Σάρωσαν τα μετάλλια τα κορίτσια του Άτλαντα Πατρών

Τρίτη, Νοέμβριος 12, 2019 - 7:03μμ
Οι αθλήτριες του Άτλαντα Αθανασία Μεσίρη, Φωτεινή Λιάπη και Άννα Μαρία Μιχαλάκου στο 3ο σκαλί του βάθρου

Σε ένα Σαββατοκύριακο (9-10 Νοεμβρίου) γεμάτο από την ομορφιά της ενόργανης γυμναστικής που έζησε η Θεσσαλονίκη, μέσα από το 2ο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά "Horizon Cup" ο Άτλαντας Πατρών είχε την τιμητική του.

Κατάκτησε την 3η θέση στο ομαδικό κορασίδων, με 1η τη Ρουμανία και 2η την Αγγλία. Σε ατομικό επίπεδο η Φωτεινή Λιάπη(2008) με 5 μετάλλια ήταν η απόλυτη κυρίαρχος. Συγκεκριμένα η 11χρονη αθλήτρια του Άτλαντα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε δοκό και έδαφος, ασημένιο στο Σύνθετο Ατομικό και το χάλκινο στο δίζυγο και το ομαδικό. Η Αθανασία Μεσίρη (2007) με εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε 3 χάλκινα μετάλλια σε άλμα, δίζυγο και ομαδικό.

Επίσης η Άννα Μαρία Μιχαλάκου (2006) με καταπληκτική εμφάνιση στο έδαφος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο και το χάλκινο στο ομαδικό. Στην κατηγορία νεανίδων(2005) η Λεμονιά Τσοπάνογλου με καλή παρουσία πήρε την 10η θέση στο άλμα, την 11η στο έδαφος και την 13η στη δοκό.

Ο προπονητής του Άτλαντα Ηλίας Τσοπάνογλου δήλωσε "Είμαι υπερήφανος για όλες τις αθλήτριές μας.Σε έναν αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου, με την συμμετοχή και εθνικών ομάδων όπως αυτής της Ρουμανίας, της Αγγλίας, της Ουγγαρίας και άλλων αγωνίστικαν με μεγάλη ωριμότητα κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο. Κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου και διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο την Πάτρα μας. Επίσης θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια στη χορογράφο μας Μάρι Παπαδοπούλου για τις υπέροχες χορογραφίες της".

Συνολικά 200 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 11 έως 16 ετών, από 19 διαφορετικές χώρες και τρεις ηπείρους, έλαμψαν με την παρουσία τους στη διοργάνωση, η οποία πλέον καθιερώνεται ως θεσμός διεθνούς εμβέλειας για τη νέα γενιά του αθλήματος. Το 2ο "Horizon Cup" διοργανώθηκε από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και με τη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Υποστήριξη: SilkTech