Σκουρτόπουλος: «Έτοιμοι για κάθε πρόκληση»

Κυριακή, Μάρτιος 17, 2019 - 1:01μμ

Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Θανάσης Σκουρτόπουλος έκανε την πρώτη του εκτίμηση για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, που έφερε αντιπάλους στην πρώτη φάση την Βραζιλία, το Μαυροβούνιο και τη Νέα Ζηλανδία στον όμιλο που θα διεξαχθεί στην πόλη Ναντζίνγκ.

«Ήταν μια θετική κλήρωση, αφού με τους περιορισμούς που είχαν τεθεί, θα μπορούσαν να βρεθούν στον δρόμο μας πολύ πιο δύσκολοι αντίπαλοι και να υπήρχαν πολλά κρίσιμα παιχνίδια από την πρώτη φάση.

Ο στόχος είναι δεδομένος όποιοι κι αν ήταν οι αντίπαλοί μας, να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη για κάθε πρόκληση από την αρχή της διοργάνωσης. Καλό να είναι να μπορέσουμε να συνδυάσουμε πρόκριση από την πρώτη φάση με απόκτηση ακόμα καλύτερου ρυθμού μέσα από αγώνες για την συνέχεια.

Πιστεύω ακράδαντα ότι αν παρουσιαστούμε στο επίπεδο όπου πιστεύουμε όλοι ότι ανήκουμε, θα έρθει η πρώτη πρόκριση και η Εθνική θα διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή συνέχεια», τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: 

«Σχετικά με τις αντιπάλους, η Βραζιλία είναι μια παραδοσιακή νοτιοαμερικάνικη δύναμη. Δεν ξέρουμε φυσικά τα ρόστερ ακόμα, αλλά περιμένουμε μια αθλητική ομάδα με έφεση στο γρήγορο και θεαματικό παιχνίδι.

Το Μαυροβούνιο είναι μια πολύ γνώριμη σε εμάς ομάδα ειδικά τα τελευταία χρόνια, σκληρή ομάδα, νεανική και με μεγάλο κίνητρο διάκρισης. Η Νέα Ζηλανδία, τέλος, μπορεί να μην έχει το ρόστερ του προηγούμενου Παγκόσμιου σε επίπεδο ονομάτων, αλλά παραδοσιακά είναι ανταγωνιστική και πολύ μαχητική ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όποιον δεν προσέξει απέναντί της.

Επαναλαμβάνω, ότι για εμάς είναι πρωτεύον να εμφανιστούμε υγιείς και με φουλ ρόστερ και τότε θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ομάδα».

Υποστήριξη: SilkTech