Σοκ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Μίνι ο Ντένις Γιούρα του Εσπερου

Παρασκευή, Μάρτιος 17, 2023 - 12:00πμ
Τόσο νέος...

Eνα ακόμα τροχαίο δυστύχημα με θύμα νεαρό οδηγό αυτοκινήτου σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις 10.30, στην μικρή περιμετρική της Πάτρας και συγκεκριμένα στο ύψος του Ρωμαϊκού υδραγωγείου.

Νεκρός ανασύρθηκε ο πρωταθλητής Στίβου, Ντένις Γκιούρα.

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στο διαχωριστικό διάζωμα. Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Ο Ντένις Γκιούρα αθλητής στην ομάδα του Εσπερου από το 2004, με σημαντικές διακρίσεις υπήρξε νικητής τα τελευταία χρόνια στα Run Greece Πατρας.

Το Σάββατο (18/3) στην Αλβανία, θα γίνει η κηδεία του.

Συντετριμμένος είναι ο προπονητής του Νίκος Κουβαράς (δεξιά στη φωτο).

Πρόκειται για το δεύτερο τροχαίο που σημειώνεται μέσα σε λίγα 24ωρα, από το θανατηφόρο με θύμα τον 26χρονο Γιώργο Μασούρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στην Πάτρα.
Ειδικότερα, 25χρονος ημεδαπός άνδρας, οδηγώντας αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ενεργείται έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

2018ΑνοικτόςΝέων ανδρών8.000μ. ανωμάλου2Γιούρα ΝτένιςΕσπερος 2004
2017ΑνοικτόςΝέων ανδρών10.000μ.3Γιούρα ΝτένιςΕσπερος 2004
2017ΑνοικτόςΕφήβων10.000μ.1Γιούρα ΝτένιςΕσπερος 2004
2017ΑνοικτόςΕφήβων5.000μ.2Γιούρα ΝτένιςΕσπερος 2004
2016ΑνοικτόςΕφήβων5.000μ.2Γιούρα ΝτένιςΕσπερος 2004
2016ΑνοικτόςΕφήβων10.000μ.3Γιούρα ΝτένιςΕσπερος 2004

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Στο σημείο του δυστυχήματος έχουν τοποθετηθεί λουλούδια και κεριά.

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στο διαχωριστικό διάζωμα. Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Ο Ντένις Γκιούρα αθλητής στην ομάδα του Εσπερου από το 2004, με σημαντικές διακρίσεις υπήρξε νικητής τα τελευταία χρόνια στα Run Greece Πατρας.

Νέα τραγωδία χτύπησε την Πάτρα - Νεκρός ...
ΣΕΓΑΣ
Ο μόλις 25 ετών δρομέας σκοτώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε τροχαίο στην μικρή περιμετρική της Πάτρας, στο ύψος του Ρωμαϊκού υδραγωγείου.
Ο Ντένις Γκιούρα, αθλητής στην ομάδα του Εσπερου από το 2004, με σημαντικές διακρίσεις υπήρξε νικητής τα τελευταία χρόνια στα Run Greece Πάτρας ενώ το 2021 είχε σημειώσει εξαιρετική βελτίωση πετυχαίνοντας ρεκόρ στα 1.500 μ., 5000 μ. και 10.000 μέτρα. Συντετριμμένη με την απώλεια του είναι οι άνθρωποι του συλλόγου του, ο προπονητής του Νίκος Κουβαράς και όλη η οικογένεια του στίβου.
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους, στην οικογένεια και τους οικείους του νεαρού αθλητή, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Δεύτερο "χτύπημα" που προκαλεί θρήνο στην πόλη για το χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου στην άσφαλτο.
Μετά το τροχαίο στην οδό Κορίνθου, που στοίχισε τη ζωή στον 27χρονο Γιώργο Μασούρα ένας ακόμη νεαρός φεύγει από τη ζωή με τραγικό τρόπο με λίγα 24ωρα διαφορά αλλά και πάλι πάνω στην άσφαλτο.
Μετά τον 27χρονο Γιώργο Μασούρα που σκοτώθηκε με την μηχανή του στην οδό Κορίνθου, τραγικό θάνατο βρήκε 25χρονος όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, στην Μίνι Περιμετρική, στην Πάτρα.
Το Θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στις 10.30 το βράδυ της Τετάρτης όταν το ιχ που οδηγούσε ο 25χρονος και κινείτο στην μίνι περιμετρική, στο ρεύμα προς Ταμπάχανα, έχασε τον έλεγχό του στο ύψος του αρχαίου υδραγωγείου και χτύπησε στο διαχωριστικό διάζωμα.
Αποτέλεσμα ήταν λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης να χάσει την ζωή του ο νεαρός οδηγός.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά ήταν πλέον αργά.
Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής που έφθασε στο σημείο με τρία οχήματα και 8 άνδρες.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΕ ΕΣΠΕΡΟΣ 2004 αφού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 16 Μαρτίου 2023 μετά το άγγελμα του αιφνίδιου και άδικου θανάτου του Ντένις Γκιούρα αθλητή και πρωταθλητή του συλλόγου μας επί μία δεκαετία
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. Να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια και να παράσχει οποιαδήποτε υλική και ηθική βοήθεια απαιτείται
2. Να εκφράσει στον Προπονητή του Νίκο Κουβαρά τα θερμά του συλλυπητήρια.
3. Να αναστείλει όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου σε ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό του
4. Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του
5. Να προσφέρει συμβολικό ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό σε φιλανθρωπικά ιδρύματα
Καλό σου ταξίδι Ντένις, το ήθος και το παράδειγμά σου θα αποτελεί πάντοτε φάρο για τη νέα γενιά των αθλητών του τόπου μας
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Πολυγένης Δημήτριος

