«Σίφουνας» στον 3ο γύρο του US Open η Σάκκαρη

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 2, 2021 - 11:52μμ
Πέταξε στους "32"

Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο US Open συνεχίζεται, καθώς επιβλήθηκε σήμερα (2/09) της Κατερίνα Σινιάκοβα με 2-0 σετ (6-4, 6-2) και προκρίθηκε πανηγυρικά στον 3ο γύρο του τελευταίου Grand Slam της σεζόν.

Η 4η αναμέτρηση με την Τσέχα σε τουρνουά τέτοιου επιπέδου, είχε απόλυτη πρωταγωνίστρια την Σάκκαρη. Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια και η Σινιάκοβα έχουν παίξει από μια φορά στα τρία Majors (Australian Open, Wimbledon και Roland Garros) και το US Open ήταν το μοναδικό στο οποίο δεν είχαν συναντηθεί, μέχρι απόψε, που η Σάκκαρη έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε για να φτάσει σχετικά εύκολα στο 2-0.

Κι αν στο πρώτο δυσκολεύτηκε κάπως, στο δεύτερο έκανε πραγματικά επίδειξη δύναμης. Το σετ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την Σάκκαρη, η οποία βρέθηκε να χάνει 2-0 με το break της αντιπάλου της.

Από κει και πέρα, όμως, πήρε έξι συνεχόμενα games για να κάνει το 6-2 και να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στον επόμενο γύρο η Σάκκαρη θα τεθεί ξανά αντιμέτωπη με αθλήτρια από την Τσεχία, καθώς θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Πέτρα Κβίτοβα-Κριστίνα Πλίσκοβα.

Υποστήριξη: SilkTech