Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Ναυτικός Ομιλος Πατρών

Σάββατο, Αύγουστος 11, 2018 - 12:42μμ

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Ναυτικός Όμιλος της Πάτρας τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο, σε μεγάλο βαθμό και σε αγωνιστικό. Ο βραχνάς - θηλιά στο λαιμό, εξαιτίας της γνωστής υπόθεσης με την πρώην υπάλληλό του είναι πια ορατός. Ο ΝΟΠ με τεράστια οικονομικά εμπόδια και με τις υποχρεώσεις (για τον ίδιο λόγο) προς το ΙΚΑ να τον βαραίνουν, δεν μπορεί να προσελκύσει επιχειρηματίες, συνεργαζόμενους, διαφημιζόμενους.

Τρεις - τέσσερις παράγοντες έμειναν να τον διοικούν μπας και σωθεί η παρτίδα. Πενήντα μέλη με το ζόρι και ουδείς άλλος. Αλλά «με τα ψέματα δε γίνεται δουλειά». Και το ότι στέκεται όρθιος ο ΝΟΠ υπό αυτές τις συνθήκες είναι ένα μικρό θαύμα.
Το οικονομικό - διοικητικό πρόβλημα, έγινε και αγωνιστικό.

- Γκρίνια και μουρμούρες στην ανδρική ομάδα με παίκτες να απέχουν καθώς όπως έλεγαν είχαν πάρει (την 1η Ιουλίου) ένα μηνιάτικο από την έναρξη της σεζόν.
- Η ανδρική ομάδα απέτυχε να επανέλθει στην Α1 Εθνική, από την οποία υποβιβάστηκε πέρυσι, για 2η χρονιά πικρία. Θα αγωνιστεί και πάλι στην Α2...
- Ο ΝΟΠ μετά από χρόνια δεν είχε ούτε έναν κολυμβητή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών! Ούτε έναν! Είναι χαρακτηριστικό πως πήρε μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων Β' και ήταν το πρώτο συνολικά μετά από πέντε χρόνια όπου δεν είχε κατακτηθεί κανένα!
- Η γυναικεία ομάδα πόλο δεν υπάρχει πια, δεν κατέβηκε φέτος ούτε στη Β' Εθνική...
- Οι ηλικιακές ομάδες πόλο που έσωζαν τα προσχήματα τα τελευταία χρόνια, φέτος είχαν μικρό πισωγύρισμα. Οι έφηβοι και οι παίδες δεν μπόρεσαν να προκριθούν στα τελικά (...), κάτι που έκαναν διαρκώς τα τελευταία χρόνια, το κατάφεραν οι νέοι μονάχα (με πλασάρισμα πάντως κατώτερου του αναμενόμενου) και οι παμπαίδες, που έσωσαν τα προσχήματα και μάλιστα τα προσχήματα δεκαετιών. Από το 1997 είχε να δει μετάλλιο ο όμιλος σε ηλιακά πρωταθλήματα.
- Δεν προκύπτει πουθενά πως ο ΝΟΠ θα μπορέσει να έχει την παλιά αίγλη και αποδοχή σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Κάθε χρόνο συρρικνώνονται τα μέλη του, από τα 400 έφτασε να έχει μόλις 50, οι δε Γενικές Συνελεύσεις του έφτασαν στο σημείο να γίνονται με 10 άτομα...

Την ίδια ώρα που οι «γειτόνοι» του τα πήγαν περίφημα. Ο νεοφώτιστος Νηρέας κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του και σε κάθε περίπτωση «μπήκε στον χάρτη», η δε ΝΕΠ είχε μια επιτυχημένη χρονιά στην Α1 γυναικών, η ανδρική ομάδα επέστρεψε στην Α2, οι ηλικιακές ομάδες των κοριτσιών πρωταγωνίστησαν και πάλι με μετάλλια σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ ήταν παρούσα σε κάθε μικρή και μεγάλη κολυμβητική διοργάνωση, φυσικά και στο πανελλήνιο των ανδρών, με πάμπολλες επιτυχίες!

Συν τοις άλλοις, είδαμε στην Πάτρα πανελλήνια πρωταθλήματα καταδύσεων, ανοικτής θαλάσσης και πολλά ακόμα. Τελικά δεν είναι ο υγρός στίβος της Πάτρας που βουλιάζει, κάθε άλλο, το αντίθετο! Ο ΝΟΠ έχει το πρόβλημα.

Υ.Γ.
Η διοίκηση έχει κάθε λόγο να λέει πως είναι μόνη της να σώσει τον Όμιλο από το Πρωτοδικείο και τον αφανισμό. Κι αυτό είναι αλήθεια. Ο Πέτρος Καθρέπτας και οι συνεργάτες του πιστώνονται την προσπάθεια να διορθωθεί το λάθος της διοίκησης του '12 και να συμπεριληφθεί το κολυμβητήριο στο προς παραχώρηση θαλάσσιο μέτωπο στο Δήμο. Και το κατάφεραν. Ασχολήθηκαν με την «καυτή πατάτα», το περιουσιακό με την ΕΑΠ και όλα δείχνουν πως πέτυχαν μια τίμια και ξεκάθαρη λύση. Μα όμως όλα αυτά δεν αρκούν.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech