Σε κλίμα συγκίνησης τα 21α Δημοσιογραφικά Βραβεία του ΠΣΑΤ

Τετάρτη, Νοέμβριος 14, 2018 - 5:58μμ

Aφιερωμένη στη μνήμη των δύο σπουδαίων συναδέλφων, Ανδρέα Μπόμη και Νίκου Αντωνιάδη, ήταν η εκδήλωση των 21ων Αθλητικών Δημοσιογραφικών Βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, που έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, τη διοίκηση του οποίου ευχαριστεί ο ΠΣΑΤ, για τη φιλοξενία της Τελετής.

Ολοι οι παρόντες εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τους δύο κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες που έφυγαν από τη ζωή σκορπίζοντας τη θλίψη στον αθλητικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Την εκδήλωση, που συνέπεσε με την κηδεία των δύο δημοσιογράφων, άνοιξε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος,ο οποίος συνεχάρη τους βραβευόμενους και υπογράμμισε: «Νοιώθουμε υπερήφανοι για τους αθλητικούς δημοσιογράφους. Για το έργο τους, τις δράσεις τους και το υψηλό τους επίπεδο που αποτελούν τη φωτεινή πλευρά του χώρου μας. Ενός χώρου που μάχεται τα τελευταία χρόνια σε συνθήκες δύσκολες και με μια ανεργία που ξεπερνά το 60%. Η εκδήλωση αυτή στέλνει σήμερα ενα δυνατό μήνυμα σε πολλές πλευρές».

Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ Σταύρος Καπάκος και Δημήτρης Κουμπιάς, η B' αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αρια Αγάτσα, η γενική γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Μιμή Τουφεξή, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέρης, ο πρόεδρος της ΕΣΥΕΘΕΣΤΕ Δημήτρης Χορταριάς, ο πρόεδρος και γεν. γραμματέας του ΤΕΑΣ ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάσης Μπαμπανέβας και Κώστας Θεοδωρόπουλος, η γενική γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΥΕΘΕΣΤΕ Τούλα Κεκάτου και ο πρόεδρος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψύλος, ο οποίος ανακοίνωσε τη δωρεάν προσφορά ετήσιας συνδρομής του ΑΠΕ σε όλους τους βραβευθέντες.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες και ο δημοσιογράφος του thebest.gr και sportin.gr, Tάσσος Σταθόπουλος, για τη συγγραφή του έκτου του βιβλίου.

