Σήμερα θα γιόρταζε ο Θανασάκης…

Δευτέρα, Ιανουάριος 18, 2021 - 1:15μμ

Εορτή του Αγίου Αθανασίου σήμερα, μα ο Θανασάκης Μυλωνάς γιορτάζει από κει ψηλά...

Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια από την αποφράδα 15η Φεβρουαρίου του 2017, όταν μετά από ολιγόωρη μάχη στα χειρουργεία του Αγίου Ανδρέα, υπέκυπτε στα τραύματά του ο Θανάσης Μυλωνάς.

Μόλις 18 χρόνων, την προηγούμενη μέρα είχε «εμπλακεί σε τροχαίο». «Εμπλακεί» είπαν, έτσι γενικά και αόριστα, μια λέξη που δεν απηχεί την αλήθεια, δεν φωτίζει τα όσα έγιναν, σε κλάσματα δευτερολέπτου και οδήγησαν ένα παιδί που διέσχιζε μια διασταύρωση, στην Καλαβρύτων, στο ύψος του Αγίου Αθανασίου (πόσο τραγικό), στον άλλο κόσμο.

Δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι «τροχαίο» η αφαίρεση της ζωής ενός νέου, που δεν έφταιγε σε τίποτα. Που δεν ήξερε πως εκεί στην Καλαβρύτων και Φωκαίας, όπου τα κεράκια πάνω στη νησίδα είναι πάντα αναμμένα, τον περίμενε ο χάρος μεταμφιεσμένος σε ασυνείδητο οδηγό.

Τέσσερα χρόνια μετά και ακόμα η οικογένεια δεν έχει συνέλθει, κι ούτε πρόκειται. Δεν γίνεται να ξεχάσει κανείς, πολύ περισσότερο οι δικοί του, το «σπουργιτάκι», τον νεαρό Θανάση με το υπέροχο χαμόγελο. Τον ανήσυχο αθλητή στίβου του Πέλοπα, πυγμαχίας του Τόφαλου, τον αθλητή αγώνων μοτοσικλέτας.

Όσο για την δικαιοσύνη, αυτή αποφάνθηκε: Πέντε χρόνια με αναστολή, ένα χρόνο αφαίρεση άδειας και αφαίρεση διπλώματος για έξι μήνες.

Υποστήριξη: SilkTech