Σκουρτόπουλος: «Η Ελλάδα δεν έχει τη στήριξη και το status που είχε στο παρελθόν»

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 9, 2019 - 2:40μμ

Στην ήττα από τη Βραζιλία έχασε την αυτοπεποίθησή της η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τη νίκη –αλλά αποκλεισμό- απέναντι στην Τσεχία, με τον έμπειρο κόουτς να παραπονιέται για τη διαιτησία, λέγοντας πως δεν έδειξε τον ανάλογο σεβασμό στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Συγχαίρω την Τσεχία, άξιζε να περάσει και έπαιξε πολύ καλά στη διοργάνωση. Προσπαθήσαμε πολύ, παίξαμε σκληρά, κυνηγήσαμε τη διαφορά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το πρόβλημα ήταν η ήττα από την Βραζιλία.

Χάσαμε εκεί την αυτοπεποίθησή μας. Ίσως ήταν το χειρότερο ημίχρονό μας τα τελευταία χρόνια, μιλάω για όλους μας. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, ήταν δύσκολο να κερδίσουμε τις ΗΠΑ παρά τα όσα έλεγαν κάποιοι πως δεν είναι τόσο καλή ομάδα. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, με φοβερό τεχνικό τιμ.

Δυστυχώς η ήττα από την Βραζιλία ήταν τραγική για μας σε αυτό το τουρνουά. Έτσι είναι η ζωή και πρέπει να συνεχίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για τη συνεργασία που είχαμε για ενάμιση μήνα.

Λυπάμαι που στενοχωρήσαμε πολλούς φίλους στην Ελλάδα, αλλά και όσους ήρθαν. Πιστεύω όμως πως κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε», δήλωσε αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στη συνέντευξη Τύπου.

Για τον ρόλο του Θανάση Αντετοκούνμπο είπε: «Ξέρει τον ρόλο του και πάντα είναι έτοιμος να αλλάξει το ρυθμό. Κάποιες φορές μπαίνει νωρίτερα, κάποιες αργότερα».

Για τη χρησιμοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την αντιμετώπισή του από την διαιτησία: «Ήρθε για να μας βοηθήσει, συμμετείχε με όλη του την ψυχή στην ομάδα. Δεν είχε τον σεβασμό που άξιζε. Μιλάω για τα δύο τελευταία φάουλ που του χρέωσαν. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο για την διαιτησία.

Ο Καλάθης έπαιξε 37 λεπτά και δεν πήρε παρά ένα φάουλ. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα βίντεο με πάνω από 25 φάσεις που γίνονται φάουλ στον Γιάννη. Αν πάνε τόσα χέρια πάνω στην μπάλα και όχι πάνω στον Γιάννη, οκ…».

Σχετικά με την εικόνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο τόνισε: «Είναι μεγάλη υπόθεση για μας, έχει πολλά χρόνια μπροστά του και ελπίζουμε να είναι αρκετές φορές ακόμη με την Εθνική. Ήρθε και έδωσε το 100%, προσέξαμε το πρόβλημα που έχει στο γόνατο και ελπίζω να επιστρέψει στην Εθνική, δυνατός και υγιής.

Ο Γιάννης μπορεί να προσφέρει πολλά, ήταν η πρώτη φορά που τον είχαμε με αυτό το στάτους στην ομάδα. Δουλέψαμε για το καλύτερο, φτιάξαμε ένα ολόκληρο Playbook γι’ αυτόν. Βάσει αποτελέσματος μπορούμε να πούμε πως ίσως δεν κάναμε τις καλύτερες επιλογές. Όμως δουλέψαμε πολύ σκληρά για να τον υποστηρίξουμε».

Υποστήριξη: SilkTech