Οι βραβεύσεις που έγιναν ήταν:
Έντυπα Μέσα
Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Πάνος Γεραμάνης»: Γιώργος ΔΡΑΚΑΚΗΣ, Εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» για το θέμα «Όταν η Χούντα διέλυσε τις ομάδες των Χανίων».
Έπαινος: Κώστας ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Εφημερίδα «Έθνος» για το θέμα «Τα οστά των Ελλήνων μαρτυρούν την ιστορία της Σμύρνης».
Έπαινος: Μένιος ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, Εφημερίδα «Έθνος» για το άρθρο «Παύλος Γιαννακόπουλος, ο «πράσινος» αυτοκράτορας που κέρδισε και τους «εχθρούς» του».
Ιστοσελίδες
Έπαθλο «Λάζαρος Πατσουράκος»: Θοδωρής ΒΑΣΙΛΗΣ & Θάνος ΣΑΡΡΗΣ, Ιστοσελίδα «Gazzetta.gr», για τη συνέντευξη με θέμα «Φιόρι Ντουρμισάι: Η ζωή του μια μάχη!».
Έπαθλο «Χρήστος Ράπτης»: Λευθέρης ΠΛΑΚΙΔΑΣ, Ιστοσελίδα «Α8inea.com», για τη συνέντευξη με θέμα «Μάκης Χαμαλίδης: Στα Δύσκολα, Κάνε Πολύ Καλά τα Εύκολα».
Ραδιόφωνο
Έπαθλο «Νίκος Σωτηρίου» : Βίκυ ΣΠΥΡΟΥ, Ραδιοφωνικός Σταθμός «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» για την εκπομπή «Υγεία και Σπορ».
Έπαθλο «Κώστας Μότσης»: Γιώργος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Ραδιοφωνικός Σταθμός «ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ» για την εκπομπή «Ραδιοφωνική Αθλητική Εφημερίδα», που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια.
Τηλεόραση
Έπαθλο ΕΣΗΕΑ: Παντελής ΛΩΛΗΣ & Ισίδωρος ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ, Τηλεοπτικό Κανάλι «Novasports» για την εκπομπή «Legend Stories Νίκου Σαμαρά».
Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Χρήστος Σβολόπουλος» : Στέφανος ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ, Τηλεοπτικό Κανάλι «Cosmote TV»,για το θέμα «Ambassadors» σχετικά με το El Clasico στην Ισπανία.
Έπαινος: Πάνος ΣΑΜΑΡΑΣ, Τηλεοπτικό Κανάλι «ΕΡΤ», για τις μεταδόσεις των Τελικών υδατοσφαίρισης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών στη Βαρκελώνη.
Φωτογραφία
Έπαθλο «Νικήτας Γαβαλάς»: Γιώργος ΜΑΤΘΑΙΟΣ, για το στιγμιότυπο με τον τερματοφύλακα Λευτέρη Χουτεσιώτη του Ολυμπιακού, κατά τη διάρκεια της φετινής προετοιμασίας στο Βέλγιο.
Έπαινος: Παναγιώτης ΤΡΙΧΙΑΣ, για την πολυετή προσφορά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.
Ειδικό επαμειβόμενο Βραβείο
(για αθλήματα πλην ποδοσφαίρου και μπάσκετ)
Έπαθλο «Θεαγένης ο Θάσιος»: Γιάννης ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ, Πρακτορείο Ειδήσεων «ΑΜΠΕ», για τα θέματά του «Ο αθλητισμός στην ελληνική περιφέρεια παλεύει να βρει το δρόμο του» και «Όταν η Ελλάδα... γεννούσε πολίστες», που καταδεικνύουν τη συνέπεια και συνέχεια της θεματογραφίας του στα σπορ.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν επίσης και οι συνάδελφοι, μέλη του Συνδέσμου για τη συγγραφή και την επιμέλεια των βιβλίων τους το 2017-2018:
*Γαλούσης Φώτης: «Πύρασος Αθλητικός Σύλλογος Νέας Αγχιάλου 1952-2017 σελίδες ιστορίας»
*Καραβάς Ζήσης: «Τα Αιρετικά»
*Κουκούλογλου Βαγγέλης: «Το φανάρι του Συνοικισμού»
*Κωνσταντάρας Δημήτρης: «Βουλευτή να σε πει η μάνα σου...»
*Λινάρδος Πέτρος: «Δημητρός Δάλλας, ο πρωτομάστορας του αθλητισμού της Μικράς Ασίας και της προσφυγικής αναγέννησης του Πανιωνίου Γ.Σ. Σμύρνης»
*Παντινάκης Μανόλης: «Άνθρωποι, σαπούνι και λίπασμα», Κρητικοί στην κόλαση των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης
*Παπαδογιάννης Νίκος: «Ο Νίκος λείπει»
*Σακελλαρόπουλος Μένιος: «Η πυραμίδα της οργής»
*Σταθόπουλος Τάσσος: «Θανατικές εκτελέσεις στην Πάτρα»
Για την εισαγωγή τους σε ανώτατες σχολές, τα παιδιά των συναδέλφων:
*Γαλανόπουλος Αναστάσιος: Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
*Κέλλας Βύρων: Σχολή Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΑΑ, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
*Σακελλαροπούλου Κορίνα: Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Πατρών
*Σόμογλου Νικόλας: Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
*Χορταργιά Βασιλική: Σχολή Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
*Χούτα Βαρβάρα – Μαρία: Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής, Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ειδικές τιμητικές διακρίσεις, απονεμήθηκαν:
Στον δημοσιογράφο και μέλος του Συνδέσμου Νίκο Παγιωτέλη, για τις εθελοντικές του δράσεις και ιδιαιτέρως για την αυταπάρνηση που επέδειξε στην καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού, στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, και την ανιδιοτελή προσφορά των υπηρεσιών του με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας.
Στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την σημαντική συμβολή του στον ελληνικό αθλητισμό και την αθλητικη δημοσιογραφία.
Στο Αθλητικό Τμήμα του MEGA Channel, για την πολυετή και πολυσήμαντη προσφορά του στην αθλητική ενημέρωση.
Στο Αθλητικό Τμήμα της ΕΡΤ3, για τα 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στη δημοσιογραφία και στην αθλητική ενημέρωση, με καθημερινά ρεπορτάζ και εκπομπές των αθλητικών συντακτών μελών του.
Στη μνήμη του ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρου Βασιλάκη, για την έμπρακτη στήριξή του στον ελληνικό αθλητισμό και μέσω της εταιρίας για την αρωγή προς τον ΠΣΑΤ.
Ο ΠΣΑΤ θέλει να ευχαριστήσει επίσης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης – Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), αλλά και την COSMOTE TV για τη δημιουργία των βίντεο.
Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η αεροπορική εταιρία AEGEAN

Υποστήριξη: SilkTech