Σε νέα ημερομηνία η Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας

Πέμπτη, Μάρτιος 17, 2022 - 5:37μμ
Διοργάνωση της ΦΙΛΜΠΑ

Η ΦΙΛ.Μ.Π.Α. (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας), μετά από απόφαση της ΕΠ.Α. ΟΜΑΕ έχει αναλάβει να διοργανώσει την 12η ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Αγώνα Αυτοκινήτων του Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδος 2022.

Η αρχική ημερομηνία διεξαγωγής του Αγώνα ήταν στις 26 – 27 Μαρτίου 2022, η οποία όμως θα αλλάξει και θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον. Η ΦΙΛΜΠΑ σεβόμενη την απόφαση για αποχή των αγωνιζομένων, ζήτησε από την ΕΠ.Α. ΟΜΑΕ αλλαγή ημερομηνίας, η οποία και την αποδέχθηκε.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα, ενημερώνει όλους τους φίλους αγωνιζόμενους, αλλά και λάτρεις του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, πως θα πράξει τα δέοντα για μία άρτια και ασφαλή διοργάνωση. Στο ΑΜΕΣΟ επόμενο διάστημα, θα τοποθετηθούν ακόμα 300 μέτρα στηθαίων ασφαλείας (μπαρίερες) όπου θα φτάσουν το συνολικό μήκος των σχεδόν 4 χιλιομέτρων. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπάρξει σημείο με τριπλό στηθαίο (μπαριέρα), ενώ πάνω από 6000 m2 ασφαλτοτάπητα θα αντικατασταθούν.

Η εκκίνηση του αγώνα αλλάζει, και μεταφέρεται πιο πίσω 150 μέτρα, μετατρέποντας το «S» στην Κ0, πλέον σε ένα από τα «δύσκολα» σημεία. Το Warm UP από 800 μέτρα γίνεται 600, ενώ το συνολικό μήκος της διαδρομής γίνεται 3200 μέτρα.

Οι απονομές του Αγώνα, θα διεξαχθούν μέσα στον ιστορικό χώρου, του ανεκτίμητης αξίας Αρχαίου Θεάτρου της Αιγείρας, που βρίσκεται στα 150 μέτρα από το Parc Ferme. Φυσικά οι 2500 θέσεις στάθμευσης δίπλα στην διαδρομή, θα βρίσκονται στην διάθεση των θεατών και των επισκεπτών.

Για τους συμμετέχοντες θα υπάρξουν και αρκετές παροχές, οι οποίες θα ανακοινωθούν αρκετά πριν την έναρξη της διαδικασίας των Δηλώσεων Συμμετοχής.

Υποστήριξη: SilkTech