μπλοκ πάνω στους ώμους που κρατούν το σώμα του αθλούμενου σταθερό, έτσι ώστε να κινείται με απόλυτη ασφάλεια.

Στο συγκεκριμένο μηχάμημα, υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ρυθμίζεται σύμφωνα με το ύψος, τη δύναμη, την ευλυγισία ή το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του κάθε αθλούμενου, ώστε να προσαρμόζεται η κάθε άσκηση στις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του ίδιου.

Τα οφέλη των ασκήσεων του pilates reformer

• Το reformer προσφέρει όλα τα γνωστά οφέλη που έχει γενικά η μέθοδος του pilates όπως συνολική δύναμη, ευλιγισία, συντονισμός και ισορροπία. Αυτά με την σειρά τους έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση της καθημερινότητας,την καλύτερη στάση του σώματος, τη λειτουργικότητα σε ολες τις κινήσεις και για πολλούς την ανακούφιση από τον πόνο που σχετίζεται με σωματικές ανισορροπίες(πχ σκολίωση, κύφωση). 
• Το χτίσιμο της δύναμης των μυών του πυρήνα ή αλλιώς powerouse είναι υψίστης σημασίας.Επίπεδοι κοιλιακοί, δυνατές πλάτες, τονισμένοι γλουτοί και μηροί είναι όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει και το pilates στο στρώμα αλλά το reformer δημιουργεί ένα μοναδικό και ποικίλο περιβάλλον εξάσκησης.
• Το reformer είναι αρκετά ικανό να φιλοξενήσει κινησείς πλήρους εμβέλειας, είναι υπέροχο για την αύξηση της ευλυγισίας και για το χτίσιμο της δύναμης. Καλλιεργεί το μήκος των μυών και όχι τον όγκο αυτών και εκπαιδεύει το σώμα να το διατηρήσει. 
• Λειτουργεί ως συμπληρωματική προπόνηση για τους αθλητές. 
• Βελτιώνει την στάση και ευθυγράμμιση του σώματος.
• Βοηθά στη σύσφιξη-τόνωση των κοιλιακών και ραχιαίων μυών αλλά και στη γράμμωση των ποδιών-χεριών χωρίς να καταπονούνται οι αρθρώσεις. 
• Οι ασκήσεις παρέχουν αρκετή αντίσταση στην κίνηση και ποικιλία για να βοήθησει στην οικοδόμηση ισχυρών οστών.
• Η αστάθεια που δημιουργεί ο πάγκος του reformer και τα ελατήρια που έχουν διαφορετικές αντιστάσεις είναι πρόκληση και η προσπάθεια σταθεροποίησης σε αυτό είναι αυτή που αναπτύσσει την δύναμη στον πυρήνα και προωθεί την ισορροπία.Με ισχυρό πυρήνα έχουμε καλύτερη ισορροπία, στάση του σώματος και γενική ευημέρια. Το reformer είναι κατάλληλο για τον οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε επίπεδο της φυσικής κατάστασης και αν είναι.
Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε όλα αυτά τα οφέλη του reformer είναι μέσω των ατομικών μαθημάτων ή των μικρών γκρουπ.

Συνολική ευεξία

• Σας κάνει να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα.
• Ανακουφίζει από το στρες και την ένταση και προάγει μία αίσθηση ευεξίας.
• Βοηθάει στην επίγνωση του σώματος.
• Ενοποιεί το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα.
• Βελτιώνει την ποιότητα της ζωής σας.

Καταστάσεις υγείας

• Διευκολύνει την πρόληψη των τραυματισμών
• Δημιουργεί καλύτερα ισορροπία και συντονισμό κυρίως στα ηλικιωμένα άτομα.
• Αποτελεί μία ασφαλή και άριστη μορφή άσκησης για πριν και μετά την εγκυμοσύνη.
• Ανακουφίζει από πόνους 
• Βοηθάει τόσο στην διατήρηση όσο και στην βελτίωση της οστικής πυκνότητας.
• Αποτελεί μία ασφαλή και ευεργετική μορφή άσκησης για ένα ευρύ φάσμα παθολογικών καταστάσεων όπως είναι η οστεοπόρωση, η αρθρίτιδα και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Η άσκηση με το reformer pilates απευθύνεται σε όλους που θέλουν να βελτιώσουν την στάση του σώματός τους με αποτέλεσμα να ανακουφιστούν από πόνους αλλά και να διορθώσουν μυοσκελετικές ανισορροπίες ανεξαρτητου φιλου κ ηλικιας. Μπορεί τέλος να χρησιμοποιηθεί από έγκυες κατά τη διαρκεια της εγκυμοσύνης τους με επιλεγμενες ασκησεις και μετά τον τοκετό ως αποκατάσταση.

Info: Σμύρνης 250, Πατρα

Τηλέφωνο: 6937066267 , 2610 325 877

Web Site: http://www.sportshousegym.gr/

Υποστήριξη: SilkTech