Σειρά έχει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον Αργύρη Σοφοτάσιο

Σάββατο, Απρίλιος 7, 2018 - 6:39μμ

Το μετάλλιο μπορεί να έλειψε από τη χθεσινή (6/4) προσπάθεια του Αργύρη Σοφοτάσιου (Δϋναμη Πάτρας) στο Χαμαμέτ της Τυνησίας, ωστόσο η κατάκτηση του «εισιτηρίου» πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων έχει δημιουργήσει εξαιρετικό κλίμα στην ελληνική αποστολή. Ο Ξενοφών Σταύρακας, προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης στους έφηβους το 2017, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος για την τελική έκβαση.

«Ο στόχος επιτεύχθηκε. Αυτό που θέλαμε ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Νέων. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη χθεσινή του αγωνιστική συμπεριφορά. Στον αγώνα με τον Αρμένιο, ο Αργύρης ήταν μπροστά στους δύο πρώτους γύρους, ωστόσο στον τρίτο έδωσαν πέντε πόντους από γροθιές στον αντίπαλό του με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος αφού μπροστά μας έχουμε και το παγκόσμιο εφήβων, με τον Αργύρη ν' αγωνίζεται στις 12 Απριλίου. Είναι τεράστια επιτυχία η πρόκριση για τους Αγώνες της Αργεντινής», είπε ο προπονητής της Δύναμης Πατρών.

Σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας του Έλληνα πρωταθλητή ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης του Οκτωβρίου ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που ο Αργύρης αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων διοργανώσεων, το πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθεί είναι επαγγελματικού επιπέδου. Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος προετοιμασίας του παραμένει ίδιος και θα συνεχίσει να συμμετέχει σε επιλεγμένες διοργανώσεις ώστε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση».

Για τον προπονητή του Σοφοτάσιου σημαντικό ρόλο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων θα παίξουν και τα κιλά, αφού στο Χαμαμέτ χρειάστηκε μια... ειδική προσαρμογή, δεδομένου ότι χθες αγωνίστηκε στα -73κ, ενώ στις 12 του μήνα θα συμμετέχει στα -68κ.

«Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων θα παρουσιαστούμε πιο δυνατοί, αφού δεν θα χρειαστεί να μείνει σε χαμηλά κιλά, κάτι που συμβαίνει εδώ στο Χαμαμέτ. Τώρα υποχρεωτικά έπρεπε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της διοργάνωσης, κάτι που δεν θα συμβεί στους Αγώνες του Μπουένος Άιρες».

Υποστήριξη: SilkTech