Το σχέδιο επανεκκίνησης της σεζόν στο ΝΒΑ

Πέμπτη, Ιούνιος 4, 2020 - 12:32μμ

Το σχέδιο επανεκκίνησης του ΝΒΑ αναλύει το ESPN, παραμονή του ΔΣ της λίγκας, το οποίο αναμένεται να το εγκρίνει (σ.σ. για να συμβεί αυτό απαιτείται η θετική ψήφος των 3/4 της Λίγκας).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ESPN συνολικά 22 ομάδες θα μπουν στη νέα... γραμμή εκκίνησης της σεζόν στο Ορλάντο (Disney World), κάθε ομάδα θα δώσει από οκτώ αγώνες στην κανονική περίοδο, ενώ θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ. Η 12η Οκτωβρίου θα οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ξέχωρα από τις 16 ομάδες που είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα εφετινά πλέι οφ πριν η σεζόν ανασταλεί στις 11 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι υπόλοιπες που θα παλέψουν για μία θέση είναι οι Νιού Ορλίνς Πέλικανς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Φοίνιξ Σανς, Σακραμέντο Κινγκς, Σαν Αντόνιο Σπέρς από τη Δύση και Ουάσινγκτον Ουίζαρντς από την Ανατολή.

H όγδοη -και τελευταία- θέση για τα πλέι οφ θα κριθεί στη διαφορά νικών που θα υπάρχει ανάμεσα στον όγδοο και τον ένατο της κατάταξης. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που ο όγδοος απέχει περισσότερες από τέσσερις νίκες από τον ένατο, τότε θα παίρνει αυτομάτως την πρόκριση.

Αν όμως η διαφορά είναι μικρότερη, τότε οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, με τον όγδοο να ψάχνει μία νίκη και τον ένατο δύο για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στα πλέι οφ.

Υπενθυμίζεται ότι στα εφετινά πλέι οφ έχουν ήδη προκριθεί οι Μπακς, Ράπτορς, Σέλτικς, 76ερς, Πέισερς, Χιτ, Νετς και Μάτζικ από την Ανατολή, ενώ από τη Δύση οι Λ.Α. Λέικερς, Λ.Α. Κλίπερς, Νάγκετς, Τζαζ, Θάντερ, Ρόκετς, Μάβερικς και Γκρίζλις.

Σχέδιο ολοκλήρωσης σεζόν έως 12 Οκτωβρίου

Το ΝΒΑ στοχεύει την 12η Οκτωβρίου, ως την τελευταία δυνατή ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20, η οποία βρίσκεται σε αναστολή από τα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανέφερε το ESPN.

Πρόκειται για μία αναφορά, η οποία βασίστηκε σε ανώνυμες πηγές, οι οποίες υπογραμμίζουν ότι ένα χρονοδιάγραμμα που συζητήθηκε με τις ομάδες, ανέδειξε την συγκεκριμένη ημερομηνία, ως την τελευταία των επτά -πιθανών-τελικών, πρόταση που θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο από το διοικητικό συμβούλιο του πρωταθλήματος.

Οι τελικοί του ΝΒΑ συνήθως ολοκληρώνονται γύρω στα μέσα Ιουνίου.

Τόσο το ΝΒΑ, όσο και η ένωση παικτών βρίσκονται σε συζητήσεις σχετικά με τη μορφή επιστροφής στο παιχνίδι.

Το NBA ήταν το πρώτο πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής που ανέστειλε τη σεζόν του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μετά το κρούσμα του Ρούντι Γκομπέρ των Γιούτα Τζαζ, στις 11 Μαρτίου.

Τον περασμένο μήνα, το NBA δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την The Walt Disney Company για επανεκκίνηση της σεζόν στο Disney World στη Φλόριντα στα τέλη Ιουλίου.

Το σχέδιο, προβλέπει ότι οι αγώνες θα διεξάγονται στο ESPN Wide World of Sports Complex, το οποίο βρίσκεται μέσα στο θέρετρο του Ορλάντο και διαθέτει ξενοδοχεία και τρία γήπεδα, επιτρέποντας στοους διοργανωτές να περιορίσουν την εξωτερική έκθεση.

Επίσης, ένα μοντέλο play-offs 22 ομάδων, είναι μέρος μιας πρότασης που αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο, από τον επίτροπο Άνταμ Σμιθ.

Να σημειωθεί, ότι το NBA αρχίζει συνήθως στα τέλη Οκτωβρίου. Η σεζόν 2019-20 άρχισε στις 22 Οκτωβρίου. 

Υποστήριξη: SilkTech