Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον αστυνομικό: Έρευνες για τυχόν άλλα κορίτσια - θύματα βιασμού

Δευτέρα, Αύγουστος 1, 2022 - 12:06πμ
Ο κατηγορούμενος

Μαρτυρίες και στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άλλα κορίτσια που έπεσαν θύματα του 53χρονου αστυνομικού – προπονητή βόλεϊ στη Λέσβο αναζητούν οι αστυνομικοί.

Η υπόθεση προκάλεσε πραγματικό σοκ χθες στο πανελλήνιο, λόγω της σκληρότητας των περιγραφών από όσα κατέθεσε μια 14χρονη αθλήτρια, μαθήτρια Β' Γυμνασίου, για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια του παιδόφιλου αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση «χτενίζουν» το κινητό και τους υπολογιστές του 53χρονου, ενώ θα αντλήσουν το σύνολο των συνομιλιών από εφαρμογές που χρησιμοποιούσε όπως το Viber, το WhatsApp και το Messenger του Facebook, το οποίο χρησιμοποιούσε με τουλάχιστον δυο διαφορετικά ψευδώνυμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης -ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ- εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του έδειχναν οι γονείς των αθλητριών της ομάδας βόλεϊ, καθώς του επέτρεπαν να επιστρέφει τα κορίτσια στα σπίτια τους, με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, μετά την προπόνηση.

Ο συλληφθείς αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι παντρεμένος και έχει τουλάχιστον ένα ανήλικο παιδί.

Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης: «Τον εμπιστευτήκαμε με κλειστά μάτια»
Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για το βιασμό και τις ασελγείς πράξεις στις οποίες προέβη ο 53χρονος αστυνομικός – προπονητής, τη σιωπή της έλυσε και η μητέρα, η οποία έδωσε τον δικό της αγώνα ώστε να κινητοποιηθεί η αστυνομία, μόλις αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κόρη της.
«Να τιμωρηθεί, να μην υπάρχουν άλλα κορίτσια όπως το δικό μου παιδί. Εγώ συγχαίρω την κόρη μου που βρήκε τη δύναμη και εμάς ως γονείς και αυτός ο άνθρωπος θέλω να τιμωρηθεί όσο δεν πάει. Όχι μόνο εκείνος οποιοσδήποτε ακουμπάει άλλων παιδιά γιατί είναι άρρωστοι άνθρωποι» τόνισε, μιλώντας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο αστυνομικός συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, και κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

«Τον εμπιστευτήκαμε με κλειστά μάτια και λόγω της ιδιότητας του, τη δουλειά του. Τον είχαμε εμπιστευτεί αλλά δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν τελικά», συνέχισε η μητέρα της σήμερα 14χρονης και εξήγησε πως ο αστυνομικός πήγαινε όλα τα παιδιά σπίτι και την κόρη της την άφηνε τελευταία.
«Υπήρχε ένας φόβος στη μικρή ο οποίος ευτυχώς επειδή είμαι πάρα πολύ κοντά και με τα δύο μου τα παιδιά το κατάλαβα αμέσως και κοίταξα το κινητό της», είπε και συνέχισε: «Δυστυχώς δεν πρόλαβα γιατί ο «κύριος» ήταν πολύ έξυπνος λόγω της ιδιότητας του».
Η μητέρα της ανήλικης πρόσθεσε ακόμη ότι ο 53χρονος «την εκβίαζε. Δεν μου είπε με ποιο τρόπο. Την εκβίαζε. Βρήκανε πάρα πολλά πράγματα μέσα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του όπως και στο κινητό του με ηλικίες 12 έως 15χρόνων». Κατέληξε λέγοντας πώς ο δράστης θέλει να πληρώσει γιατί η κόρη της μετά τα όσα έχουν συμβεί δεν είναι καλά ψυχολογικά.

Πώς παγίδευσε και βίασε την ανήλικη -Οι αναφορές σοκ στη δικογραφία
Σύμφωνα με τη δικογραφία, τους τελευταίους περίπου δυο μήνες ο αστυνομικός ζητούσε επανειλημμένα από να προβεί σε στοματικό έρωτα. Η τελευταία φορά ήταν οκτώ μέρες πριν τη σύλληψή του, στις 21 Ιουλίου.
Όπως αναφέρεται στα έγγραφα, «πριν από περίπου 20 μέρες ο Μ.Ε. οδήγησε την ** σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, της ζήτησε να κατέβει από το αυτοκίνητο και με απότομη κίνηση, την έστρεψε με τρόπο ώστε η τελευταία να έχει στην πλάτη της τον Μ.Ε.. Στη συνέχεια, της κατέβασε το σορτσάκι και το εσώρουχο και τοποθέτησε το γεννητικό του όργανο, χωρίς προφυλακτικό, στον κόλπο της, ενώ παράλληλα επιχείρησε ανεπιτυχώς παρά φύσιν (σ.σ. δηλαδή πρωκτική) διείσδυση».
Το κορίτσι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, δεν είχε πρότερη σεξουαλική εμπειρία και του ζητούσε να σταματήσει. Ωστόσο την κράτησε ακινητοποιημένη και μετά απο δέκα λεπτά εκσπερμάτισε στο χώμα. Η ανήλικη διέκρινε ίχνη αίματος στο εσώρουχό της, το οποίο πέταξε στα σκουπίδια όταν γύρισε στο σπίτι.
Επιβεβαιώθηκε ότι «στρίμωχνε» και άλλη κοπέλα
Στη συνέχεια, της έδωσε ένα ψεύτικο προφίλ του στο Facebook μέσω του οποίου της έστελνε καθημερινά μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο, ενώ την πίεζε να του αποστείλει βίντεο και γυμνές φωτογραφίες.
Η ανήλικη είπε στη ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ ότι ήταν πολύ εκδηλωτικός και με άλλα κορίτσια και πως είχε αγγίξει στο μηρό και μια άλλη κοπέλα, συναθλήτριά της. Η δεύτερη ανήλικη εξετάστηκε από τους αστυνομικούς και επιβεβαίωσε όσα ανέφερε η πρώτη.
Η οικογένεια ζήτησε την ιατροδικαστική εξέταση της 14χρονης σήμερα κοπέλας.

Βρίσκεται σε διαθεσιμότητα

Ξεσπά η μητέρα της 14χρονης που έπεσε θύμα βιασμού στην Λέσβο για τον οποίο συνελήφθη ο προπονητής της στο βόλεϊ ο οποίος μάλιστα είναι και αστυνομικός.

Η υπόθεση έχει σοκάρει τους πάντες με την μητέρα της 14χρονης να αναφέρει στο Mega ότι ο 53χρονος εκβίαζε την κόρη της. «Είχα πιάσει ένα μήνυμα με άσχετο όνομα και όχι με το συγκεκριμένο, ήταν εκείνος αλλά από ψεύτικο προφίλ και το πήγα στην ασφάλεια. Πήγα το παιδί και πήγα στην ασφάλεια. Το εκβίαζε να μην μιλήσει. Της έλεγε να μην πει τίποτα σε κανέναν, και ότι θα την χτυπήσει εάν μιλήσει και τέτοια πράγματα», είπε η μητέρα της 14χρονης.

«Ένα βράδυ την πήρε από την προπόνηση, πήγε στο σπίτι τα άλλα κορίτσια, και την πήγε σε ένα δάσος και έγινε η πράξη», συμπλήρωσε. Οι υποψίες ξεκίνησαν όταν το κορίτσι είπε ότι δεν αισθανόταν καλά και ήθελε να σταματήσει το βόλεϊ. Τότε η μητέρα έψαξε το κινητό του παιδιού της και έτσι αποκαλύφθηκε τι ακριβώς έχει συμβεί. 

Πλέον κατηγορείται ότι από τον Ιανουάριο του 2022 συστηματικά ικανοποιούσε τα βρώμικα θέλω του πάνω στο ανήλικο κορίτσι, το οποίο τότε δεν είχε κλείσει ακόμα τα 14 έτη.Τους τελευταίους δύο μήνες της είχε ζητήσει αρκετές φορές να βρεθούν μόνοι τους, ενώ συνεχώς προσπαθούσε να την πείσει να βιντεοσκοπήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Μάλιστα ο 53χρονος φέρεται να διατηρούσε ψεύτικο λογαριασμό στο facebook, προκειμένου να συνομιλεί με την 14χρονη. Η μητέρα της ήταν εκείνη που ανακάλυψε την ύποπτη συνομιλία τους και τότε άμεσα έκανε την καταγγελία.

