Το σίριαλ καλά κρατεί στην Παναχαϊκή-Πρώτη επαφή με Καλαθά-Παραίτηση Παπαπαναγή με αιχμές

Τρίτη, Ιανουάριος 15, 2019 - 11:42πμ

Συνεχίζεται το διοικητικό σίριαλ στην Παναχαϊκή με εξελίξεις επί εξελίξεων και τελικά την ομάδα να τρέχει τη χρονιά χωρίς καμία εξέλιξη. Τα πράγματα όμως είναι οριακά με τον προπονητή να κάνει όλο και πιο συχνές αναφορές και τις παραιτήσεις να μην έχουν σταματημό.

Χθες αργά το βράδυ είχαμε και την πιο τρανταχτή εξ αυτών. Μπορεί ο Φώτης Παπαπαναγής να μην κάνει το «γκελ» των Κατσουράνη, Μπακαλάρου, Μαρλαφέκα και λοιπών, αλλά το πρότζεκτ που είχε αναλάβει, αλλά κυρίως αυτά που αναφέρει ως λόγους για την παραίτησή του κάνουν τη δικό του χθεσινοβραδινό ξέσπασμα, το σημαντικότερο μέχρι στιγμής εκτός των διοικητικών.

Οι μέτοχοι βρίσκονται σε μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις. Κυρίως αυτοί που πρόκριναν τη λύση Δρόσου, έχοντας πλέον δεμένα τα χέρια. Και μέσα σε όλα αυτά, ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τον Καλαθά με την Παναχαϊκή, αναφέρει πως χθες το βράδυ έγινε ραντεβού του ομογενή επιχειρηματία με τους μετόχους.

Η πρώτη συνάντηση Καλαθά με τα μέλη της Συμμαχίας έγινε σε καλό κλίμα. Οι μέτοχοι ενημέρωσαν τον υποψήφιο επενδυτή για τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ αλλά και για τα χρήματα που απαιτούνται μέχρι το τέλος της σεζόν. Πλέον απομένει η τελική απάντηση που θα δοθεί μετά τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ.

Ο Θέμης Καλαθάς έδειξε ενδιαφέρον, ,με τους Συμμάχους να του ζητούν να λάβει άμεσα απόφαση για το αν θα εμπλακεί. Συμφωνήθηκε, γι’ αυτό το λόγω να υπάρξει συνάντηση εντός της εβδομάδας με τον δικηγόρο του Παντελλη Σετρέτη,.

Δείτε και το ξέσπασμα του Φώτη Παπαπαναγή που παραιτείται αλλά μένει μέχρι το τέλος της χρονιάς προπονητής των δύο πιο νευραλγικών τμημάτων της ακαδημίας.

Μετά από υπομονή αρκετών μηνών παραιτούμαι από τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας της Παναχαικής, ίσως με καθυστέρηση ενός χρόνου, μια θέση που έτσι κι αλλιώς ήταν τίτλος και όχι επί της ουσίας, μιας και εκτός του α' τριμήνου της συνεργασίας μου με την ομάδα (Αύγουστος - Νοέμβριος 2017), δεν είχα τις αρμοδιότητες που χαρακτηρίζουν την θέση και δεν εννοώ τις αποφάσεις που αφορούν γήπεδο, παίκτες ή προπονητική διαδικασία (εκεί και κυρίως με την συμβολή του κ. Κατσουράνη είχα πλήρη έλεγχο - και αναφερόμουν μόνον σε αυτόν, όπως επιτάσσουν οι ρόλοι και η ιεραρχία στο ποδόσφαιρο), αλλά για τις άλλες αρμοδιότητες του τεχνικού διευθυντή που αφορούν δομή-οργανόγραμμα-πολιτική-στρατηγική).

Ο κυριότερος λόγος της παραίτησης μου, όμως είναι ότι 16 μήνες τώρα δεν έγινε τίποτα από τα όσα είχαν συμφωνηθεί, κάποια από τα οποία παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη τύπου, ενώπιον συμβουλίου και προέδρου αλλά και σε όλους τους συμμάχους στις 5/8/17 που ήταν η πρώτη συνάντηση και 15/11 στο Ρίο που ήταν όλοι πλην ενός παρόντες. Δεν έγινε τίποτα όσον αφορά δομή και λειτουργία, τίποτα όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, (τα αγωνιστικά γκρουπ με ζόρι και άγχος βρίσκουν γήπεδο να παίξουν κάθε Κυριακή FOOTBALL LEAGUE και ATTIKA - προπονήσεις 70 παίκτες τριών γκρουπ στο 9x9 - * το γηπεδικό επίσης περιόριζε την ανάπτυξη ), και τέλος διαφορές οικονομικές. Σημειωτέον ότι για να διευκολύνω το μπάτζετ και για να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για άλλες δραστηριότητες και έξοδα της Ακαδημίας, και εγώ και όλοι οι συνεργάτες που θα αναφέρω παρακάτω πέρυσι και εφέτος δούλεψαν αμισθί τα γκρουπ κ-17 και κ-15.

