Σίλβερ για Ράσελ: Ήταν ο μεγαλύτερος πρωταθλητής των ομαδικών αθλημάτων

Σάββατο, Αύγουστος 6, 2022 - 7:30μμ
Ο Άνταμ Σίλβερ αποχαιρέτησε τον Μπιλ Ράσελ

Σε ηλικία 88 ετών ο Μπιλ Ράσελ έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη το παγκόσμιο μπάσκετ. Το NBA είναι πλέον πιο φτωχό, με τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ να αποχαιρετά μέσω ανακοίνωσης το θρύλο των Μπόστον Σέλτικς.
Ο κομισάριος της Λίγκας είπε το δικό του... αντίο στον Μπιλ Ράσελ, υπογραμμίζοντας πως ήταν ο μεγαλύτερος πρωταθλητής σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σίλβερ:
«Ο Μπιλ Ράσελ ήταν ο μεγαλύτερος πρωταθλητής σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Τα αναρίθμητα επιτεύγματα στη θρυλική του καριέρα με τους Μπόστον Σέλτικς –μεταξύ των οποίων, το ρεκόρ των 11 τίτλων και των 5 MVP– απλώς λένε ένα κομμάτι της τεράστιας επίδρασης που είχε ο Μπιλ στο πρωτάθλημα και στην κοινωνία μας γενικότερα.
Ο Μπιλ αντιπροσώπευε κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα σπορ: τις αρχές τις ισότητας, του σεβασμού με τις οποίες σφράγισε το DNA της Λίγκας μας.
Στον κολοφώνα της καριέρας του, ο Μπιλ πάλεψε ακούραστα για τα κοινωνικά δικαιώματα και τη δικαιοσύνη, αφήνοντας μια κληρονομιά στις επόμενες γενιές των παικτών του ΝΒΑ που ακολούθησαν τα βήματα του. Παρ' όλες τις απειλές, τις προκλήσεις και τις απίθανες δυσκολίες, ο Μπιλ τα ξεπέρασε όλα και έμεινε πιστός στις αρχές του, πως όλοι αξίζουν να τους φέρονται με αξιοπρέπεια.
Επί περίπου 35 χρόνια, αφού ο Μπιλ ολοκλήρωσε την εκπληκτική καριέρα του ως ο πρώτος μαύρος προπονητής του ΝΒΑ, ήμασταν τυχεροί να τον έχουμε μαζί μας σε κάθε μεγάλο γεγονός του ΝΒΑ, μεταξύ των οποίων και στους τελικούς, όπου παρέδιδε το βραβείο Μπιλ Ράσελ στον πολυτιμότερο των τελικών.
Η φιλία μου μαζί του ήταν πολύτιμη και ήμουν εκστασιασμένος όταν τιμήθηκε με το προεδρικό μετάλλιο της ελευθερίας. Τον αποκαλούσα συχνά Μπέιμπ Ρουθ του μπάσκετ εξαιτίας του τρόπου με τον οποίον ξεπερνούσε το χρόνο.
Ο Μπιλ ήταν ο απόλυτος νικητής και συμπαίκτης και η επιρροή του στο ΝΒΑ θα υπάρχει για πάντα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του, Τζανίν, στην οικογένειά του και στους πολλούς φίλους του».

Υποστήριξη: SilkTech