«Στο κινητό της κόρης μου στην εφαρμογή Messenger είδα ότι ένας άγνωστος χρήστης της έστελνε επίμονα μηνύματα και της ζητούσε να του στείλει βίντεο και φωτογραφίες της. Η κόρη μου μου ανέφερε ότι πίσω από το προφίλ αυτό βρισκόταν ο προπονητής της, ο οποίος την είχε αγγίξει πολλές φορές σε διάφορα σημεία του σώματός της», δήλωσε στην κατάθεσή της η μητέρα της 14χρονης.

Σε διαθεσιμότητα ο 53χρονος  αστυνομικός

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε ΕΔΕ και ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να εκφράζει την οργή του.

«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ. για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους συνελήφθη ύστερα από καταγγελία του θύματος.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο αστυνομικός συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, και κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αστυνομικού που συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο αστυνομικός όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr ελέγχεται και για βιασμό, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητηθεί η δημοσίευση των φωτογραφιών του με εισαγγελική παραγγελία, ώστε αν υπάρχουν κι άλλα θύματα να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές.

Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε η 14χρονη
Η 14χρονη κατέθεσε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ότι αντιλήφθηκε τον Ε.Μ. να θωπεύει κι άλλο παιδί. Επίσης, περιέγραψε ότι την είχε χαϊδέψει αρκετές φορές στους μηρούς εντός του αυτοκινήτου του, πριν προχωρήσει σε ασέλγεια σε βάρος της.

 
Ο 53χρονος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο νησιού φέρεται να είχε πλησιάσει κι άλλες ανήλικες, ενώ επικοινωνούσε μέσω λογαριασμού με ψευδώνυμο με τα κορίτσια. Ο συλληφθείς διατηρούσε λογαριασμό στα social media με το όνομα “Μέγας Αλέξανδρος”.

Ο προπονητής, όπως τονίζεται, συνήθιζε να συνοδεύει στα σπίτια τους αρκετά κορίτσια μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του
Η μητέρα της 14χρονης ανακάλυψε ύποπτη συνομιλία της κόρης της στα social media με τον λογαριασμό που είχε δημιουργήσει ο 53χρονος, στην οποία ζητούσε από την ανήλικη άσεμνες φωτογραφίες και βίντεο. Ενώ όπως είπε στους αστυνομικούς φαινόταν να είναι ιδιαίτερα πιεστικός προς την κόρη της. Στη συνέχεια η γυναίκα έκανε την καταγγελία στις αρμόδιες αρχές για όσα της εκμυστηρεύτηκε η κόρη της για τον εφιάλτη που ζούσε όλο αυτό το διάστημα.

 Οργή Θεοδωρικάκου
Με ανάρτησή του στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσής του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υπόθεση σύλληψης του αστυνομικού για τον βιασμό ανηλίκου. “Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία” διαμήνυσε.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, αστυνομικός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης και των γονέων αυτής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΣΥΛΛΗΨΗ

Μία σοκαριστική υπόθεση έρχεται στο φως, μετά από εσωτερική έρευνα της Ασφάλειας η οποία βασίστηκε σε καταγγελία ανήλικης και των γονέων της εις βάρος αστυνομικού ο οποίος φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά το ανήλικο κοριτσάκι.

Συγκεκριμένα, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, αστυνομικός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης και των γονέων αυτής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.


Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΣΟΚ

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίαςγια αστυνομικό που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ανάρτηση μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία.

Σοκ έχει προκαλέσει η σύλληψη αστυνομικού σε νησί του Βορείου Αιγαίου, για τον βιασμό ανήλικης.

Ο πατέρας δύο ανήλικων αγοριών, εργαζόταν και ως προπονητής βόλεϊ σε τοπική ομάδα, μέλος της οποίας ήταν η ανήλικη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αστυνομικός βίαζε επί επτά μήνες το κορίτσι, από τον Ιανουάριο του 2022, και από τον Μάιο προσπαθούσε να την παρασύρει σε ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Ο αστυνομικός συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (29.07.2022), από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενος για «γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους».

Η μητέρα της ανήλικης ήταν εκείνη που ανακάλυψε ότι κάτι συμβαίνει, μέσα από μηνύματα του αστυνομικού προς το παιδί της.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή, ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο αστυνομικός θωπεύσει ακόμα μία ανήλικη.

Οργή Θεοδωρικάκου για τον αστυνομικό που συνελήφθη για βιασμό ανήλικης

Η ΕΙΔΗΣΗ

Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υποστήριξη: SilkTech