Σε εξέλιξη ψήφισμα διαμαρτυρίας των βετεράνων αθλητών στίβου

Τετάρτη, Οκτώβριος 10, 2018 - 12:11μμ

Οι Έλληνες Διαχρονικοί Αθλητές/τριες Στίβου, δηλαδή οι ηλικίας άνω των 35 ετών, τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια μετέχουν ανελλιπώς σε όλους τους διεθνείς αγώνες (Βαλκανικά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα) σημειώνοντας σπουδαίες επιτυχίες. 

Ο Εθνικός μας ύμνος έχει ακουστεί πάμπολλες φορές ανά τον κόσμο. 

Ο Νόμος περί Αθλητισμού 2725/1999 στο θέμα των ομοσπονδιών (άρθρο 19, παρ.2.) αναφέρει: Για κάθε άθλημα, επιτρέπεται η σύστασις μιάς μόνο ομοσπονδίας για όλη την χώρα, ορίζει ένα μόνο φορέα που καλύπτει όλες τις ηλικίες χωρίς διάκριση σε νέους και διαχρονικούς αθλητές (βετεράνους). 

Παρόλα αυτά η αγωνιστική δράση των Ελλήνων Διαχρονικών Αθλητών δεν τελείται υπό την αιγίδα της οικίας ομοσπονδίας τον ΣΕΓΑΣ αλλά από ποικίλους φορείς.

Ο ΣΕΓΑΣ με την ανοχή της ΓΓΑ αρνείται να τους εντάξει στο αθλητικό του δυναμικό (όχι όσους είναι ήδη αθλητές του, αλλά για άτομα άνω των 35 ετών που επιζητούν πρώτη εγγραφή στα μητρώα του στίβου.

«Δυστυχώς το Κράτος παραβιάζει τους νόμους που το ίδιο ψήφισε. Εμείς οι Έλληνες Διαχρονικοί Αθλητές Στίβου ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να παρέμβει με τα αρμόδια όργανα της και να εφαρμόσει τον νόμο. Ζητούμε να ενταχθούμε στον ΣΕΓΑΣ» αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα διαμαρτυρίας στην γνωστή σελίδα avaaz.org και το οποίο έχουν κοινοποιήσει πολλοί Πατρινοί διαχρονικοί αθλητές.

Tο πιο πάνω κείμενο θα σταλεί στους Προέδρους της Παγκόσμιας (World Masters Athletics) και Ευρωπαϊκής (European Masters Athletics) Ομοσπονδίας Διαχρονικών Αθλητών (Βετεράνων) Στίβου, στον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υψηλού Αθλητισμού (IAAF) στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαχρονικών Αθλητών και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υψηλού Αθλητισμού (ΣΕΓΑΣ).

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Υποστήριξη: SilkTech