Στην ουσία το πρότζεκτ Αγωνιστική Ακαδημία Ευρωπαικού τύπου, έχει πάψει να υφίσταται από πέρυσι τον Μάιο, ενώ τα προβλήματα ως προς την εκτέλεσή του είχαν φανεί από τον Ιανουάριο. Κι έπαψε να υφίσταται γιατί δεν χρηματοδοτήθηκε.

Παρόλα αυτά, σεβόμενος την υπογραφή μου, δεν αποχώρησα, που θα είχα κάθε λόγο μιας και οι συμφωνίες αθετήθηκαν, ούτε το καλοκαίρι, αλλά και ούτε πριν 3 μήνες, που είχα πολύ καλή οικονομικά πρόταση.

Η απόφαση για παραίτηση από την θέση του τεχνικού διευθυντή, πυροδοτήθηκε, από το τελευταίο ραντεβού με την διοίκηση, η οποία ήταν προσβλητική και απαξιωτική για το άτομό μου (μας χρώσταγαν μας ζήταγαν και το βόδι) αλλά και από μια αλληλουχία γεγονότων, όπως ότι πρέπει να καταργήσω το γκρουπ Κ17 (το καλοκαίρι μου ζητάγανε να καταργήσω το γκρουπ Κ16, που τόσο περήφανους μας κάνει με την παρουσία του στο ΑΤΤΙΚΑ ΚΑΠ - πρωτάθλημα των ΠΑΕ SUPER LEAGUE), ή ότι δύο παίκτες της Κ20 δεν μπορούν να γίνουν εκπαιδευόμενοι, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής επειδή η ομάδα δεν έχει ενημερότητες, ή ότι η διοίκηση του ερασιτέχνη έκανε κατάσχεση στην είσπραξη του ταμείου του μαζικού αθλητισμού(προφανώς θα τους οφείλονταν χρήματα, πράγμα που δεν θα με αφορούσε, αν δεν έμεναν απλήρωτοι στις γιορτές οι δύο βασικοί μου συνεργάτες) ή, ή, ή.

Όπως καταλαβαίνεται δεν είναι δυνατόν να κατέχω έστω και τύποις αυτή τη θέση

Αξιότιμοι κύριοι, όλοι εσείς που κάνατε την συμφωνία μαζί μου, δηλαδή, οι σύμμαχοι σαν εργοδότες και ο κ. Κατσουράνης σαν τεχνικός διευθυντής που με έφερε, εγώ την συμφωνία μας την τήρησα με το παραπάνω, ενώ εσείς δεν τηρήσατε τίποτα. Στα χαρτιά δεσμευμένη μαζί μου, είναι η ομάδα, αλλά ηθικά δεσμευμένοι απέναντί μου είστε εσείς και οι διαφορές σας δε με αφορούν.

Εγώ την δουλειά που ανέλαβα, την έκανα. Η λογική του είπα ξείπα, δεν χαρακτηρίζει κυρίους μιας και το κριτήριο αξιολόγησης των πτυχίων, της μαγκιάς και του πλούτου, δεν είναι η ποσότητα, αλλά το πως φέρεσαι στους άλλους.

Και όταν λέω την δουλειά την έκανα (εννοώ πάντα με την βοήθεια των συνεργατών μου, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να το κάνω), εννοώ, ότι έκανα ότι ακριβώς παρουσίασα στην συνέντευξη τύπου (που ήσασταν παρόντες), με κάθε λεπτομέρεια, πλην αυτών που έπρεπε να χρηματοδοτηθούν και που ήταν δικιά σας υποχρέωση

Ας θυμηθούμε ότι όταν έφτασα στην ακαδημία Αύγουστο παρέλαβα την εξής κατάσταση

1. Δεν υπήρχε κανένα γκρουπ Αγωνιστικής Ακαδημίας (που σημαίνει επιλεγμένα-εκπαιδευμένα παιδιά) για να καλύψουν την αγωνιστική ανάγκη εκπροσώπησης της ομάδος στο πρωτάθλημα Κ20 της FOOTBALL LEAGUE

2. Λειτουργούσε ακαδημία μαζικού αθλητισμού με 80 παιδιά σε διάφορες ηλικίες (6 γκρουπ)

(το τελευταίο τετράμηνο του έτους τα παιδιά ήταν 60 και τον Οκτώβριο γράφτηκαν 67)