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου
αφού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 16 Μαρτίου 2023 
μετά το άγγελμα του άδικου θανάτου του 
Ντένις Γκιούρα
Διακεκριμένου Πρωταθλητή του Στίβου
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. Να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.
2. Να εκφράσει επίσης στο Σωματείο του Α. Ε. Έσπερος 2004 και τον Προπονητή του Νίκο Κουβαρά τα θερμά του συλλυπητήρια.
3. Να υπενθυμίσει στους πολίτες της Πάτρας τη μεγάλη προσφορά του για πολλά χρόνια στον Στίβο, η οποία διακρινόταν από την αγάπη του γι΄ αυτόν, από το ήθος του και την εργατικότητά του.
4. Συμμετέχοντας στο ιδιαίτερα βαρύ πένθος της οικογένειας του Στίβου, να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του, με παράλληλη κατάθεση Στεφάνου στην τελευταία κατοικία του.
Καλό του ταξίδι
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Μπαλάσης Νικόλαος Πεγλερίδης Δημήτριος

ΨΗΦΙΣΜΑ

Θρηνεί η Πάτρα και η οικογένεια του κλασσικού αθλητισμού για τον αδόκητο χαμό του 25χρονου Ντένις Γκιούρα (αθλητής του σωματείου ΑΕ ΕΣΠΕΡΟΣ 2004) που σκοτώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε τροχαίο δυστύχημα.
Το νήμα της ζωής του, κόπηκε πρόωρα και άδικα σκορπίζοντας θλίψη σε όσους τον γνώριζαν.
Ένας εξαίρετος νέος , εργατικός με ήθος και χαρακτήρα ξεχωριστό.
Το Δ.Σ του συνδέσμου προπονητών στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιωνίων Νήσων εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στον προπονητή του Νίκο Κουβαρά.
Οι λέξεις φαίνονται ανεπαρκείς για να εκφράσουν την ανείπωτη οδύνη από την τραγωδία αυτή.
Καλό παράδεισο παλικάρι μας.......
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.........

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, αναφορικά με τον χαμό σε τροχαίο δυστύχημα, στην Πάτρα, του 25χρονου πρωταθλητή στίβου Ντένις Γκιούρα, έκανε την ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση:
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Λίγα 24ωρα μετά από την τραγική απώλεια του Γιώργου Μασούρα, ένα νέο χτύπημα ήρθε σήμερα να μας βυθίσει ξανά στη θλίψη και στην οδύνη. Ο πρωταθλητής μας του στίβου Ντένις Γκιούρα έφυγε το ίδιο τραγικά από τη ζωή. Το νήμα της ζωής του κόπηκε σε τροχαίο στην μικρή περιμετρική.
Ήταν ένα σοβαρό και αγαπητό παιδί. Μαχητής στη ζωή και στο στίβο. Πρωταθλητής στους αγώνες δρόμου με σημαντικές διακρίσεις και με συνεχείς νίκες, τα τελευταία χρόνια, στο Run Greece Πάτρας.
Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του, στον Έσπερο του οποίου ήταν αθλητής, σε όλη την αθλητική οικογένεια της πόλης μας».

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΣ

Μόλις έμαθα ότι πέθανε ο νεαρός αθλητής στίβου του Έσπερου Πάτρας, Ντένις Γκιούρα.

Εξαίρετος αθλητής κ χαρακτήρας με ήθος, θα μας λείψει.

Βαθιά συγκινημένος εκφράζω τα συλληπητήρια μου στην οικογένεια του κ το σύλλογο του, εκ μέρους του σωματείου της Ολυμπιάδας Πάτρας κ της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ. 

Πέτρος Μαντάς

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΛΑΣΗΣ

Χάσαμε ένα δικό μας παλικάρι απόψε!
Σοκ για όλους μας...
Χάσαμε τον Ντένις....
Έναν πρωταθλητή μας. Ένα εξαιρετικό παιδί ευγενέστατο κι αγωνιστή της ζωής.
Ο Ντένις που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίτερα τον πρωταθλητισμό, στα 23 του χρόνια, για να μπορεί να εργάζεται να βοηθά οικονομικά τον εαυτό του και την οικογένειά του, έφυγε άδικα από τη ζωή μόλις 25 ετών. Ένα παιδί με ήθος με πλούτο ψυχής δε θα είναι πλέον μαζί μας.
Ο στίβος έγινε πιο φτωχός με τον άδικο χαμό του Ντένις.
Τον συναντούσα κάποιες φορές στο χώρο που εργαζόταν... εδώ και χρόνια... πάντα γλυκομίλητος κι εργατικός με ένα παράπονο βαθιά στα μάτια.
Καλό παράδεισο Ντένις...
Ο στίβος σου χρωστά πολλά γιατί έδωσες με όλη σου την αγάπη τα νιάτα σου στον αθλητισμό κι ο αθλητισμός σου έδωσε ελάχιστα.
Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη....
Η οικογένεια του στίβου είναι σε βαρύ πένθος....

Υποστήριξη: SilkTech