Σαν σήμερα το ρεκόρ στο ΝΒΑ που δεν το έσπασε ούτε ο Τζόρνταν!

Τρίτη, Απρίλιος 14, 2020 - 11:01μμ

Ένα από τα… αρχαιότερα ρεκόρ της ιστορίας του ΝΒΑ σημειώθηκε μία ημέρα σαν κι αυτή το 1962, δηλαδή στις 14 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, στον πέμπτο τελικό ανάμεσα στους Λέικερς και τους Σέλτικς, ο Έλτζιν Μπέιλορ σημείωσε 61 πόντους, οι περισσότεροι που έχει σημειώσει ένας παίκτης σε ματς της σειράς διεκδίκησης του δαχτυλιδιού, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Μάλιστα, το ρεκόρ αυτό σημειώθηκε μέσα στο «Γκάρντεν» και συνδυάστηκε με τη νίκη των «λιμνάνθρωπων» επί των «κελτών» με σκορ 126-121, για το 3-2 στη σειρά, όμως με την ομάδα της Βοστώνης αργότερα να κάνει την ανατροπή και να παίρνει τελικά τον τέταρτο σερί της τίτλο.

Η καλή… ημέρα του σμολ φόργουορντ των Λέικερς φάνηκε από το πρώτο ημίχρονο, καθώς το τελείωσε με 33 πόντους, ενώ στο δεύτερο… αρκέστηκε στους 28 πόντους. Αναφορικά με τα νούμερά του, ο Μπέιλορ είχε σε εκείνο το παιχνίδι είχε 22/46 σουτ, μετρώντας και 17/19 ελεύθερες βολές, ενώ η τρομερή του επιθετική επίδοση συνδυάστηκε με ένα εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ, καθώς «κατέβασε» και 22 ριμπάουντ! Συμπαραστάτης του σε εκείνο τον αλησμόνητο τελικό ήταν ο Τζέρι Γουέστ –ο οποίος έχει δανείσει τη μορφή του στο σήμα του ΝΒΑ- με 24 πόντους.

Κι όλα αυτά, απέναντι στον σπουδαίο αντίπαλό του, Μπιλ Ράσελ, ο οποίος είχε σημειώσει για λογαριασμό των Σέλτικς 26 πόντους, παίρνοντας και 29 ριμπάουντ.

Οι μοναδικοί που πλησίασαν το ρεκόρ πόντων σε ένα ματς τελικού του ΝΒΑ ήταν με 55 πόντους ο σπουδαίος Μάικ Τζόρνταν, σε μία νίκη (111-105) των Μπουλς επί των Σανς, στις 16 Ιουνίου του 1993, ενώ πολύ νωρίτερα στις 18 Απριλίου του 1967 ο Ρικ Μπάρι των –τότε- Σαν Φρανσίσκο Γουόριορς είχε οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη με 130-124 επί των Σίξερς, του άλλου μεγάλου ρέκορντμαν, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν.

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

Υποστήριξη: SilkTech