"Σκότωσε" τον ΠΑΣ ο Μάζουρεκ

Σάββατο, Οκτώβριος 20, 2018 - 9:11μμ
eurokinissi.gr

Με δυο γκολ του Μάζουρεκ, ένα σε κάθε ημίχρονο, στο 43' και το 95', ο Παναιτωλικός «άλωσε» την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα (2-0), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League, όντας καλύτερος από τους νευρικούς και «άσφαιρους» γηπεδούχους, που είχαν μερικές ευκαιρίες για την ισοφάριση αλλά δεν τις αξιοποίησαν.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν περισσότερες τελικές και έφτασαν στο γκολ που τους έβαλε σε θέση οδηγού στον αγώνα. Το γκολ αυτό σημειώθηκε στο 43' από ωραία κεφαλιά του Μάζουρεκ, σε σέντρα του Γουϊλιαν, που δεν μπόρεσαν να ανακόψουν οι αμυντικοί του ΠΑΣ. 

Οι Αγρινιώτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και στα πρώτα 12 λεπτά είχαν ήδη τέσσερις τελικές και μια καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Στο 11΄ από λάθος του Τζημόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Ντίας, εκείνος μεταβίβασε στον Μοράρ, που επιχείρησε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Βελλίδη, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έδειξε εξαιρετική ετοιμότητα και απέκρουσε. Στη εξέλιξη της φάσης, ο Μιχαήλ έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή αποσοβώντας το γκολ.

Το 0-1 στο 43΄ ανάγκασε τους γηπεδούχους να βγουν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν και στο 45΄ έφτασαν κοντά σε ένα τέτοιο στόχο. Ο Κριζμάν έκανε κοντρόλ -ίσως και με το χέρι- στην περιοχή του Παναιτωλικού, ο διαιτητής δεν το είδε και ο Ξύδας λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όμως η άμυνα των φιλοξενούμενων απομάκρυνε για να λήξει με το 0-1 το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη και μπροστά στον κίνδυνο της εντός έδρας ήττας, ο Γιάννης Πετράκης έκανε σύντομα επιθετικής πνοής αλλαγές, αλλά το σκηνικό δεν άλλαζε. Στο 77΄ ο Αθανασιάδης, που είχε μπει οκτώ λεπτά πριν στο παιχνίδι, είχε ένα άσχημο τέλειωμα φάσης και ο ΠΑΣ δεν κατάφερε ούτε στην φάση αυτή να ισοφαρίσει. 

Προοδευτικά όσο ο χρόνος περνούσε οι φιλοξενούμενοι, θέλοντας να «θωρακίσουν» το υπέρ αυτών αποτέλεσμα, κατέφευγαν σε καθυστερήσεις «παγώνοντας» την εξέλιξη του παιχνιδιού και με τους γηπεδούχους μέσα στη νευρικότητα να προσπαθούν για την ισοφάριση. 

Στο 2ο των καθυστερήσεων ο Μάζουρεκ με προβολή απείλησε την εστία του Βελλίδη για ένα δεύτερο γκολ, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ κράτησε την εστία του χωρίς γκολ στην φάση αυτή και το 0-1, με την ελπίδα μιας ισοφάρισης ως το τέλος, που όμως όχι μόνο δεν ήρθε για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, αλλά αντίθετα στο 5ο των καθυστερήσεων ο Μάζουρεκ μετά από γύρισμα του Μάνα με πλασέ έκανε το 0-2 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι, επισφραγίζοντας την δίκαιη και καθαρή νίκη του Παναιτωλικού.

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες: Αποστολόπουλος, Αθανασιάδης, Λίλα, Γιάκος - Ρότσα, Μαλής, Χαντάκιας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Τζημόπουλος, Σκόνδρας (46΄ Αποστολόπουλος), Μιχαήλ, Γιάκος, Κριζμάν, Λίλα, Κουκούμπα, Κούζικ (60΄ Βιντάλ), Ξύδας (69΄ Αθανασιάδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μαλής, Αργκους (73΄ Xαντάκιας), Ρότσα, Λουσέρο, Πάουλο, Ντίας, Μάσουρεκ, Γουϊλιαν (68΄ Μάνα), Μοράρ (79΄ Καμαρά). 

AΠΕ ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech