ΣΔΥΠ: Η μεταφορά του Ιερού Λαβάρου της Επανάστασης και η κατάθεση του Δάφνινου Στεφανιού

Δευτέρα, Μάρτιος 27, 2023 - 4:00μμ
Άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας, για 42η χρονιά, πιστός στα διαχρονικά ιδεώδη του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, συμμετείχε και φέτος στην τιμητική εκδήλωση κατάθεσης του ενδόξου Λαβάρου της Επαναστάσεως, επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι Δήμοι Καλαβρύτων, Ερυμάνθου και Πατρέων.
Τα μέλη του συλλόγου, παρέλαβαν το Ιερό Λάβαρο της Επαναστάσεως της Μονής Αγ. Λαύρας Καλαβρύτων και το Δάφνινο Στεφάνι από τους μαθητές του Γυμνασίου Φαρών, στα πλαίσια της ειδικής εκδήλωσης υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου 2023. Σε μία άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, οι αθλητές μετέφεραν το δάφνινο στεφάνι έως την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων Πάτρας.
Οι δρομείς του Σ.Δ.Υ.ΠΑΤΡΑΣ, Παναγιώτης Γκίζας & Χρήστος Μηλιτσόπουλος κατέθεσαν το δάφνινο στεφάνι στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού. Το Ιερό Λάβαρο της Επαναστάσεως παραδόθηκε από τους δρομείς, Διονύσιο Σιδέρη & Κωνσταντίνο Λαγουδάκη.
Φυσικά, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έκλεισε με το άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου.
Απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα σε όλους τους δρομείς που συμμετείχαν στην δαφνοδρομία και ακολούθησε γεύμα στο κατάστημα ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΝ στα Υψηλά Αλώνια προσφορά των διοργανωτών προς τους δρομείς του συλλόγου.
Το Δ.Σ. του ΣΔΥΠ ευχαριστεί τα μέλη του που τίμησαν την εκδήλωση και τους Δήμους Καλαβρύτων, Ερυμάνθου & Πάτρας για τη συνεργασία!
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Υποστήριξη: SilkTech