Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τροχαίο ο θρύλος της ιστιοπλοΐας Τάσος Μπουντούρης

Τρίτη, Ιανουάριος 21, 2020 - 4:42μμ

Ο θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας, Τάσος Μπουντούρης, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από τροχαίο τη Δευτέρα το βράδυ στην Παραλιακή , με το αυτοκίνητό του να προσκρούει στο ΙΧ του προπονητή κολύμβησης, Νίκου Γέμελου!

Ο -μεταξύ άλλων- τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής και χάλκινος Ολυμπιονίκης το 1980, οδηγούσε στην παραλιακή λεωφόρο, όταν και έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, στο ύψος του συμμαχικού νεκροταφείου.

Το ΙΧ του προσέκρουσε σε διερχόμενο όχημα, το οποίο κατά σύμπτωση, οδηγούσε ένας ακόμα άνθρωπος του αθλητισμού, ο προπονητής κολύμβησης, Νίκος Γέμελος. Ο τελευταίος, είναι καλά στην υγεία του, όμως ο Τάσος Μπουντούρης είναι στην εντατική και οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν πως η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

 «Αγώνας δρόμου» για ένα κρεβάτι στην Εντατική

Ο θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας είχε από την πτώση χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και το θώρακα. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον Τάσο Μπουντούρη. Και τότε, ξεκίνησε η οδύσσειά του.

Το ασθενοφόρο μετέφερε αρχικά τον Τάσο Μπουντούρη στο Γενικό Κρατικό. Εκεί όμως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιστιοπλοΐκη Ομοσπονδία, δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν γιατί η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που χρειαζόταν να νοσηλευτεί στην Εντατική, αλλά στο νοσοκομείο δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι!

Τότε, με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Απόστολου Παπαθανασίου και με τη σύμφωνη γνώμη των δυο παιδιών του γνωστού Ολυμπιονίκη, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Metropolitan, με έξοδα της Ομοσπονδίας.

Εκεί, ο Τάσος Μπουντούρης νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στην Εντατική, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά σταθερή. Έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι και στο θώρακα από τη σύγκρουση.

Προσπάθεια για νέα μεταφορά

Με την αγωνία για την κατάσταση της υγείας του θρυλικού Ολυμπιονίκη να χτυπάει «κόκκινο», η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία κάνει προσπάθειες για να μεταφερθεί στην Εντατική δημόσιου νοσοκομείου.

Ήδη, από νωρίς το πρωί έχουν ενημερωθεί σχετικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Άμυνας (σ.σ. ο Τάσος Μπουντούρης είναι αξιωματικός της Αεροπορίας) Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο Τάσος Μπουντούρης να μεταφερθεί.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου για την μεταφορά του Τάσου, πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη των ιατρών, καταλήγει η ΕΙΟ στην ανακοίνωσή της.

Ποιος είναι ο Τάσος Μπουντούρης

Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί, ο Τάσος Μπουντούρης είναι ένας αθλητής σύμβολο, πρόεδρος επί χρόνια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, που κατάφερε να… περάσει γύρω από το λαιμό του μετάλλιο Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Τάσος Μπουντούρης έγραψε ιστορία στον θαλάσσιο στίβο. Γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου 1955 στην Καστέλλα του Πειραιά. Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα σε ηλικία 3 ετών και στα πέντε του ήταν πρωταθλητής Ελλάδας με την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό.

Έχει υπάρξει τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης επί σειρά ετών και με συμμετοχή σε 7 Ολυμπιακούς Αγώνες: 1976, 1980 (3ος), 1984 (6ος), 1988, 1992, 1996 (4ος), 2000. Είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το αποκορύφωμα της αθλητικής του πορείας ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας (1980), όπου -αγωνιζόμενος- με σκάφος τύπου Soling, κρέμασε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο, με πλήρωμα τους Τάσο Γαβρίλη και Αριστείδη Ραπανάκη.

Τερμάτισε έκτος το 1976 και το 1984 και τέταρτος το 1996, με τρεις διαφορετικές κλάσεις σκαφών, συνολικά (“Finn”, “Soling” και “Star”).

 

Υποστήριξη: SilkTech