3. Γήπεδα-Εγκαταστάσεις : κανένα γήπεδο (Το γήπεδο στην Αγυιά 9x9 δεν είχε ξεκινήσει - θα ήταν έτοιμο 20 Σεπτεμβρίου, (μπήκαμε τέλος Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με φωτισμό αρχές Απριλίου)

* Όταν τελείωσε η χρονιά τον Ιούνιο η ακαδημία είχε τρία αγωνιστικά γκρουπ, Κ20, Κ17, Κ15 και τριπλάσιο αριθμό παιδιών στον μαζικό αθλητισμό (υπό την καθοδήγησή μου αλλά κυρίως έργο του κ. Μιχάλη Γεωργόπουλου και των συνεργατών του)

* Η ακαδημία συμμετείχε σε τρία τουρνουά τα δύο διεθνή (το ένα Ιταλία) δίνοντας 10 διεθνή παιχνίδια, με πολύ καλή παρουσία και διάκριση

* Η Κ20 κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα νέων της FOOTBALL LEAGUE κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τον σεβασμό των αντιπάλων της.

* 1 παίκτης της ακαδημίας έγινε επαγγελματίας

* και στην συνέχεια, η συμμετοχή και η μέχρι τώρα παρουσία της Κ16 στο "ΑΤΤΙΚΑ" ανταγωνιζόμενη όλες τις ομάδες SUPER LEAGUE και η καλή, μέχρι τώρα πορεία της Κ20, είναι η σημερινή κατάσταση.

Αν σκεφτούμε λοιπόν ότι ξεκινήσαμε από 60 παιδιά μαζικού αθλητισμού και μετά από 16 μήνες (το χρονοδιάγραμμα της διοίκησης ήταν 3 χρόνια) τελειώνουμε με 70 παιδιά επιλεγμένα σε 3 αγωνιστικά γκρουπ με αξιοπρόσεκτη παρουσία και 200 παιδιά σε 10 γκρουπ μαζικού αθλητισμού. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν τα πήγαμε άσχημα.

* Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, που χωρίς την ποιοτική δουλειά τους, πολλές φορές εθελοντική δεν θα είχαμε επιτύχει τίποτα και που είναι

ο ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗ (προηγούμενη σεζόν), ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΓΟΠΟΥΛΟΣ (προηγούμενη σεζόν), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΜΠΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΙΜΑΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ, ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΡΟΜΑΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΛΕΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΗΚΟΣ.

* Ευχαριστώ για την συνεργασία μας τον κ. ΒΕΝΤΟΥΡΗ , την Ασπασία, την Αμαλία, την Αθηνά και την Ανδριανή

* Ευχαριστώ τον εργοφυσιολόγο κ. ΠΟΥΛΟ για την συνεργασία μας.

* Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον ψυχολόγο κ. ΚΑΛΕΤΖΗ για την εθελοντική του εργασία.

* Ευχαριστώ τον κ. Οφρυδόπουλο για την υποστήριξη και παρουσία που είχε στην Ακαδημία αλλά και όλο το επιτελείο και παίκτες της επαγγελματικής ομάδος για την συνεργασία και την ανοχή τους.

* Ευχαριστώ τον κ. ΠΑΡΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ για το επίπεδο της συνεργασία μας

* Ευχαριστώ τον κ. ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ, για την δυνατότητα που μου έδωσε να υπηρετήσω ένα υγιές ποδοσφαιρικό πλάνο και πίστεψε σε εμένα.

* τέλος ευχαριστώ όλους εκείνους που με υποστήριξαν και το ξέρω αλλά κι εκείνους που με υποστήριξαν και δεν το ξέρω.

* Αν με κάποιους ήρθα σε αντιπαράθεση, οι διαφορές μας είναι ουσιαστικές αλλά αφορούν το ποδόσφαιρο και μόνο και δεν είναι προσωπικές. Εξάλλου στην Πάτρα δεν ήρθα να κάνω φίλους αλλά δουλειά.

* Λεπτομέρειες για όλα θα αναπτύξω σε συνέντευξη τύπου κατά την οριστική μου αποχώρηση

* Πρόθεση και επιθυμία μου και σεβόμενος τα παιδιά και το συμβόλαιο μου είναι να παραμείνω προπονητής των γκρουπ Κ20 και Κ16 μέχρι να ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις αλλά αν η διοίκηση κρίνει ότι θέλει κάτι άλλο, είμαι στην διάθεση τους να συζητήσουμε.

Κλείνοντας ενημερώνω ότι η μόνη γνώμη που με ενδιαφέρει είναι των παικτών μου-παιδιών

Mε εκτίμηση

ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΗΣ

 

Υποστήριξη: SilkTech