«Σφίγγει τα δόντια» ο Πετρούνιας και πάει στο Παγκόσμιο

Τετάρτη, Οκτώβριος 24, 2018 - 10:41πμ

Από αλλού υπήρχαν οι ανησυχίες ως προς την σύνθεση της ελληνικής Εθνικής ομάδας, που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής στην Ντόχα (25/10-3/11) και από αλλού προέκυψε τελικά η απουσία.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στα social media, πως θα χάσει αυτή την διοργάνωση, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ώστε να απαλλαγεί οριστικά από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στον αριστερό ώμο κι έτσι να είναι πανέτοιμος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Όμως, τις αμέσως επόμενες ημέρες μετείχε στις προπονήσεις και έτσι ταξίδεψε στην Ντόχα μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, προκειμένου να φανεί εκεί, το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής δοκίμασε τις δυνάμεις του και «έβγαλε» με ικανοποιητικό τρόπο το πρόγραμμά του στην επίσημη προπόνηση, που έγινε μέσα στο γήπεδο των αγώνων, κι έτσι εκτός σοβαρού απροόπτου, θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στους κρίκους στις προηγούμενες δύο διργανώσεις (2015-Γλασκώβη, 2017-Μόντρεαλ), ενώ θα αγωνιστεί και στις ασκήσεις εδάφους, ώστε να βοηθηθεί με βαθμούς η ομάδα. Και η επέμβαση στον ώμο μετατίθεται για αμέσως μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Σε δηλώσεις του ο 27χρονος γυμναστής τόνισε: «Φυσικά έχω πόνους στον ώμο, αλλά αυτοί οι πόνοι υπάρχουν εδώ και δέκα μήνες και σκέφτηκα ότι τελικά μπορώ να τους αντέξω για άλλες δύο εβδομάδες.

Ο γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης και ότι, εάν είμαι σε θέση να διαχειριστώ τον πόνο, μπορώ να αγωνιστώ. Θα το κάνω, επειδή αγαπώ το άθλημα και επειδή γεμίζω από συναισθήματα κάθε φορά που αγωνίζομαι για την ομάδα μου. Και επίσης, για να προσπαθήσω να πάρω τη νίκη ξανά.

Αισθάνομαι πιο δυνατός από ποτέ, αλλά δεν έχω βγάλει πολλές φορές το πρόγραμμά μου. Το πρόβλημα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μετά δεν ήταν ο πόνος, αλλά ο χρόνος. Υπήρχε απόσταση μόνο δύο μηνών μεταξύ Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου. Τώρα που βρίσκομαι εδώ, θα τα καταφέρω. Έχω αυτοπεποίθηση».

Και αναφερόμενος στην επέμβαση που θα κάνει, είπε ότι θα μπει στο χειρουργείο τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου. Και πρόσθεσε: «Είναι καλύτερα να διορθώσουμε το πρόβλημα τώρα, προκειμένου να είμαι καλά ενόψει της Ολυμπιακής πρόκρισης και του Τόκιο 2020».

Αυτός που δεν θα δηλωθεί τελικά στην πεντάδα είναι ο Βλάσης Μάρας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μονόζυγου το 2001 και το 2002 (κι ένα χάλκινο το 2006) και με 13 διαδοχικές παρουσίες στην διοργάνωση από το 1999 έως και το 2015, επίσης αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμού το τελευταίο διάστημα.

Χτες στην επίσημη προπόνηση δεν ένιωσε απόλυτα έτοιμος κι έτσι δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μαζί με τον Πετρούνια, την πεντάδα της ανδρικής ομάδας θα συνθέσουν οι Νίκος Ηλιόπουλος, Νίκος Κρανίτης, Αντώνης Τανταλίδης και Γιώργος Χατζηευσταθίου.

Ο προκριματικός των ανδρών θα ξεκινήσει την Πέμπτη (25/10), αλλά η Εθνική ομάδα έχει κληρωθεί να αγωνιστεί τη δεύτερη και τελευταία ημέρα (Παρασκευή 26/10), στον 8ο από τους συνολικά 10 ομίλους. Οι Έλληνες αθλητές θα περάσουν διαδοχικά από τους κρίκους, το άλμα, το δίζυγο, το μονόζυγο, το έδαφος και τον πλάγιο ίππο.

Ο προκριματικός θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά, με σύστημα «5-4-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 4 από αυτούς αγωνίζονται σε κάθε όργανο, οι 3 καλύτερες βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη).

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα αποτελεί το πρώτο βήμα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι τρεις νικήτριες χώρες στο ομαδικό, σε άνδρες και γυναίκες, θα πάρουν απευθείας την Ολυμπιακή πρόκριση, ενώ στόχος των Ελλήνων εκπροσώπων θα είναι να μπουν στο «τοπ 24» της ομαδικής κατάταξης, ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με πλήρεις πενταμελείς ομάδες και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο του 2019 στην Στουτγάρδη, όπου θα δοθούν τα περισσότερα Ολυμπιακά εισιτήρια.

Αντίθετα, οι χώρες που θα μείνουν φέτος εκτός 24άδας θα μπορούν να στείλουν μόνο τρεις αθλητές και τρεις αθλήτριες στην Στουτγάρδη.

Οι γυναίκες θα ξεκινήσουν τους αγώνες το Σάββατο (27/10). Οι τελικοί του ομαδικού θα διεξαχθούν την Δευτέρα 29/10 (άνδρες) και την Τρίτη 30/10 (γυναίκες).

Το πρόγραμμα των προκριματικών (σε ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου

09:00- 22:15: Προκριματικός ανδρών, 1ο σκέλος (Όμιλοι 1-5)

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου

09:00- 22:15: Προκριματικός ανδρών, 2ο σκέλος (Όμιλοι 6-10)

Σάββατο 27 Οκτωβρίου

09:00- 21:45: Προκριματικός γυναικών, 1ο σκέλος (Όμιλοι 1-6)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου

08:00- 19:15: Προκριματικός γυναικών, 2ο σκέλος (Όμιλοι 7-11)

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech