Σαν σήμερα ο «Μαύρος Πάνθηρας» της Δύναμης Πατρών στην κορυφή της Ευρώπης

Τρίτη, Νοέμβριος 5, 2019 - 4:56μμ

Ήταν 5 Νοεμβρίου 2017 όταν ο αθλητής της Δύναμης Πατρών, Αργύρης Σοφοτάσιος, ανέβαινε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό, σφραγίζοντας  έτσι τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του πατρινού TAEKWONDO!

Το αφιέρωμα της Δύναμης στην ιστορική επιτυχία:

«Δύο χρόνια μετά, με τα ίδια συναισθήματα περηφάνειας και συγκίνησης, αναλογιζόμαστε τις στιγμές που διαδραματίστηκαν στη Λάρνακα της Κύπρου, όταν ο Αργύρης Σοφοτάσιος στάθηκε αντάξιος των υψηλών προσδοκιών, τη στιγμή που χρειάστηκαν πέντε εντυπωσιακοί αγώνες για να σφραγίσει την κυριαρχία του στην κατηγορία -68kg. ανάμεσα σε 500 νέους αθλητές από 41 χώρες.

Ο 16χρονος, τότε, χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης Εφήβων/Νεανίδων, κατακτώντας το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της ελληνικής αποστολής ξεσήκωσε την ελληνική ομάδα και σήκωσε στο άκουσμα του Εθνικού μας ύμνου όρθιο ολόκληρο το στάδιο.

Η επιτυχία του αυτή αποτέλεσε δικαίωση τόσο για τον ίδιο, ως μεγάλου αθλητή, όσο και των προπονητών του Σταύρακα Γιώργο και Ξενοφών οι οποίοι τον μύησαν από 4,5 χρονών στον χώρο του Ταεκβοντό και τον προετοίμασαν σε υψηλό επίπεδο φτάνοντας τον στο σημείο να κάνει περήφανη την Ελλάδα.

Με πάθος και μεράκι, ανέλαβαν εξ ’ολοκλήρου την προετοιμασία του, τον έπλασαν σαν αθλητή και έμειναν στο πλάι του στηρίζοντας τον κάθε μέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του.

Εξίσου σημαντική και η συμβολή του γυμναστή της ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα Πάτρας,  Δημήτρη Κοτσίρη, , ο οποίος επιμελήθηκε το πρόγραμμα ενδυνάμωσής ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν η προετοιμασία του Αργύρη μαζί με την Ολυμπιακή Ομάδα Ταεκβοντό Κωφών την οποία προετοίμαζαν την ίδια περίοδο οι ομοσπονδιακοί προπονητές Ξενοφών και Γιώργος Σταύρακας πετυχαίνοντας και σε αυτή σπουδαίες διακρίσεις.

Ο Αργύρης Σοφοτάσιος ήταν για αρκετούς λόγους, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής αποστολής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων της Κύπρου. Πρωτίστως γιατί κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για λογαριασμό του ελληνικού Ταεκβοντό δίνοντάς του τη δυνατότητα να βρεθεί στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Δευτερευόντως για την έντονη συγκίνηση που ένοιωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού, η οποία τον... λύγισε, έστω κι αν το παρατσούκλι του, «Μαύρος Πάνθηρας», παραπέμπει σε ένα ψυχρόαιμο θηλαστικό. Τα δάκρυα συγκίνησης, χαράς αλλά και ανακούφισης αμέσως μετά τον τελικό και συγκεκριμένα την ώρα που τον υποδέχονται και τον αποθεώνουν οι συναθλητές του για τη μεγάλη του επιτυχία, έχουν γράψει πλέον Ιστορία»!

Υποστήριξη: SilkTech