Σαν πρώτος στο final 8 του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός

Κυριακή, Απρίλιος 29, 2018 - 7:45μμ

Ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό του πριν καν αγωνιστεί απόψε με τη Ντιναμό στη Μόσχα (έχασε η Μπαρτσελονέτα από την Μπρέσια), όμως αυτό δεν απέτρεψε τον πρωταθλητή Ελλάδας από το να επιβληθεί των Ρώσων με 13-9 και να κατακτήσει την ενδέκατη νίκη σε 13 αγώνες στο Champions League.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 3-0, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση, ισοφάρισαν με τους Ομπράντοβιτς, Μυλωνάκη και Δελακά, όμως η Ντιναμό προηγήθηκε στο ημίχρονο με 5-4 βρίσκοντας τις λύσεις. Η συνέχεια, ωστόσο, ανήκε στον Ολυμπιακό, που κυριάρχησε απόλυτα, έσφιξε την άμυνά του και με επιμέρους σκορ 9-4 έφτασε σε μια άνετη νίκη.

Μία ημέρα αφότου εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου, ο Ολυμπιακός έμαθε και τον αντίπαλό του στο final-8 του Champions League υδατοσφαίρισης. Αυτός θα είναι η Σπαντάου, η οποία νίκησε σήμερα 11-9 τη Σαμπαντέλ στην Ισπανία και «σφράγισε» το εισιτήριο για τη Γένοβα, ως τέταρτη του Β΄ ομίλου.

Έτσι, η γερμανική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με τους «ερυθρόλευκους» στον προημιτελικό της 7ης Ιουνίου και θα είναι το πρώτο (όχι ιδιαίτερα υψηλό) εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, στο δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 3-5, 1-4

Για τους Ρώσους σκόραραν οι, Λάζαρεβ 2, Ράντζεν 2, Χόλοντ 2, Μπιτσκόβ 1, Λατίποβ 1, Σούμποτιτς 1 και για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου οι, Ομπράντοβιτς 3,  Γενηδουνιάς 3, Γούνας 2, Μυλωνάκης 2, Δελακάς 1, Μουρίκης 1, Φουντούλης 1.

Για τη 14η και τελευταία αγωνιστική του Α΄ ομίλου (9 Μαΐου) θα παίξουν Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα, Γιουγκ Ντουμπρόβνικ - Ντιναμό Μόσχας, Μπρέσια - Ανόβερο και Όρβοσι - Παρτιζάν Βελιγραδίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech